Η ώρα του Σπανούλη!

Ο Βασίλης Σπανούλης αποτελεί την αρχή και το τέλος του παιχνιδιού, αυτός που θα ορίσει το αποτέλεσμα αλλά και αυτός που δίπλα του κάποιοι συμπαίκτες αυξάνουν την δυναμική τους κατά 60-70%. Πρέπει να ετοιμάσει τον εαυτό του για να είναι αποτελεσματικός στα πλέι οφ. Του Τάσου Μαγουλά.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ZALGIRIS KAUNAS (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ZALGIRIS KAUNAS (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Φεύγοντας από το Βελιγράδι ο Ολυμπιακός δεν έκανε τίποτε παραπάνω από τονα επιβεβαιώσει τον εαυτό του σε όλα τα θετικά αλλά και στα κάποια αρνητικά του φέτος. Μία ομάδα σοβαρή, οργανωμένη, με συνέπεια και συνέχεια με ξεκάθαρο πλάνο,που άνοιξε το...δώρο της Γαλατά. Όπως έχει κάνει σε κάθε άλλη περίπτωση όπου ερχόταν από μία πολύ άσχημη ήττα από αδιάφορο ή αδύναμη αντίπαλο, το ίδιο έπραξε σε μία από τις πιο δύσκολες αποστολές του φέτος.

Δύσκολη λόγω του κινήτρου του Ερυθρού Αστέρα αλλά αυτά τα παιχνίδια είναι «προσφορά» στον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Ο Ολυμπιακός εκτός από την κλωτσιά στον...πισινό που του δίνει κάθε αρνητικό αποτέλεσμα(μοιάζει δε κάποιες φορές να τις επιδιώκει αυτές τις «κλωτσιές» για να προχωρήσει καλύτερος) του αρέσει να κοντράρεταιμε προπονητές οι οποίοι έχουν την φιλοσοφία της καταστροφής αντιπάλου.

Ο ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΡΑΝΤΟΒΙΤΣ

Ο Ντέγιαν Ράντοβιτς είναι καλός προπονητής χωρίς καμία αμφιβολία, αλλά ο Σφαιρόπουλος είναι καλύτερος χωρίς επίσης καμία αμφιβολία. Όταν κοντράρεται δε με κόουτς που έχει την λογική να προετοιμάσει την ομάδα του ώστε να γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια το παιχνίδι του αντιπάλου, τότε αισθάνεται τρομερά άνετα.

Έστω και δύσκολα, έστω σε παράταση, έστω με το μεγάλο καλάθι του Πρίντεζη στο τέλος, ο Έλληνας προπονητής πήγε το παιχνίδι εκεί που ήθελε, εκεί που ήθελε και και ο...Σέρβος οπότε έχασε. Διότι στο τέλος της ημέρας, δεν μπορεί ο Ερυθρός Αστέρας να κοιτάξει στα μάτια τον Ολυμπιακό ως ρόστερ, ως ποιότητα, ως πνεύμα νικητή.

Εδώ έρχεται η παράμετρος που οφείλει να κινητοποιήσει τους πρωταθλητές ενόψει των πλέι οφ διότι εκεί δεν υπάρχουν περιθώρια για τέτοια επιθετικά κενά, όπως στο α μέρος ή αμυντικά όπως στην 3η περίοδο.

Οι ερυθρόλευκοι βρήκαν την αγωνιστική τους ισορροπία όσο δεν αγωνίζεται ο Λαρισαίος γκαρντ αλλά την χρειάζονται κυρίως με αυτόν στο παρκέ. Ή στον πάγκο.

ΤΑ... ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΠΑΝΟΥΛΗ

Ο Βασίλης Σπανούλης αποτελεί την αρχή και το τέλος του παιχνιδιού, αυτός που θα ορίσει το αποτέλεσμα αλλά και αυτός που δίπλα του κάποιοι συμπαίκτες αυξάνουν την δυναμική τους κατά 60-70% (Μπερτς, Λοτζέσκι).

Η παρουσία του στο Βελιγράδι ήταν μία ακόμα επιβεβαίωση της φλόγας που καίει μέσα του για να παίζει κάτι όμως που σημαίνει πως θα πρέπει να την ελέγξει ο Σφαιρόπουλος και κυρίως ο ίδιος, ώστε να μην...καεί. Ερχόμενος από τον πάγκο μετά από 6 χρόνια, μπήκε στο 7-15 κι αποχώρησε στο 13-26. Στην τρίτη περίοδο όμως, η επιλογή του προπονητή να τον επαναφέρει στο 30-39, δεν λειτούργησε οπότε όταν αποχώρησε στο 46-42 (32.30) δεν κατάφερε ούτε να βρει ρυθμό ούτε να προσφέρει. Το ίδιο συνέβη και στην παράταση.

Υπάρχουν κάποιοι παίκτες-κολοσσοί οι οποίοι έχουν το δικαίωμα να παίζουν ακόμα κι όταν δεν μπορούν. Δεν μπορείς να ζητήσεις από έναν προπονητή, όποιος κι αν είναι(με ελάχιστες εξαιρέσεις παγκοσμίως) να τους ...συμμορφώσει, να τους συμμαζέψει. Γι αυτό το λόγο αυτοί οι ξεχωριστοί αθλητές όταν διαχειρίζονται τα αισθήματά του, την προαναφερθείσα φλόγα, όχι μόνο παραμένουν στηνκορυφή αλλά παρατείνουν την επιτυχημένη καριέρα τους για πολλά χρόνια.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Ο Σπανούλης φέτος έχει πραγματοποιήσει αρκετές σπουδαίες εμφανίσεις με κυριότερο επίτευγμα το γεγονός πως προσαρμόζει πια το σώμα του στην ηλικία του ώστε να παραμείνει όσο πιο γρήγορος γίνεται. Επιβεβαιώνει την βούλησή του στα 35 να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί.

Η διαχείρισή του όμως μετά τους πρώτους τραυματισμούς, τον πήγε πίσω οπότε ουσιαστικά δεν έχει επανέλθει ακόμα, ασχέτως αν το πρόβλημα δεν ήταν οι θλάσεις αλλά ο πυρετός. Είναι η ώρα ο Σπανούλης να ετοιμάσει τον εαυτό του σωστά για να είναι αποτελεσματικός στα πλέι οφ. Είναι η δική του στιγμή να μην πιέσει περισσότερα τα όριά του καινα παίξει όταν πραγματικά μπορεί να είναι ο Σπανούλης που θα ηγηθεί, που θα κάνει την διαφορά.

Τώρα θα πρέπει να τιθασεύσει συναισθήματα και πάθος ώστεμία τόσο σημαντική χρονιά, η οποία επί του παρόντος κυλά με σχεδόν απόλυτη επιτυχία για τον Ολυμπιακό(πλεονέκτημα έδρας σε Ελλάδα κι Ευρώπη με μοναδική σοβαρή απώλεια το κύπελλο), προκειμένουκλείσει με τον ίδιο τρόπο.

Από το καλοκαίρι του 2011 με σημαντικότερο συνοδοιπόρο τον Γιώργο Πρίντεζη, ο Βασίλης Σπανούλης κρατάει το τιμόνι του Ολυμπιακού. Αυτός θα ορίσει την επιτυχία ή την αποτυχία και φέτος. Είναι η δική του ώρα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK