Και ο άγιος... πρόστιμο θέλει

Ο Τάσος Μαγουλάς υποστηρίζει ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε σκληρά παρά τις απουσίες, με μαχητικό πνεύμα, εξηγεί ότι αυτό είναι και απόρροια του προστίμου από τη διοίκηση και θεωρεί ότι εάν παραμείνει ο Τόμιτς μέχρι τέλους, επιβάλλεται η στήριξη αλά... Αλβέρτη.

Και ο άγιος... πρόστιμο θέλει
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός πέτυχε μία πραγματικά σημαντική νίκη στη Βαλένθια. Μία ομάδα που εμφανίστηκε χωρίς τριάρια και τεσσάρια, έχοντας να σηκώσει το βάρος από την αποχώρηση του προπονητή, την πίεση μετά από την ήττα από τον Παναθηναϊκό, έκανε κάτι που αν είχε πετύχει στο ΟΑΚΑ, τώρα πολλά θα ήταν διαφορετικά: έδειξε σκληράδα. Δεν έπαιξε κάποιο τρομερό μπάσκετ ο Ολυμπιακός, με εξαίρεση τον Σπανούλη, ομαδικά δεν έβγαλε το παιχνίδι του, αλλά απάντησε στην σκληρή και μαχητική Βαλένθια με εξίσου μαχητικό πνεύμα.

Έπαιξε δυνατή άμυνα, ακόμα και με τέσσερις κοντούς, και ξεκίνησε την Ευρωλίγκα με εκτός έδρας νίκη. Σπουδαίο αποτέλεσμα αν σκεφτούμε πως απουσιάζουν τα 2/5 της πεντάδας, ο μοναδικός παίκτης που μπορεί να παίξει με πλάτη στο καλάθι και ο... προπονητής.

Διότι βάσει των όσων αφήνει να διαρρεύσουν η διοίκηση του Ολυμπιακού, ο Τόμιτς προσεγγίζεται ως υπηρεσιακός ακόμα, όσο αναζητά ξένο προπονητή.

Το θέμα είναι πως είτε από την πίεση είτε από την ανάγκη είτε από το πρόστιμο, η διοίκηση των "ερυθρολεύκων" πιθανώς να σκέφτεται πως η διαχείριση των τελευταίων ημερών τη δικαιώνει, αφού οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν χαρακτήρα και προσπάθησαν πολύ σκληρά δίνοντας τα πάντα.

Ο Χάντερ έπαιζε με κράμπες, ο Λοτζέσκι κατάφερε να βγάλει άμυνες στο "4", ο Πετγουέι κυνήγησε κάθε φάση, ο Σπανούλης έκανε το φάουλ που δεν έγινε στο ΟΑΚΑ, ο Λαφαγέτ με τον Σλούκα κυνήγησαν το τελευταίο ριμπάουντ κι εγκλώβισαν τον Βαν Ρόσομ.

Καλή προσπάθεια, απέναντι σε έναν καλό (όχι εκπληκτικό) αντίπαλο και πολύ καλό αποτέλεσμα.

Στήριξη σε Τόμιτς

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός, η διοίκησή του, οφείλει να ξεκαθαρίσει τι θέλει στο θέμα του προπονητή. Αν είναι να μείνει ο Τόμιτς, οφείλει να μείνει με τον σεβασμό στην προσφορά του και με όλη την στήριξη για να πετύχει. Θυμίζουμε πώς διαχειρίστηκε πέρυσι ο Παναθηναϊκός μία παρεμφερή περίπτωση με τον Αλβέρτη. Αν επιλεγεί να συνεχίσει ο Τόμιτς, θα πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην χρεωθεί προσωπικά οποιαδήποτε αποτυχία και πέσει στα μάτια του κόσμου.

Από την στιγμή, δε, που δεν είναι η πρώτη επιλογή, όπως προκύπτει από το ενδιαφέρον για τον Κολέ, θα συνεχιστεί η αναζήτηση; Είναι αλήθεια πως οι αδερφοί Αγγελόπουλοι δεν επιθυμούν Έλληνα τεχνικό, αλλά κάποιον μακριά από την ελληνική πραγματικότητα;

Όλα αυτά θα χρειαστεί να λυθούν άμεσα για το καλό της ομάδας, ώστε είτε ο Τόμιτς να συνεχίσει τη δουλειά του και να επιλέξει τον δρόμο που θα ακολουθήσει είτε να έρθει ένας κόουτς που θα αλλάξει πράγματα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην πρώτη προσπάθειά του, ο Τόμιτς συνέχισε τη δουλειά του Μπαρτζώκα, στηριζόμενος στη φιλοσοφία που διέπει σαφώς αυτό το σύνολο. Μείωσε μόνο τις αλλαγές, αυξάνοντας τον χρόνο σε παίκτες που θεωρούσε κλειδιά. Αυτή μπορεί να είναι και η μοναδική αλλαγή του σε σχέση με το παιχνίδι, όπως το είχε σχεδιάσει ο προκάτοχός του.

Διαβάστε ακόμη

Βαλένθια - Ολυμπιακός 68-71 (VIDEO)

Τόμιτς: "Κάναμε πολύ καλή δουλειά"

News 24/7

24MEDIA NETWORK