Ντραφτ: Ανθρωπιά, Φλωρινιώτης και Θανάσης

Ο Τάσος Μαγουλάς σχολιάζει το φετινό ντραφτ του ΝΒΑ και την επιλογή του Θανάση Αντετοκούνμπο στο Νο51 από τους Νιου Γιορκ Νικς.

Ντραφτ: Ανθρωπιά, Φλωρινιώτης και Θανάσης

Η οικογένεια Αντετοκούνμπο μεγαλώνει στο ΝΒΑ με τον Θανάση να καταφέρνει να επιλεγεί στο νούμερο 51 του ντραφτ από τους Νιου Γιορκ Νικς του Φιλ Τζάκσον. Πολύ σημαντικό για ένα παιδί που επέλεξε τον δύσκολο δρόμο του NBDL κάτι που τελικά πάντως δεν τον βοήθησε να ανεβάσει τις μετοχές του σε αντίθεση με ότι συνέβη με σχετικά «άγνωστους» για τους Αμερικανούς παίκτες από την Ευρώπη. Ακόμα κι έτσι, ο 21χρονος γκαρντ/φόργουορντ θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε καμπ με τους Νικς και ίσως πάρει πρόσκληση καταρχάς για τις πρώτες προπονήσεις τον Σεπτέμβριο.

Ντραφτ: Ανθρωπιά, Φλωρινιώτης και Θανάσης

Η Νέα Υόρκη βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι, γίνονται πολλές αλλαγές και σε αντίθεση με το παρελθόν ακόμα και το 51 του ντραφτ, μπορεί να πάρει κάποιες λίγες ευκαιρίες(όχι για συμβόλαιο) αλλά για να δείξει το ταλέντο του. Η πρόοδος του Έλληνα παίκτη είναι σημαντική και πλέον θα είναι στο χέρι του αν θα επιλέξει να συνεχίσει να κυνηγά το όνειρο ή θα προτιμήσει την Ευρώπη.

Ο καλύτερος παίκτης στο Μιλγουόκι

Μεγάλος κερδισμένος διά της τεθλασμένης, ο αδερφός του Γιάννης, διότι οι Μιλγουόκι Μπακς είχαν την ευτυχία να επιλέξουν τον πιο έτοιμο παίκτη στο ντραφτ, με το νο 2.

Ο συμπαθής λόγω του μπαμπά του Μίτσελ, Άντριου Γουίγκινς πήγε στο νο1(ο δεύτερος Καναδός σε δύο χρόνια νο1 μετά τον Άντονι Μπένετ πάλι από τους Καβαλίερς) σε μία μίνι έκπληξη διότι ο Τζαμπάρι Πάρκερ έπεσε στο «2» και το Μιλγουόκι. Αυτό σημαίνει ότι οι Μπακς αποκτούν έναν πλήρη φόργουορντ, παίκτης που άμεσα μπαίνει στο ΝΒΑ και αλλάζει την μοίρα μίας ομάδας. Με τον Μπράντον Νάιτ και τον Πάρκερ ως ηγέτες, ο νεαρός Έλληνας θα έχει την ευκαιρία να παίξει, να κάνει αυτά που μπορεί αυτή την στιγμή(άμυνα, χειρισμός της μπάλας) και να ωριμάσει πολύ πιο γρήγορα δίπλα σε έναν παίκτη που αυτός φέτος θα έχει όλα τα φώτα της δημοσιότητας. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν θα είναι πια στο προσκήνιο κάτι που θα τον ωφελήσει αγωνιστικά.

Ο Φλωρινιώτης και οι τραυματίες

Οι Καβαλίερς προτίμησαν τον αθλητή Γουίγκινς(που τίμησε την παρουσία του μπαμπά του στα ελληνικά γήπεδα με αμφίεση Φλωρινιώτη) λόγω της προοπτικής εξέλιξης ενώ την μεγάλη έκπληξη έκαναν στο νούμερο «3» οι Σίξερς οι οποίοι διάλεξαν τον καλύτερο παίκτη μεν, αλλά με σοβαρό τραυματισμό στο δεξί πόδι που θα τον κρατήσει έξι μήνες εκτός, σέντερ Τζόελ Έμπιιντ. Α, αντιμετωπίζει και πρόβλημα στην πλάτη. Η Φιλαδέλφια έχει στα πιτς έναν τον πιο ταλαντούχο παίκτη του περυσινού ντραφτ, Νέρλενς Νόελς(πάουερ φόργουορντ) οπότε είναι μία πραγματική ζαριά επιτυχίας ή πλήρους αποτυχίας.

Τι προτίμησαν Σέλτικς και Λέικερς;

Οι Σέλτικς και οι Λέικερς προτίμησαν έτοιμους παίκτες. Η Βοστόνη υπέγραψε τον γκαρντ Μάρκους Σμαρτ και οι μεγάλοι του Λ.Α. τον πάουερ φόργουορντ(θυμίζει κάτι από Ράντολφ στα νιάτα του) Τζούλιους Ραντλ.

Ο πρώτος Ευρωπαίος που επελέγη ήταν ο Ντάριο Σάριτς της Εφές στο 12 από το Ορλάντο αλλά δόθηκε σε ανταλλαγή στην Φιλαδέλφια. Με δεδομένο το νέο διετές συμβόλαιό του στην Ευρώπη, οι Σίξερς κοιτούν προς το 2016 για μία ομάδα που αν είναι υγιείς οι Αμερικανοί και βελτιωθεί όσο πρέπει ο Σάριτς, θα μπορεί να κυριαρχήσει στην Ανατολή.

Δεν προτιμήθηκε ο Ιωάννης

Σε ότι αφορά στον Ιωάννη Παπαπέτρου, σε ένα ντραφτ με πολλούς καλούς παίκτες έμεινε εκτός κάτι που δεν είναι απαραίτητα αρνητικό διότι έτσι θα μπορεί να βρει όποια συμφωνία θέλει αν η βελτίωσή του είναι τέτοια. Το γνώριζε και ο ίδιος ότι παρατώντας το Τέξας, μειώθηκαν δραματικά οι πιθανότητές του να επιλεγεί από κάποια ομάδα ιδιαίτερα δε έχοντας και μία χρονιά όπου δεν αγωνίστηκε.

Συνολικά είναι σαφές ότι οι ομάδες του ΝΒΑ, δεν προτιμούν τους Έλληνες παίκτες γνωρίζοντας ότι αυτοί συνήθως δεν κάνουν το ταξίδι στις ΗΠΑ κάτι που σίγουρα κόστισε τόσο στον Θανάση Αντετοκούνμπο(παρά τις προσπάθειές του) όσο κυρίως στον Παπαπέτρου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο νέος κομισάριος Άνταμ Σίλβερ συγκλόνισε με την επιλογή να αναφέρει ως τιμητική επιλογή το όνομα του Αϊζάια Όστιν. Πρόκειται για τον 20χρονο σέντερ από το Μπέιλορ που θα επιλεγόταν στο φετινό ντραφτ παρά το γεγονός ότι είναι τυφλός στο δεξιό του μάτι. Η μοίρα όμως του επεφύλασσε νέο κτύπημα λίγο πριν την επιλογή(21 Ιουνίου) αφού διαγνώστηκε με το σύνδρομο Μαρφάν το οποίο προκαλεί ανεπανόρθωτη βλάβη στην κεντρική καρδιακή αρτηρία. Ως αποτέλεσμα εγκατέλειψε το μπάσκετ μετά από τις συμβουλές των γιατρών του. Ακόμα κι έτσι, για ένα βράδυ, έζησε το όνειρό του σε μία από τις πλέον ανθρώπινες κινήσεις του ΝΒΑ.

Διαβάστε ακόμη:

Επελέγη από τους Νικς ο Θανάσης Αντετοκούνμπο

News 24/7

24MEDIA NETWORK