Ο Ομπράντοβιτς βρήκε... μυαλό

Ο Τάσος Μαγουλάς σχολιάζει τη μεταγραφή του Νίκου Ζήση στη Φενέρμπαχτσε. Γιατί όφειλε να πάρει τον Έλληνα γκαρντ ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και πώς θα τον βοηθήσει στα εκτός έδρας παιχνίδια.

Ο Ομπράντοβιτς βρήκε... μυαλό

Ζέλικο Ομπράντοβιτς: "Ο Νίκος Ζήσης είναι ιδανική επιλογή". Αυτό δήλωσε ο Σέρβος κόουτς για την προσθήκη του Έλληνα γκαρντ κι έχει δίκιο μόνο που ο Ζήσης δεν ήταν η 1η, η 2η ή ακόμα και η 3η ή 4η… ιδανική επιλογή. Σύμφωνα με όσα γνωρίζαμε και όσο γράφτηκαν στο διεθνή Τύπο, η Φενέρ κτύπησε δύο φορές την πόρτα της Στρασμπούρ για τον Ντιό και άλλες δύο της Μπασκόνια για τον Ερτέλ. Παράλληλα αναζήτησε κάποια αξιόπιστη λύση από το ΝΒΑ ή NBDL, αλλά δεν την βρήκε.

Ο Ζήσης ήταν… εκεί πάντως και είναι γνωστό πως η Ούνιξ δεν έχει ζητήματα ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο Πασούτιν μπορεί να διαχειριστεί τους Τζέρελς - Λάγκφορντ χωρίς την παρουσία ενός πολύ ιδιαίτερου και σημαντικού παίκτη.

Ο Ομπράντοβιτς όμως τον είχε ανάγκη, ίσως περισσότερο από τον Ερτέλ και τον Ντιό, διότι ναι μεν οι δύο Γάλλοι είναι καλύτεροι παίκτες, πλέον, από τον Ζήση ατομικά, αλλά τέτοιους είχε η Φενέρμπαχτσε. Έψαχνε ή τουλάχιστον όφειλε να αναζητήσει έναν γκαρντ που θα λειτουργούσε ως δικλείδα ασφαλείας στο παιχνίδι των εξαιρετικών Γκάουντλακ και Χίκμαν. Εξαιρετικοί σε αυτό που ξέρουν να κάνουν η Φενέρ, όμως, για να μπορέσει να ξεπεράσει καλύτερα σύνολα, πιο δουλεμένα και κυρίως να μπορέσει να παίξει και λίγο με τους ψηλούς της, ήθελε έναν δεύτερο προπονητή στο παρκέ.

Ο Ζήσης είναι εξισορροπιστής

Η αλήθεια είναι πως ο Ομπράντοβιτς ήταν πάντα αρνητικός με τις πολλές αλλαγές και ιδιαίτερα στις προσθήκες Αμερικανών. Συνήθως έπαιρνε έτοιμες ομάδες που τις δούλευε και τις ανέβαζε επίπεδο, ενώ με τον Παναθηναϊκό, σε 13 χρόνια πέρασε από όλα τα στάδια μεν, πάντα με σταθερές δε.

Στην Φενέρμπαχτσε πήρε πάλι απεριόριστη πίστωση, όπως στην Ελλάδα, αλλά δεν είχε έτοιμη ομάδα. Την οικοδομεί δύο χρόνια και μόλις τώρα βρήκε ένα συμπληρωματικό γκαρντ που θα του δίνει ό,τι κανείς από τους παίκτες που διέθετε ως τώρα: μυαλωμένη οργάνωση, σοβαρή διαχείριση. Για συγκεκριμένα λεπτά, λεπτά που μπορεί να κρίνουν νίκες ιδιαίτερα εκτός έδρας.

Ο Νίκος Ζήσης είναι ένας σοβαρός γκαρντ που βρίσκεται σε πτώση έχοντας πλέον ρόλο εξισορροπιστή. Σε μία ομάδα όπως η Φενέρμπαχτσε αυτό είναι πολύτιμο, διότι εκτός από τον αθλητή, τον σκόρερ, τον… αμυντικό, πάντα το μυαλό δίνει πλεονέκτημα. Πόσο σημαντικό; Θα φανεί στο τέλος του Top16.

Ο Ζήσης θα προσαρμοστεί άμεσα, θα έχει ρόλο, αλλά δεν θα κρίνει την πορεία της νέας του ομάδας. Θα τη βοηθήσει. Άλλους παίκτες πληρώνει ο Ομπράντοβιτς για να του δώσουν επιτυχίες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK