O LeBron "έχασε"από τον Trump. Είναι GOAT

Ο LeΒron δεν αποφεύγει την κοινωνία. Είναι ένα πολιτικό ον. Ήταν παρών στην εκστρατεία της Χίλαρι σε μία προσπάθεια να της δώσει ώθηση στο Οχάιο που... βγάζει πρόεδρο και το ίδιο βράδυ που η Κλίντον έχανε από τον Τραμπ, ο ίδιος γνώριζε την ήττα από την Ατλάντα. Γράφει ο Τάσος Μαγουλάς.

O LeBron "έχασε"από τον Trump. Είναι GOAT

Ναι ο LeΒron James είναι επικεφαλής στην κούρσα για τον μεγαλύτερο της ιστορίας τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στο, ας το πούμε, πλήρες πακέτο. Δεν θα βρούμε εύκολα άκρη στο αγωνιστικό διότι πραγματικά είναι κάτι αφενός υποκειμενικό αφετέρου υπάρχει μεγάλη διαφορά από εποχή σε εποχή.

Σε μία παράμετρο όμως, ο ηγέτης των Cavs και σίγουρα ο καλύτερος της εποχής μας βρίσκεται μπροστά από τους προκατόχους του. Ο LeΒron δεν αποφεύγει την κοινωνία, την καθημερινότητα, την ίδια την ζωή. Είναι ένα πολιτικό ον, είτε συμφωνούμε είτε όχι, αγαπάει τις ομάδες της πόλης του, δεν έχει κανένα πρόβλημα να θίξει θέματα τα οποία όχι μόνο οι άλλοι σταρ, αλλά η πλειοψηφία των αθλητών αρνείται να ακουμπήσει.

Η αρχή του ...κοινωνικού Lebron

Ξεκίνησε από το περίφημο μπλουζάκι I can’t breathe, τιμώντας την μνήμη του Eric Garner μία κίνηση που σόκαρε τον κόσμο του ΝΒΑ και των...διαφημιστών, συνεχίζοντας με την κάπως γραφική παρουσία του στην εκστρατεία της Χίλαρι σε μία απέλπιδα προσπάθεια να της δώσει ώθηση στο Οχάιο που... βγάζει πρόεδρο.

Παράλληλα πρόλαβε να κάνει τον οργανωτή εξέδρας στην ήττα των Indians από τους Cubs και γενικά είναι παρών. Το ίδιο βράδυ που ηττήθηκε η Χίλαρι από τον Τραμπ, έχασε και αυτός από την Ατλάντα. Όπως έχει ηττηθεί σε τέσσερις από τους επτά τελικούς ΝΒΑ που αγωνίστηκε, αλλά από το 2011 μόνο ομάδες με αυτόν στην σύνθεσή τους κοντράρονται για τον τίτλο στους τελικούς. Α και στα 22 του οδηγούσε μία ομάδα με μέτριους ως κακούς παίκτες στους πρώτους τελικούς της ιστορίας του Cleveland.

JORDAN; MAGIC;

Ο Jordan έχει 6/6 τελικούς και αν δεν υποχρεωνόταν σε συνταξιοδότηση την πρώτη φορά, ίσως να ήταν και στο 8/8. Όταν όμως του μιλούσαν για πολιτική, το έριχνε στο γκολφ. Διαβόητη η δήλωση για τους «Ρεπουμπλικανούς που και αυτοί αγοράζουν παπούτσια» που φαίνεται πως ήταν μία προσπάθεια χιούμορ αλλά ακόμα πιο διαβόητη η μόνιμη άρνησή του να στηρίξει οποιαδήποτε πολιτική κίνηση ή να επικρίνει οτιδήποτε. «Προτίμησε το εμπόριο από την συνείδηση. Ας ζήσει με αυτό» είχε δηλώσει ο Kareem μοναδικός μεγάλος μπασκετμπολίστας πριν τον James με τόσο έντονη κοινωνική και πολιτική ανησυχία.

ΜΟΝΟ Ο KAREEM

Αλλά μήπως ο συμπαίκτης του ο Magic ήταν πιο ενεργός από τον Ερ; Ήταν μεν, αλλά πολύ μακριά από την δράση του LeΒron. Περισσότερο κάποιες τοπικές καμπάνιες στην Καλιφόρνια, συνήθως εξέφραζε την λύπη του αλλά δεν προχώρησε όσο έπαιζε σε τίποτε τόσο δυνατό όσο οι ενέργειες του βασιλιά.

Οξύμωρο ο άλλος ο άνθρωπος που θα μείνει στην ιστορία ως ο «βασιλιάς» εξελίσσεται στον μοναδικό από τους πιθανούς κορυφαίους της ιστορίας, ο οποίος βάζει την σφραγίδα του εκτός παρκέ, όχι μόνο πουλώντας παπούτσια αλλά καταδεικνύοντας , όσο μπορεί, τις δυσκολίες της εποχής του.

Και αυτή θα είναι η μεγαλύτερη παρακαταθήκη του σε έναν κόσμο που αλλάζει, άγνωστο αν θα είναι για το καλύτερο ή για το χειρότερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Ντόναλντ Τραμπ νέος πλανητάρχης

News 24/7

24MEDIA NETWORK