Ο Ρόι του μπάσκετ (VIDEOS)

Το Contra.gr παρουσιάζει την καριέρα του Τάρπλεϊ μέσα από βίντεο των σημαντικότερων σταθμών του σε Αμερική κι Ελλάδα.

Ο Ρόι του μπάσκετ (VIDEOS)

Κάποιες από τις ιστορίες του Ρόι Τάρπλεϊ καταγράφησαν σε άλλο αφιέρωμα. Στο τέλος της ημέρας, στην δύση της ζωής ενός νέου ανθρώπου, μπορούμε να τον θυμόμαστε από τις καλύτερες στιγμές του. Αυτές για τον Ρόι Τάρπλεϊ ήταν μόνο στο παρκέ και όχι για πολλά χρόνια. Παράλληλα με τους αντιπάλους, πάλευε με τον εαυτό του και την αδυναμία να κυριαρχήσει όπως έκανε στις ρακέτες.
Από το Μίτσιγκαν όταν τον έμαθε όλη η Αμερική ως τον πιο ταλαντούχο ψηλό μετά τον Ακίμ Ολάζουον και τον Πάτρικ Γιούιν, παράλληλα γίνονταν γνωστές και σκοτεινές πλευρές.

Χέρι χέρι το μπάσκετ με το ξέφρενα πάρτι, την μαριχουάνα, την κοκαΐνη και το αλκοόλ που τελικά τον σκότωσε.

Το ξεκίνημα στο Μίτσιγκαν

Στο πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν, ένας αυθεντικός Wolverine, έδειξε πως μετά τους Ακίμ και Γιούιν, έρχεται ο πρώτος παίκτης που θα παίξει και τις δύο θέσεις στην ρακέτα με τελειότητα. Ο πρώτος της εποχής του.

Ο Ρόι στο ΝΒΑ

Τις τελευταίες δύο χρονιές στο NCAA βρέθηκε θετικός σε κοκαΐνη και αλκοόλ.

Ήταν τέτοιο το ταλέντο του που αντί να εξαφανιστεί από προσώπου... μπάσκετ, οι Μάβερικς τον διάλεξαν στο 7 του καταραμένου ντραφτ του 1986. Γνώριζαν άριστα τα τεράστια προβλήματα που τον ακολουθούσαν και μάλιστα στην πρώτη εμφάνισή τους, το 1988 δήλωνε ο γενικός διευθυντής της ομάδας: "αν καταφέρουμε να κρατήσουμε τον Ρόι μακριά από τις ουσίες, θα είναι ένα τεράστιο ανθρωπιστικό έργο. Θα του έχουμε σώσει την ζωή".

Το μόνο που του έδωσαν ήταν ο τίτλος του καλύτερου έκτου παίκτη και το μόνο που πήραν ήταν η συμμετοχή στους τελικούς της Δύσης. Όλα αυτά το 1988. Μετά όλα κατέρρευσαν για τον Ρόι και τους Μαβς.

Ο διαβόητος καυγάς με τον Τζίμ Πίτερσεν

Ένας από τους γνωστούς καυγάδες του ΝΒΑ στα 80ς, ξεκίνησε από τον Ρόι Τάρπλεϊ που κτύπησε τον Τζιμ Πίτερσεν. Ο μελλοντικός παίκτης του Ηρακλή Τζέιμς Ντόναλτσον τον ...έσωσε από τα χειρότερα.

Η χρονιά στον Άρη

Ο Στιβ Γιατζόγλου τα έπαιξε όλα για όλα όταν ανέλαβε τον Άρη χωρίς τον Γκάλη. Πήρε ακριβώς αυτό που ζητούσε. Τον καλύτερο ξένο που είχε παίξει ως τότε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη συνολικά(από πλευράς ταλέντου πάνω από Μακαντού ή Μάικλ Ρέι Ρίτσαρτσον) αλλά έναν ανεξέλεγκτο χαρακτήρα. Ένας μαγικός γύρος και μετά...τέλος.

Τελικός Άρης-Εφές

Η αναλαμπή του στο Τορίνο έδωσε στον Άρη αυτό που του έλειπε: έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Τον πρώτο του τίτλο σε συλλογικό επίπεδο.

Η καλύτερη χρονιά του εκτός ΝΒΑ

Ο Ολυμπιακός με την αυστηρότητα του Ιωαννίδη και την συνεχή παρακολούθηση κατάφερε να πάρει την καλύτερη χρονιά του Τάρπλεϊ μετά το 1988. Όλα όσα έκανε έφτασαν τον Ολυμπιακό μέχρι τον τελικό του πρωταθλητριών αλλά εκεί δεν ...αποφάσιζε ο Ρόι. Η σεζόν αυτή του έδωσε το τελευταίο εισιτήριο για το ΝΒΑ έχοντας σαρώσει τους πάντες στην γηραιά ήπειρο.

Διαβάστε ακόμη:

Τάρπλεϊ-Μπέρι: Το μεθυστικό ταλέντο και η γη της επαγγελίας

Πέθανε ο Ρόι Τάρπλεϊ

News 24/7

24MEDIA NETWORK