Αποβολή και… αναβολή στο ΟΑΚΑ

Ο Τάσος Μαγουλάς ρίχνει στο τραπέζι μία τολμηρή πρόταση και αξιώνει από τους υπευθύνους να αναβάλουν τον 5ο τελικό μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Αποβολή και… αναβολή στο ΟΑΚΑ

Το κράτος, η πολιτεία, η κυβέρνηση, πείτε την όπως θέλετε, θα έπρεπε να έχει μηδενική συμμετοχή στον επαγγελματικό αθλητισμό. Ούτε κρατικά γήπεδα, ούτε επιχορηγήσεις, ούτε αστυνομία. Έναν γενικό έλεγχο, και να βάζει όρια.

Η πολιτεία που εμπλέκεται πολύ πιο ενεργά από όσο έπρεπε στον αθλητισμό, σήμερα, τις επόμενες ώρες οφείλει για μία φορά να εκφράσει το λαϊκό αίσθημα: Να μην γίνει αυτό το παιχνίδι. Όχι τώρα. Να καλέσει τους προέδρους, να τους ανακοινώσει πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ για τον χαρτοπόλεμο και τις ανακοινώσεις των τελευταίων ημερών, να ενημερώσει ότι δεν πρόκειται να έχει καμία εμπλοκή από εδώ και πέρα. Θέλουν να παίξουν οι κύριοι; Κανένα πρόβλημα. Να βρουν ιδιόκτητο γήπεδο, να το κλείσουν, να παρουσιάσουν πλάνο ασφαλείας χωρίς έναν αστυνομικό.

Στο τέλος γιορτάζουν με μία επίθεση

Όχι, όλα όσα λένε δεν πρόκειται να προκαλέσουν επεισόδια, ούτε να οξύνουν τα πνεύματα. Αντιθέτως, ο πραγματικός κόσμος των αιωνίων, περισσότερο διασκεδάζει τον πόνο του από όσα του συμβαίνουν καθημερινά, βλέποντας τις… δυσκολίες που φέρνει η ζωή σε πλούσιους κι επιτυχημένους ανθρώπους.

Αυτοί που ήταν και είναι να κάνουν κάτι, δεν έχουν ήχο και φως. Δεν διαβάζουν, δεν ενδιαφέρονται, δεν ασχολούνται. Αν το παιχνίδι πάει καλά, στο τέλος γιορτάζουν με μία επίθεση στον αντίπαλο. Αν δεν πάει καλά συμμετέχουν με τις ρίψεις τους.

Τη δεδομένη στιγμή υπάρχει μόνο θεσμικό ζήτημα για το πέμπτο παιχνίδι. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης, να ρωτήσει την τρόικα και να αποφασίσουν πόσο κακό θα κάνει στην…οικονομία αυτή η ιστορία. Χωρίς τις μεγάλες δυνάμεις άλλωστε δεν πρόκειται να ρισκάρουν να μπουν ανάμεσα στους ρινόκερους που τσακώνονται.

Να κόψει κεφάλια

Το ελληνικό μπάσκετ αντί για Στερν έχει έναν Βασιλακόπουλο και ο ΕΣΑΚΕ, δεν έχει καν πρόεδρο με αρμοδιότητες και πυγμή να κόψει κεφάλια. Ατυχήσαμε.

Είναι ένα παιχνίδι μόνο για νικητές το αυριανό. Ο πρωταθλητής θα είναι το παλικάρι, ο ηττημένος ο σφαγιασθείς και αδικηθείς. Νέες δηλώσεις, νέα παράπονα, νέες ανακοινώσεις.

Να τελειώνουμε. ΑΝΑΒΑΛΕΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ. Θέλετε και την μεγαλύτερη τιμωρία; Να μην ξεκινήσει αυτός ο αγώνας αν Αγγελόπουλοι και Γιαννακόπουλος δεν περπατήσουν μαζί στην φυσούνα, βγουν στον αγωνιστικό χώρο και καθίσουν δίπλα δίπλα στις άσπρες πολυθρόνες.

Δεν μπαίνει στο ζύγι

Αυτή η αναμέτρηση όπως προετοιμάζεται δεν έχει να προσφέρει τίποτε στο μέγεθος Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Είναι προφανές ότι το παιχνίδι είναι Γιαννακόπουλος-Αγγελόπουλοι. Πόσα εισιτήρια να κόψει;

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η συγκεκριμένη ιστορία δεν μπαίνει στο ζύγι. Δεν γίνεται καμία εξίσωση. Το ξεκίνησε ο Γιαννακόπουλος την Πέμπτη, το συνέχισαν οι Αγγελόπουλοι την Κυριακή. Όπως συμβαίνει στο μπάσκετ σε τσακωμούς, αποβάλλονται και οι δύο. Ο διαιτητής δεν εξετάζει ποιος ξεκίνησε και ποιος τελείωσε. Μόνο το συμβάν. Ντισκαλιφιέ.

Η αρθρογραφία του ντέρμπι

Γιώργος Συρίγος: Δύσκολα θα μιλάμε την Πέμπτη μόνο για μπάσκετ...

Τάσος Μαγουλάς: Ο Διαμαντίδης νίκησε τον Σπανούλη

Σπύρος Καβαλιεράτος: Ο Ολυμπιακός υποτίμησε τον Παναθηναϊκό

Κώστας Κεφαλογιάννης: Ο Μπαρτζώκας χαλάει το μυαλό της ομάδας του

Σταύρος Καραΐνδρος: Οι μεγαλύτεροι winners κι οι μεγαλύτεροι losers

Γιάννης Ζωιτός: Μα δεν τελειώσαμε (σε όλα τα επίπεδα)

Νίκος Γιαννόπουλος: Διαμαντίδης μέχρι τελικώς πτώσεως!

News 24/7

24MEDIA NETWORK