Άμυνα; Αγνοείται

Ο Τάσος Μαγουλάς σχολιάζει την εμφάνιση και την ήττα του Παναθηναϊκού στη Βαρκελώνη και στέκεται στην άμυνα του "τριφυλλιού" και στο λάθος του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στη διαχείριση του Δημήτρη Διαμαντίδη.

Άμυνα; Αγνοείται
INTIME SPORTS

Ποιος προπονητής δεν θα ήθελε να έχει τον Διαμαντίδη; Ποιος κόουτς δεν θα άλλαζε τον βασικό του πλέι μέικερ να έχει τον Διαμαντίδη στην πρώτη νιότη του; Όποιος όμως τον διαχειρίζεται στα 34 οφείλει να βρίσκει τρόπο να τον προστατεύει και να κερδίζει με αυτόν.

Η εικόνα του Παναθηναϊκού στην 3ηπερίοδο με τον Διαμαντίδη πρώτα να κυνηγάει τον Χουέρτας σε όλο το γήπεδο, μετά να μην μπορεί να τον ακολουθήσει και αργότερα όλη η άμυνα να έχει καταρρεύσει με τρόπο πρωτοφανή για την συγκεκριμένη ομάδα, δείχνει πως ο Ιβάνοβιτς έκανε λάθος.

Όλα ξεκίνησαν από ένα… λάθος επαναλαμβανόμενο, διότι το ίδιο είχε γίνει και στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, όταν ο Διαμαντίδης έπρεπε να κυνηγήσει τον Σπανούλη και συνεχίστηκαν προφανώς με μία οδηγία που κανείς δεν άκουσε. Διότι ένας κόουτς του επιπέδου του Ιβάνοβιτς αποκλείεται να έδωσε πέντε σερί ελεύθερα τρίποντα στον Χουέρτας, τον μοναδικό γκαρντ της Μπαρτσελόνα που μπορεί να απειλήσει.

Κάπου εκεί ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έπρεπε να αποσυρθεί ώστε να πάρει ανάσες, αλλά η ζημιά είχε γίνει. Σε ένα παιχνίδι που επιθετικά οι πράσινοι το πήγαν άριστα, διάβασαν σωστά πως αυτή η Μπαρτσελόνα δεν έχει ούτε δυνάμεις, ούτε λύσεις και την έτρεξαν.

Πάλι με τον Νέλσον να δίνει ρεσιτάλ έμεινε στο παιχνίδι, έκανε κάποιες μικρές αμυντικές προσαρμογές και απείλησε και πλησίασε και μπορούσε. Αλλά ουσιαστικά δεν έπαιξε ποτέ άμυνα και αν δεν παίξεις άμυνα ιδιαίτερα στο τέλος, δεν νικάς και μόνο από δική σου ευθύνη.

Τα καλά νέα

Το μοναδικό θετικό από αυτή την απίστευτη χαμένη ευκαιρία για μία νίκη-πρόκριση στην Βαρκελώνη(λογικά σε δύο μήνες, δεν θα είναι η ίδια Μπαρτσελόνα σε απουσίες και ψυχολογία) είναι πως ο Παναθηναϊκός είδε κατάφατσα το πρόβλημά του.

Ο Μαυροβούνιος δούλεψε σκληρά στο δύσκολο κομμάτι: να φτιάξει την επίθεση του Παναθηναϊκού. Να την κτίσει από το μηδέν και με καινούργιους παίκτες. Τώρα πρέπει να δουλέψει στην άμυνα. Σε απλά πράγματα διότι ιδιαίτερα το τέταρτο τρίποντο του Χουέρτας κι ένα λέι απ του Τόμας από επιθετικό ριμπαουντ, έδειξαν μία απόλυτη έλλειψη συνεννόησης.

Είναι εμφανές πως οι πράσινοι έχουν δουλέψει λιγότερο αμυντικά και πρέπει να βρουν γρήγορα την ισορροπία διότι ο όμιλος τους παραμένει πολύ ανοικτός. Μπορούν να προκριθούν και με πλεονέκτημα. Αρκεί να προστατεύσουν τον αρχηγό τους και να βρουν έναν τρόπο να σταματούν τους αντιπάλους τους.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Έχει παρεξηγηθεί το "να μάθει να νικά χωρίς τον Διαμαντίδη". Ουσιαστικά είναι μία λάθος έκφραση. Όταν έχεις τον Διαμαντίδη, ακόμα και με μπαστούνι, πρέπει να μπορείς να νικάς με αυτόν, διότι είναι ευλογία να τον κρατάς στο ρόστερ είτε 34 είτε 44.

Διαβάστε ακόμη:

Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 80-76

News 24/7

24MEDIA NETWORK