"Κόκκινο" στην Εθνική από τον Ολυμπιακό

Ο Τάσος Μαγουλάς γράφει την επιστροφή του Ολυμπιακού στο θέμα της ασφάλισης των διεθνών παικτών του και το μήνυμα που περνούν οι ερυθρόλευκοι για τους τελικούς και όχι μόνο...

"Κόκκινο" στην Εθνική από τον Ολυμπιακό

Είναι σαφές πως ο Ολυμπιακός αναμοχλεύει το θέμα της ασφάλισης των διεθνών παικτών του, θέλοντας να δείξει στην ΕΟΚ ότι αυτή την φορά θα πάρει απάντηση. Διότι αν δεν πάρει απάντηση είναι έτοιμος να "χτυπήσει" με το μοναδικό όπλο που διαθέτει: την συμμετοχή παικτών του στις εθνικές ομάδες.

Οι ερυθρόλευκοι θεωρούν πως αδικούνται συστηματικά από την ομοσπονδία κι εν μέσω τελικών, ιδιαίτερα πριν από τα εκτός έδρας παιχνίδια, πιστεύουν ότι εξέλειπαν οι τρόποι περάσουν τις θέσεις τους και παράλληλα να μην επαναληφθούν συμβάντα παρελθόντων ετών. Μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι αδερφοί Αγγελόπουλοι, δεν κοιτούν αποκλειστικά το εγγύς μέλλον ή το άμεσο… όφελος.

Μήνυμα για τελικούς και όχι μόνο

Το να στείλουν ένα μήνυμα μέσα στους τελικούς είναι μία παράμετρος μεν, όχι η μόνη δε. Οι ερυθρόλευκοι βλέπουν πως η χρονιά τους στην Ευρωλίγκα θα ήταν διαφορετική αν ο Σπανούλης δεν είχε αντιμετωπίσει προβλήματα κόπωσης από τους συνεχείς αγώνες (τραυματίας ων) με την εθνική. Έχουν καταλήξει στην άποψη ότι η ομοσπονδία ήταν υποχρεωμένη να εξετάσει σοβαρά τα προβλήματα του παίκτη κατά την διάρκεια του Ευρωμπάσκετ.

Οι διαπραγματεύσεις με τον Φώτη Κατσικάρη βρίσκονται στο τελικό στάδιο, το ίδιο και με τον Τρινκιέρι για την λύση του συμβολαίου του, αλλά οι συνεργάτες του Βασιλακόπουλου, θέτουν άμεσα στον πρόεδρο το ζήτημα της μη συμμετοχής παικτών του Ολυμπιακού με τις εθνικές ομάδες.

Υπαρκτό το πρόβλημα

Για την ακρίβεια η πληροφόρησή τους από το "κόκκινο" στρατόπεδο, λέει ότι αποτελεί πρόθεση των Αγγελόπουλων, να μην επιτρέψουν στους αθλητές τους να παίξουν με τις εθνικές, αν δεν διευθετηθεί το ζήτημα της ασφάλισης. Τί σημαίνει αυτό; Ένα επιπλέον κόστος για την ΕΟΚ, το οποίο δεν υπολογιζόταν κατ’ αυτό τον τρόπο.

Ο Βασιλακόπουλος, θεωρεί ότι απλά πρόκειται για ένα "παιχνίδι" λόγω τελικών, αλλά όσο περνάει ο καιρός, γίνεται σαφές ότι οι τέως πρωταθλητές Ευρώπης, είναι έτοιμοι για την κύρια πράξη του πολέμου μαζί του. Από την στιγμή που ποτέ δεν απάντησε στις οχλήσεις για τους γνωστούς-αγνώστους χορηγούς της wild card, τώρα για πρώτη φορά ίσως βρεθεί σε μία πολύ περίεργη όσο και δυσχερή θέση να πρέπει να δώσει απαντήσεις στον σύλλογο του Πειραιά αλλά κυρίως να βρει επιπλέον οικονομικά εχέγγυα για το θερινό εγχείρημα της εθνικής.

Στα άκρα οι σχέσεις

Εν κατακλείδι, ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να τραβήξει μέχρι τέλους το σχοινί, ακολουθώντας την πεπατημένη των ομάδων του ΝΒΑ και να απαιτήσει τυπικότητα από την ΕΟΚ. Το σενάριο να μην επιτραπεί στον μεγάλο αριθμό παικτών του να συμμετέχουν στις δύο εθνικές(ανδρών, νέων ανδρών) είναι ορατό.

Η ανεπίσημη θέση του Γιώργου Βασιλακόπουλου είναι ότι όλο το θέμα θα τελειώσει με τους τελικούς χωρίς παρενέργειες αλλά συνεργάτες του τονίζουν πως ένα…ατυχές συμβάν μέσα σε αυτά τα παιχνίδια, μπορεί να τινάξει το θερινό πρότζεκτ της εθνικής στον αέρα.

Οι ερυθρόλευκοι, από την πλευρά τους, καθιστούν σαφές πως ασχέτως αν όλα κυλήσουν ομαλά στους τελικούς, δεν θα παρατήσουν αυτή την φορά την υπόθεση, διεκδικώντας την πλήρη κάλυψη των παικτών τους. Σε διαφορετική περίπτωση θα τους κρατήσουν μακριά από τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα δημιουργώντας το πλέον δυσαναπλήρωτο κενό.

Διαβάστε ακόμη:

Επιμένει η Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός

News 24/7

24MEDIA NETWORK