Ο Νέλσον χαράζει πορεία

Ο Τάσος Μαγουλάς αναλύει τη σημασία του Ντεμάρκους Νέλσον στον Παναθηναϊκό και το κατά πόσο ο... φαρδύς Αμερικανός γκαρντ θα καθορίσει το "ταβάνι" της ομάδας στην Ευρωλίγκα.

Ο Νέλσον χαράζει πορεία
INTIME

Αν κοιτάξετε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας, στη σελίδα του Παναθηναϊκού, στην ομαδική φωτογραφία, δεύτερος από αριστερά, καθιστός, είναι ένας τύπος με τεράστιες πλάτες. Φοράει το "10" και μοιάζει να είναι σε... διάμετρο όσο ο Γιάνκοβιτς και ο Σλότερ.

Πρόκειται για τον Ντεμάρκους Νέλσον, τον οποίο ο Ιβάνοβιτς διάλεξε ως αυτόν που θα διαδραματίσει τον πλέον κομβικό ρόλο στην ομάδα: να σηκώσει όσο βάρος μπορεί από τις πλάτες του Διαμαντίδη. Δυστυχώς για τους πρωταθλητές, μέχρι τώρα, ο 29χρονος Αμερικανός γκαρντ υπάρχει μόνο στη φωτογραφία και αν δεν γυρίσει πριν από το top 16 (και σε καλή κατάσταση), μπορεί να χαθεί όλη η χρονιά.

Δεν πρέπει να φαντάζει περίεργο. Ο Νέλσον είναι ένας πολύ καλός παίκτης, πολύτιμος γι' αυτό που τον θέλει ο Παναθηναϊκός. Ένα πολύ δυνατό γκαρντ με εξαιρετικό ντράιβ. Ακριβώς ό,τι δεν διαθέτουν, δηλαδή, οι υπόλοιποι περιφερειακοί.

Στο Μιλάνο, τα γκαρντ σκόραραν το 80% των πόντων, ενώ μόλις δύο καλάθια έβαλαν οι Μαυροκεφαλίδης και Μπατίστα. Το Μιλάνο δεν ήθελε να ακουμπήσει την μπάλα στη ρακέτα ο Παναθηναϊκός και το πέτυχε. Σε ένα ακόμα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, οι "πράσινοι" μένουν κάτω από τους 70 πόντους και δεν μπορούν να ανοίξουν τον ρυθμό.

Η Πέμπτη αποτέλεσε ένα πολύ σημαντικό τεστ για τους παίκτες του Ιβάνοβιτς, 20 ημέρες πριν από την έναρξη του top 16. Ίσως γι' αυτό και ο Διαμαντίδης έμεινε 37 λεπτά στο παρκέ, διότι ο Μαυροβούνιος ήθελε να τεστάρει την ομάδα του σε ένα σημαντικό εκτός έδρας παιχνίδι.

Το συγκεκριμένο ρόστερ, ή πιο σωστά το ρόστερ χωρίς τον Νέλσον, δεν μπορεί να δώσει υποσχέσεις για εντυπωσιακά πράγματα με πιο δυνατές ομάδες. Κοινώς -και το έχουμε ξαναπεί-, αυτός θα είναι ο Παναθηναϊκός, όσο θα του λείπει ο καλύτερος ξένος του.

Η επιτυχία στο top 16 στηρίζεται αποκλειστικά στις φαρδιές πλάτες του Ντεμάρκους Νέλσον. Ο Ιβάνοβιτς τον κράτησε παρά τον τραυματισμό του και του έδωσε κάθε περιθώριο για να επιστρέψει δυνατός. Μένει να... επιστρέψει.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Διαμαντίδης φέτος, άσχετα με τους αριθμούς του, δείχνει σωματικά στην καλύτερη κατάσταση από όσο τον έχουμε δει τα τελευταία χρόνια και αυτό είναι δουλειά του Ιβάνοβιτς.

Διαβάστε ακόμη

Μιλάνο - Παναθηναϊκός 66-64 (VIDEO)

Ιβάνοβιτς: "Πολλά τα λάθη, αργός ο ρυθμός"

Ο Ομπράντοβιτς "έσπασε" το αήττητο της Μπαρτσελόνα, χωρίς ήττα η ΤΣΣΚΑ (VIDEOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK