Δεν υπάρχει πέμπτο παιχνίδι

Ο Τάσος Μαγουλάς γράφει για τη νίκη του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ που δεν ήταν αποτέλεσμα μόνο της προσπάθειας των Πειραιωτών και των ιδεών του Σφαιρόπουλου αλλά και του "ερυθρόλευκου" κόσμου.

Δεν υπάρχει πέμπτο παιχνίδι
INTIME SPORTS

Καλός ο Σπανούλης, ασταμάτητος ο Πρίντεζης, χρήσιμες οι ιδέες του Σφαιρόπουλου και η παρέμβασή του στο παιχνίδι αλλά το 2-1 το έκανε το γήπεδο. Στο LIVE CHAT το μεσημέρι της Τρίτης (21/4), ένας φίλος έλεγε πόσο καλύτερος είναι ο Ολυμπιακός στην έδρα του και πόσο θα βοηθήσει. Δεν συμφωνήσαμε.

ΣΕΦ όπως στα 90ς

Η αλήθεια είναι πως η έδρα, ο κόσμος, ένα ΣΕΦ όπως στα 90ς, κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό κι άσκησε τεράστια πίεση στην Μπαρτσελόνα, της οποίας οι κινητήριοι μοχλοί στα κρίσιμα σημεία, δεν ξέρουν από αυτά (Σατοράνσκι, Όλεσον, Αμπρίνες). Γι αυτό και όλες οι τελευταίες επιθέσεις, σουτ με πολύ καλές προϋποθέσεις, πλην του τελευταίου, δεν βρήκαν στόχο.

Δεν υπάρχει πέμπτο παιχνίδι
INTIME SPORTS

Η αλήθεια είναι πως η Μπαρτσελόνα λύγισε. Πρώτα λύγισε o... Σπανούλης, μετά ο Ολυμπιακός, όμως στο τέλος λύγισαν και οι φιλοξενούμενοι οι οποίοι δεν είχαν τον έναν ακόμα... Ναβάρο, να βάλει ένα μεγάλο σουτ ή να πάρει μία μεγάλη επίθεση.

Νίκη χάρη στην έδρα

Έχασε λοιπόν η ομάδα του Πασκουάλ; Όχι, νίκησε ο Ολυμπιακός χάρη στην έδρα του. Τόσο απλά ακόμα και απλοϊκά. Δεν είναι η πρώτη φορά αφού στα 90ς το συγκεκριμένο γήπεδο έκαμπτε πολύ πιο έμπειρες ομάδες, αλλά τα τελευταία χρόνια της "ερυθρόλευκης" αναγέννησης δεν είχε "πάρει" ένα παιχνίδι μόνο του.

Δεν υπάρχει πέμπτο παιχνίδι
INTIME SPORTS

Και στο τέλος αυτό έγινε. Όταν ο Σπανούλης κόλλησε στην άμυνα και ίσως τον μπέρδεψε η αλλαγή, ο Πρίντεζης δεν είχε άλλες δυνάμεις, ο Χάντερ δεν γινόταν να πάρει άλλα ριμπάουντ, ο Σφαιρόπουλος είχε βγάλει... χαρτιά ακόμα και από το παπούτσι (η παρουσία του Παπαπέτρου στα τελευταία λεπτά), εκεί στο απλωμένο χέρι της ομάδας που έπεφτε, ήρθε ο κόσμος να το κρατήσει γερά και να την σπρώξει 40 λεπτά από την επιστροφή στο Final-4.

H ώρα των κοντών

Μόνο που για το 3-1, δεν γίνεται ο κόσμος πάλι να είναι ο πολυτιμότερος. Ο Ολυμπιακός έδωσε πολλά δικαιώματα στην Μπαρτσελόνα αν και ειλικρινά δεν υπήρχαν πολλά διαφορετικά πράγματα να γίνουν και ο Σφαιρόπουλος τα δοκίμασε όλα. Ακόμα και το σημείο που έβγαλε τον Σπανούλη στο τέλος για να ξεκολλήσει η επίθεση, βοήθησε για λίγο, όμως φάνηκε να επηρεάζει τον αρχηγό της ομάδας που σίγουρα δεν είναι ακόμα 100% έτοιμος.

Με τον νόμο της... φύσης δεν γίνεται να τα βάλει κανείς αν και αυτό τον σκοπό είχε η παρουσία Παπαπέτρου, να ψηλώσει λίγο η πεντάδα και να μην χαθούν άλλα ριμπάουντ.

Κοιτώντας με περισσότερη ηρεμία, όντως με αυτούς τους ψηλούς, δεν γίνεται κάτι καλύτερο κόντρα σε θηρία και άπαντες προσπάθησαν. Το πρόβλημα του Ολυμπιακού όμως ήταν οι κοντοί του, οι οποίοι στο τέλος δεν προσέφεραν λύσεις. Εκεί που οι "ερυθρόλευκοι" διατηρούν σοβαρό πλεονέκτημα, εκεί στον κρίσιμο επίλογο κόλλησαν αλλά δεν τους κόστισε.

Το τέλος στον Πειραιά

Γι αυτό και το παιχνίδι της Πέμπτης (23/4) έχει σαφέστατα "ερυθρόλευκο" προβάδισμα. Διότι διαθέτει πολλούς γκαρντ για να βρεθούν άπαντες, στο τέλος, σε κακή κατάσταση. Ο Σπανούλης θα κάνει πάλι το κομμάτι του, ο Πρίντεζης έχει σαρώσει τον Ντόλμαν κι αν μπουν τα σουτ (5/12 ημίχρονο 3/13 β μέρος) όλα θα γίνουν πιο εύκολα. Η σειρά για τον Ολυμπιακό πρέπει να τελειώσει στον Πειραιά. Δεν... υπάρχει 5ο παιχνίδι.

Διαβάστε ακόμη:

Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 73-71

Το απίθανο τρίποντο του Σπανούλη (VIDEO)

Σφαιρόπουλος: "Δεν με νοιάζει ποιος σκοράρει, όλοι έκαναν αυτό που έπρεπε"

Στο ΣΕΦ ο Μαρινάκης (PHOTOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK