Ο βασιλιάς Λεμπρόν Τζέιμς... κάηκε

Ο Τάσος Μαγουλάς σχολιάζει τον πρώτο τελικό του ΝΒΑ και τη νίκη των Σπερς επί της πρωταθλήτριας Χιτ.

Ο βασιλιάς Λεμπρόν Τζέιμς... κάηκε

Το San Antonio, είναι μία πραγματική ομάδα μπάσκετ. Ιδιαίτερα φέτος που έχει αγκαλιάσει ακόμα περισσότερο το παραδοσιακό δυτικό μπάσκετ, κρατώντας τις δικές του αρχές, μοιάζει να παίζει ένα επίπεδο πάνω από όλους τους άλλους. Για 43 λεπτά όμως ότι κι αν έκανε είχε απέναντί της τον καλύτεροι παίκτη της εποχής μας και σίγουρα έναν από τους κορυφαίους της ιστορίας. Αυτός αρκούσε για το Miami, ώστε να είναι μπροστά στο σκορ και να πηγαίνει για το σπάσιμο έδρας.

Μόλις τραυματίστηκε, φάνηκε ποιος έχει ομάδα, προπονητή, πλάνο και ποιος απλά στηρίζεται σε έναν υπεράνθρωπο, κάποιους πολύ καλούς ή καλούς παίκτες, χωρίς όμως να έχει κάνει τον κόπο να δουλέψει σε κάτι παραπάνω.

Οι Spurs βρίσκονται τρεις νίκες από τον πέμπτο τίτλο τους γιατί είχαν 14/16 σουτ στην τέταρτη περίοδο, 6/6 τρίποντα. Γιατί ο 38χρονος Tim Duncan, πέτυχε 9/10 σουτ, διότι γύρισαν την μπάλα και δημιούργησαν όλες τις προϋποθέσεις. Το Miami όσο είχε Lebron, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο κρατιόταν μπροστά. Μετά; Ξεμπροστιάστηκε.

Αυτή είναι και η ιστορία της σειράς. Το ερώτημα αν θέλετε: Θα καταφέρει ο Lebron(με βοήθεια από τον Wade) να νικήσει μία ομάδα που είναι στα όρια του τέλειου μπάσκετ ή η ομάδα, γύρω από τον κορυφαίο ψηλό της ιστορίας, Tim Duncan, θα πάρει τον τίτλο; Αν πρέπει να ποντάρουμε κάπου, πάμε στους…πολλούς.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι Spurs υπήρξαν μία από τις πιο βρώμικες, ύπουλες και αντιαθλητικές ομάδες της ιστορίας. Ακόμα και τώρα χωρίς να δουν πισίνα, βουτάνε για να πάρουν φάουλ. Ο Πόποβιτς θα έκανε τα πάντα για να νικήσει. Το να…κλείσουν τον κλιματισμό και να σκάσουν οι Heat, ξεπερνά την φαντασία.

Για να αποδεχθεί πάντως πόσο …φλώροι είναι οι Αμερικανοί, έκαναν θέμα επειδή χωρίς κλιματισμό η θερμοκρασία βρισκόταν στους 33 βαθμούς στην έδρα των «σπιρουνιών». Για ελάτε εδώ που παίζεται το «αληθινό» μπάσκετ με τους 40 βαθμούς και να μην βλέπεις από το τρίποντο την βολή. Εδώ στον τόπο του σκεπτόμενου, τρομάρα του, μπάσκετ.

Διαβάστε ακόμη:

"Γκάζωσαν" στο τέλος οι Σπερς για το 1-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK