Ο Πόποβιτς νίκησε τον... Λεμπρόν

Ο Τάσος Μαγουλάς αναλύει την τακτική του Γκρεγκ Πόποβιτς με την οποία κατάφερε να "κλειδώσει" τον Λεμπρόν Τζέιμς και να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη.

Ο Πόποβιτς νίκησε τον... Λεμπρόν

Ο Λεμπρόν έχει κάνει έως τώρα πράγματα απίστευτα. Ακόμα και στον τρίτο τελικό και τον διασυρμό της ομάδας του, αυτός το γύρισε με άμυνες που εξαφάνισαν παίκτες όπως ο Πάρκερ ή ο πολύτιμος Ντιαό (από τα χέρια του πλέον περνάει όλη η επίθεση), αλλά αυτή την φορά δεν βρήκε πέντε απέναντί του αλλά... έξι.

Ένα βήμα μπροστά

Όπως και πέρυσι ο Γκρεγκ Πόποβιτς βρισκόταν σε κάθε παιχνίδι, ένα βήμα μπροστά. Πήγε το παιχνίδι εκεί που οι Χιτ δεν μπορούν, στην επίθεση, στο σκορ πάνω από τους 100 πόντους. Οι Σπερς έπαιξαν το καλύτερο μπάσκετ που έχουμε δει σε τελικούς εδώ και καιρό, έχοντας 90% στα σουτ μέχρι το 20’. Με γρήγορες πάσες διέλυσαν τη νωθρή άμυνα των γηπεδούχων και ο κόουτς επέμεινε ώστε οι παίκτες του, ιδιαίτερα ο Λέοναρντ, να επιτεθούν στον Λεμπρόν που μπήκε χαλαρά στην άμυνα.

Η τακτική του Πόποβιτς

Όταν το παιχνίδι άρχισε να γυρίζει, ο Πόποβιτς, έκανε ένα απλό πράγμα: έστειλε δύο και τρεις παίκτες πάνω στον Λεμπρόν γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να ηττηθεί σε αυτό το παιχνίδι, τουλάχιστον από τους υπολοίπους. Το αποτέλεσμα; 2-1 για το Σαν Αντόνιο σε μια σειρά που πάει μέχρι τώρα είναι ίδια με την περσινή σε εξέλιξη.

Υπάρχει όμως μία διαφορά: Οι Σπερς έχουν εξελιχθεί ως ομάδα, βελτίωσαν το παιχνίδι τους στην επίθεση, έγιναν πιο γρήγοροι την ίδια ώρα που το Μαϊάμι παίζει ένα μονοδιάστατο μπάσκετ, νωθρό, με ατομικά ξεσπάσματα και μόνο με σουτ. Δεν σημαίνει ότι οι τελικοί τελείωσαν, αλλά για τρίτο παιχνίδι φαίνεται ότι πάμε σε πέντε εναντίον ενός. Έξι και ο βασιλιάς μόνος του.

Διαβάστε ακόμη:

Ανέκτησαν το πλεονέκτημα οι Σπερς

News 24/7

24MEDIA NETWORK