Έκανε... χρυσή δουλειά

Ο Τάσος Μαγουλάς σχολιάζει τη νίκη του... αμυντικογενή Ολυμπιακού επί της Μάλαγα κι εξηγεί γιατί η πρωτοπόρος του ισπανικού πρωταθλήματος δεν ήταν εις θέση να λυγίσει εκείνη του ελληνικού.

Έκανε... χρυσή δουλειά

Όταν μία ομάδα δημιουργεί παράδοση απέναντι σε έναν αντίπαλο, συνήθως έχει έναν... πολύ καλό λόγο. Το έλεγε και ο Βασιλειάδης πως η ομάδα του θέλει όσο τίποτε να νικήσει τον Ολυμπιακό την Παρασκευή. Άλλο θέλω και άλλο μπορώ διότι η Μάλαγα δεν μπορεί να κερδίσει τους "ερυθρολεύκους". Όχι σε τέτοια παιχνίδια.

Η διαφορά είναι τεράστια σε γνώση κρίσιμων αγώνων, εμπειρία παικτών και προσωπικότητες. Οι πρωτοπόροι του ισπανικού πρωταθλήματος δεν είναι σε θέση να νικήσουν τους πρωτοπόρους της Α1 διότι απλά ο Ολυμπιακός είναι ένα επίπεδο πιο πάνω σε συγκέντρωση και σκληράδα.

Αυτό ήθελε το παιχνίδι. Το νέο δόγμα του Σφαιρόπουλου ήταν αυτό που έδωσε την νίκη διότι η κατάκοπη Μάλαγα δεν θα είχε καμία τύχη αν οι Πειραιώτες παίξουν σκληρά και αργά. Αυτό έγινε. Μόλις προχώρησε στην διορθωτική κίνηση με τον Λαφαγιέτ στην περιφέρεια, τα γκαρντ των Ανδαλουσιανών έκαναν ένα βήμα πίσω.

Αναμενόμενο αποτέλεσμα

Έκανε... χρυσή δουλειά

Ο επιθετικός στην άμυνα Ολυμπιακός, ο Ολυμπιακός που έδωσε όλη του την ενέργεια στην άμυνα, θα έβρισκε τρόπο να πετύχει τους πόντους που του έλειπαν. Όταν η γηπεδούχος, ισπανική ομάδα, δεν μπορεί να ξεπεράσει τους 61 πόντους, τότε οι πιθανότητες είναι να ηττηθεί.

Με σκληρή άμυνα, τον Σπανούλη να διαβάζει τέλεια το παιχνίδι και την άμυνα του Πλάθα, τον Χάντερ να θυμίζει τον Χάντερ της πρεμιέρας της Ευρωλίγκας στην Βαλένθια, τον Πρίντεζη με καλό ρυθμό και τον Λαφαγιέτ να μην χάνει ούτε μία άμυνα, το αποτέλεσμα ήταν το αναμενόμενο.

Η νίκη του Ολυμπιακού είναι τρομερά σημαντική ως πρεμιέρα διότι κάνει ακριβώς ό,τι η ΤΣΣΚΑ και η Εφές (δηλαδή διπλό σε μία σκληρή έδρα) και ήδη βάζει μία ομάδα από... κάτω.

Δουλειά χρυσάφι ο... αμυντικογενής Ολυμπιακός

Έκανε... χρυσή δουλειά

Βεβαίως πάλι εμφανίστηκαν τα γνωστά προβλήματα στην ρακέτα με τα πολλά χαμένα ριμπάουντ, την ανάγκη για... ηρωικές άμυνες στην ρακέτα απέναντι σε ψηλότερους... ψηλούς, αλλά ο Ολυμπιακός θα μάθει να ζει με αυτό το ζήτημα.

Τουλάχιστον μέχρι το ξεκίνημα του β' γύρου, όταν ίσως προσθέσει κάποιον κανονικό σέντερ για την ρακέτα του προκειμένου και στην άμυνα και στην επίθεση να μην πρέπει να παίζεται όλο το παιχνίδι πάνω από την στεφάνι.

Επί του παρόντος ο... αμυντικογενής Ολυμπιακός έκανε τη δουλειά του και στο Top16 κάθε δουλειά ολοκληρωμένη είναι χρυσάφι.

Διαβάστε ακόμη:

Μάλαγα - Ολυμπιακός 61-69

Ο Σπανούλης ξεπέρασε τον Γιασικεβίτσιους

News 24/7

24MEDIA NETWORK