Η ώρα της… σφαλιάρας

Ο Τάσος Μαγουλάς σχολιάζει την αντίδραση του Ηλία Παπαθεοδώρου στον ημιτελικό του κυπέλλου με τον Απόλλωνα Πατρών και γράφει για την τεράστια ευκαιρία που έχει ο αθλητικός δικαστής αλλά και το ελληνικό μπάσκετ, προκειμένου να μάθουν για όλα όσα κατήγγειλε ο κόουτς της ΑΕΝΚ.

Η ώρα της… σφαλιάρας
INTIME SPORTS

Ένας επαγγελματίας προπονητής όταν κινείται σε επαγγελματικό περιβάλλον έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει. Μπορεί να επιτεθεί φραστικά σε διαιτητές, μπορεί να αισθάνεται πως αδικείται, μπορεί να βγει από τα ρούχα του και να μην… ξαναμπεί σε αυτά. Δεν είναι η καλύτερη εικόνα, αλλά αδικεί μόνο τον ίδιο, την ομάδα του και στο τέλος της ημέρας, απευθύνεται σε, ομοίους του οπότε θα εισπράξει την ανάλογη απάντηση ή τιμωρία. Ξεκάθαρα πράγματα.

Δικαίωμά του...

Ουδείς έχει δικαίωμα να ψέξει τον προπονητή της ΑΕΝΚ, Ηλία Παπαθεοδώρου επειδή επιτέθηκε φραστικά στους διαιτητές μετά την ήττα από τον Απόλλωνα. Το έκανε ως επαγγελματίας και θα αντιμετωπίσει την ανάλογη αντίδραση. Έκρινε πως αδικήθηκε, αυτό πίστευε ότι όφειλε να πράξει.

Δεν γίνεται να συνδεθεί η εικόνα του Σαββάτου, με την εικόνα στο πανευρωπαϊκό όταν πέταξε διαπίστευση και όρμηξε προς 17χρονο παίκτη του σηκώνοντας χέρι ως κόουτς εθνικής ομάδας.

Γιατί συζητάμε λοιπόν; Διότι ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στις δηλώσεις του είπε πράγματα που σπάνια ακούγονται και είναι Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, που τα λέει συνεργάτης της ομοσπονδίας.

Όταν από το στόμα του για δύο χρόνια προπονητή της ομοσπονδίας, έχοντας δίπλα του τον μάνατζερ της εθνικής εφήβων Δημήτρη Καρβέλα και το μέλος των προπονητικών τιμ εθνικών ομάδων, Γιώργο Λημνιάτη, τότε πρέπει να προκληθεί σεισμός. Τρεις άνθρωποι άρρηκτα δεμένοι με την ομοσπονδία προφανώς συμφωνούν με όσα ειπώθηκαν.

Ο κόουτς μιλά για παρεμβάσεις από φορείς του μπάσκετ (ένας από αυτούς ιστορικά είναι η ομοσπονδία ο κυριότερος και διοργανωτής του κυπέλλου) προκειμένου να ηττηθεί η ομάδα του και να νικήσει ο Απόλλων Πατρών. Στο γήπεδο ακούστηκε, από το στενό περιβάλλον του προπονητή, ακόμα και συγκεκριμένο… πατρινό όνομα ως υπεύθυνο αλλά αφού δεν καταγράφηκε από τους διαιτητές μένει εκεί.

Τεράστια ευκαιρία

Ο αθλητικός δικαστής, που έχει πολύ δουλειά πλέον, αλλά και το σύνολο του ελληνικού μπάσκετ, βρίσκει μία τεράστια ευκαιρία προκειμένου να μάθει επιτέλους ποιος έπραξε όλα αυτά που κατήγγειλε ο Παπαθεοδώρου: «Όμως αυτή την εβδομάδα όλοι οι φορείς του αθλήματος έκαναν τεράστια προσπάθεια για να πάρει ο Απόλλων το 100% που δεν δικαιούται. Πιεστήκαμε ως εκεί που δεν παίρνει. Να βγει κάποιος από την ΚΕΔ να μας πει γιατί αποκλείστηκε ο Κορομηλάς από τον ορισμό. Αν υπάρχει κάποια λογική εξήγηση.

Είμαστε μέσα στον χώρο και ξέρουμε τα πάντα, γνωριζόμαστε με όλους τους κυρίους. Εχω θέση και στην ομοσπονδία. Μας έδωσαν να καταλάβουμε πολύ καλά τι έπρεπε να συμβεί».

Ένας σοβαρός επαγγελματίας καταγγέλλει πως έγιναν μεθοδεύσεις σε βάρος του συλλόγου του από τους φορείς του μπάσκετ(ομοσπονδία, διαιτητές, παράγοντες διεξαγωγής αγώνων) προκειμένου να ηττηθεί η ΑΕΝΚ και αυτή την στιγμή κοιτάμε αν ήταν πρέπουσα η συμπεριφορά του μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Ώρα για διαλεύκανση

Φυσικά και είναι προτιμότερο να μην υπάρχουν τέτοιες εκρήξεις, αλλά σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον όντως, παρόμοιες καταστάσεις, συμβαίνουν και κρίνονται θεσμικά.

Όταν όμως βρισκόμαστε σε τέτοιες καταγγελίες, είναι η ώρα για διαλεύκανση. Ο Παπαθεοδώρου και οι συνεργάτες του δίνουν μία τεράστια ευκαιρία να μάθουμε όσα ακούμε ως καφενειακή συζήτηση, ως ενδείξεις, με ονόματα και διευθύνσεις πλέον.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Παπαθεοδώρου και η ΑΕΝΚ είχαν άδικο για την τελευταία φάση. Δεν έγινε κανένα φάουλ από όποια οπτική γωνία(δεν υπήρξαν και πολλές σε μία τηλεοπτική εικόνα από τα παλιά καλά χρόνια της …ΥΕΝΕΔ) ενώ οι διαιτητές υπέπιπταν σε διαδοχικά λάθη ισορροπημένα σε μία όμως πολύ σκληρή αναμέτρηση. Στο τελευταίο λεπτό δεν ήταν αλάνθαστοι.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2: Το καλοκαίρι «φίλοι» και …ομοσπονδιακός στρατός έσπευσαν να καλύψουν τον Ηλία Παπαθεοδώρου για την επίθεσή του στον Κόνιαρη. Στο Contra.gr, είχαμε καταδείξει πως η …συγκάλυψη έκανε κακό πρωτίστως σε έναν νέο και ικανό άνθρωπο όπως είναι ο κόουτς της ΑΕΝΚ. Είναι ενδιαφέρον να δούμε αν η ομοσπονδία θα ζητήσει κυρώσεις για τον προπονητή της τώρα, επειδή κατήγγειλε διάφορες καταστάσεις, ενώ αρνήθηκε να το κάνει σε μία πολύ άσχημη και ιδιαίτερως προσβλητική για το ελληνικό μπάσκετ κατάσταση. Αλήθεια, τελικά να πέφτει σφαλιάρα ή όχι; Ποτέ να μην πέφτει και προς κανέναν.

Σίγουρα ο κόουτς έχει πολλά να σκεφτεί και σίγουρα η διαδρομή του δεν είναι αυτά τα συμβάντα αλλά η καλή δουλειά χαμηλών τόνων, όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά…

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 3: Για την ΑΕΝΚ είχαμε γράψει τα καλύτερα μετά την ήττα από την ΑΕΚ και πώς προσέγγισε την συγκεκριμένη αποτυχία. Η αλήθεια είναι πως η αντίδραση στην ήττα στον ημιτελικό ήταν ακραία, αλλά αυτά συμβαίνουν ιδιαίτερα όταν αγαπάς πολύ αυτό που κάνεις. Θα υπάρξει η ανάλογη τιμωρία. Δεν πρέπει όμως να αλλάξει η αντιμετώπιση προς τον συγκεκριμένο αξιοπρεπή σύλλογο.

Διαβάστε ακόμη:

To "μπε" του Παπαθεοδώρου (VIDEO)

Επιτέθηκε στον Σχινά ο Παπαθεοδώρου, τι γράφτηκε στο φ.α.

News 24/7

24MEDIA NETWORK