Ο Διαμαντίδης νίκησε τον Σπανούλη

Ο Τάσος Μαγουλάς γράφει για τον Σπανούλη που έκανε το χειρότερο αγώνα του με τη φανέλα του Ολυμπιακού και τον Δημήτρη Διαμαντίδη που τον νίκησε κατά κράτος.

Ο Διαμαντίδης νίκησε τον Σπανούλη

Ο Γκιστ γύρισε, ήταν ο εαυτός του και ο Παναθηναϊκός ισοπέδωσε τον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο. Ο Λάσμε κέρδισε όλες τις μάχες, έβαλε τα κρίσιμα σουτ από τα πέντε μέτρα. Ο Γιάνκοβιτς, όπως ζητούσε ο κόσμος του κόσμος του Παναθηναϊκού, μπήκε κι έβαλε οκτώ πόντους για να κρατήσει και να εκτοξεύσει την διαφορά στο καθοριστικό διάστημα του α μέρους. Αυτοί οι οκτώ πόντοι φρεσκάδας, διάθεσης, απρόβλεπτου για την άμυνα του Ολυμπιακού ήταν η βάση για τον πράσινο θρίαμβο.

Καθαρή νίκη Διαμαντίδη

Στο τελευταίο Live του Contra.gr, πάνω από 200 φίλοι του Παναθηναϊκού σε μηνύματά τους φώναζαν για την συμμετοχή του νεαρού φόργουορντ, οι απαντήσεις ήταν στο στυλ «ο προπονητής ξέρει καλύτερα». Φάνηκε ότι ο Έλληνας φίλαθλος, ο κανονικός όχι ο αού ουά, γνωρίζει μπάσκετ και δεν τον νοιάζουν οι ισορροπίες. Βλέπει ότι η ομάδα του δεν έχει φρεσκάδα και βρίσκει λύσεις.

Καλή η βάση αλλά όλο το παιχνίδι ήταν ο Διαμαντίδης. Η καθαρή νίκη του απέναντι στον Σπανούλη σε απόλυτους αριθμούς είναι αυτό που…πλήρωσε το 2-2. Ναι έκανε τα λάθη στο τέλος διότι ακόμα και η μπουκάλα οξυγόνου τον εγκατέλειψε μετά από 37 λεπτά, αλλά αγωνιζόμενος 10 λεπτά πάνω από τον Σπανούλη, μέχρι να αρχίσει να τον εγκαταλείπει το σώμα του, ήταν αυτός που έδινε σταθερότητα, ηρεμία, σιγουριά στους συμπαίκτες του.

Ο Σπανούλης στον χειρότερό του αγώνα με την φανέλα του Ολυμπιακού, κόστισε την νίκη και ήταν μόνο μία φάση που αρκούσε για να το καταδείξει, πριν το φινάλε: Στο -6 με όλα να έχουν γυρίσει αντί να κάνει μία ψύχραιμη προσπάθεια πήγε απέναντι σε όλη την άμυνα του Παναθηναϊκού, πέταξε την μπάλα παρά το γεγονός ότι είχε δύο παίκτες απέναντί του και…τρίποντο Φώτση και Διαμαντίδη. Ακόμα και όμως όταν ο Ολυμπιακός πήγε στο ένα σουτ, η τέλεια πάσα του Λοτζέσκι τον έβγαλε από δύσκολη γωνία. Το σουτ δεν μπαίνει, ο αρχηγός των γηπεδούχων δεν ισορροπεί τίποτα από την βραδιά του, ο Ολυμπιακός χάνει και πλέον ο Παναθηναϊκός γίνεται το πολύ μεγάλο φαβορί για το πρωτάθλημα.

Καλοί οι συμπληρωματικοί αλλά...

Λεπτομέρειες που έκριναν τον αγώνα και σε αυτές τις λεπτομέρειες ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ πιο ήρεμος, πολύ πιο συγκεντρωμένος αν και στο τέλος λύγισε από την πίεση και την κούραση βασικών του παικτών οπότε, όπως και ο αντίπαλός του την Πέμπτη, μπορούσε να χάσει το παιχνίδι.

Αυτό ήταν και ο καλύτερος αγώνας της σειράς με τις ομάδες να δίνουν την μάχη (αποδεδειγμένα πλέον δεν μπορούν να κάνουν κάτι πιο…μπασκετικό σε βάθος 40 λεπτών), να γυρίζουν και να χάνουν ευκαιρίες. Μας περιμένει ένας ακόμα τελικός την Τετάρτη, με συγκεκριμένο πολύ μεγάλο φαβορί και αουτσάιντερ.

Ο Παναθηναϊκός είναι εκεί που ήθελε από την πρώτη στιγμή τον τελευταίο αγώνα σπίτι του και ο Ολυμπιακός κοιτάει το…2002, όταν είχε χάσει με παρόμοιο τρόπο(τότε ήταν βολές του Τόμιτς) τον τέταρτο αγώνα από την ΑΕΚ στο ΣΕΦ και ο δικέφαλος στο ΟΑΚΑ πήρε το πρωτάθλημα.

Διαβάστε ακόμη:

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 65-67

Ο Σπανούλης αστοχεί, ο Παναθηναϊκός πανηγυρίζει (VIDEO)

Ενταση στο ΣΕΦ

Δ.Γιαννακόπουλος: "Με το ίδιο πάθος για το πρωτάθλημα"

Αγγελόπουλοι: "Κανένας παίκτης στην Εθνική. Αρρωστος Παναθηναϊκός ο Βασιλακόπουλος"

News 24/7

24MEDIA NETWORK