Oh captain my... co captain

Τα πάντα στον Ολυμπιακό είναι ο Σπανούλης. Οκ, σχεδόν τα πάντα διότι όσα έκανε ο υπαρχηγός των "ερυθρολεύκων" περνούν στα κιτάπια της ιστορίας ως μία από τις τρεις καλύτερες εμφανίσεις του. Ο Τάσος Μαγουλάς σχολιάζει την επική εμφάνιση του Πρίντεζη και τον θρίαμβο των Περαιωτών στην Βαρκελώνη.

Oh captain my... co captain
INTIME SPORTS

Γι αυτό το μπάσκετ είναι τόσο όμορφο. Διότι ταυτόχρονα είναι ιδιαίτερα απλό. Δεν παίζει ο Σπανούλης; Ηττα με 20 πόντους και κάτω τα χέρια. Παίζει ο Σπανούλης; Θρίαμβος εκτός έδρας και το πρώτο άλμα για την επιστροφή σε Final-4.

Όλα είναι διαφορετικά. Από την επική εμφάνιση του Πρίντεζη μέχρι την άμυνα-καμικάζι από το πρώτο λεπτό, τα πάντα είναι ο Σπανούλης. Οκ, σχεδόν τα πάντα διότι όσα έκανε ο υπαρχηγός των "ερυθρολεύκων" περνούν στα κιτάπια της ιστορίας ως μία από τις τρεις καλύτερες εμφανίσεις του. Φυσικά και ήταν ο κορυφαίος του παρκέ και η άμυνα ο καταλύτης, αλλά χωρίς τον Σπανούλη...

Oh captain my... co captain
INTIME SPORTS

Όπως ακριβώς τονίζαμε μετά το πρώτο παιχνίδι και δεν χρειάζεται να είσαι και επιστήμονας του μπάσκετ για να καταλάβεις η ομάδα του Πειραιά θα ζήσει και θα πεθάνει όπως οικοδομήθηκε. Με τον αρχηγό της. Αν είναι καλά, μπορεί να σηκώσει το ευρωπαϊκό. Αν δεν παίζει ή εμφανιστεί ανέτοιμος όπως στον πρώτο αγώνα, η ίδια ομάδα θα χάσει άνετα.

Εμπνέει, καθοδηγεί, κυρίως όμως υποχρεώνει την αντίπαλη άμυνα να αλλάξει την προσέγγισή της, διότι ιδιαίτερα απέναντι στην περιφέρεια του Πασκουάλ, δεν έχει αντίπαλο. Τονίζαμε πόσο βατός αντίπαλος είναι η Μπαρτσελόνα διότι παρόντος του Σπανούλη η διαφορά στα γκαρντ είναι τεράστια. Ο Σφαιρόπουλος φρόντισε να την καταδείξει εκμεταλλευόμενος την απουσία του τραυματία Όλεσον και την παρουσία των άπειρων ή καθόλου αθλητικών γκαρντ. Στις πρώτες ψιλές, ο μεγάλος Ναβάρο κατάλαβε πως οι συμπαίκτες του ήταν έτοιμοι να βάλουν τα κλάματα, γι' αυτό και προσπάθησε να πιέσει τους διαιτητές με τις φωνές του στο ξεκίνημα, αλλά σε αυτό το επίπεδο και με τέτοιο αντίπαλο δεν υπήρχε τύχη.

Διόρθωσε τα λάθη

Ο Σφαιρόπουλος έδειξε πως ο πραγματικά καλός προπονητής διορθώνει τα λάθη. Η πίεση αντί με νταμπλ τιμ στον Τόμιτς, μεταφέρθηκε στους γκαρντ και οι Καταλανοί διαλύθηκαν. Δεν μπορεί να σε κερδίσει ο Τόμιτς, ο Πλάις, δεν υπάρχει ψηλός στην Ευρώπη να πάρει αγώνα μόνος του. Γι' αυτό άλλωστε και όλοι αυτοί οι καλοί παίκτες έχουν ξεμείνει εδώ. Ο Έλληνας τεχνικός έπαιξε μόνο με όσους θα μπορούσαν για 40 λεπτά να παίξουν άμυνα στο κόκκινο και δικαιώθηκε.

Η ελληνική ομάδα είδε την απειρία στα γκαρντ του Πασκουάλ και τους επιτέθηκε. Κάτι που δεν έγινε στο προηγούμενο παιχνίδι. Η άμυνα έγινε πραγματικά σκληρή και κάπου εκεί η Μπαρτσελόνα δεν ήταν έτοιμη. Δεν γίνεται να είναι έτοιμη διότι δεν διαθέτει τους έμπειρους κοντούς για να κοντραριστεί σε αυτό το επίπεδο σε τέτοια ένταση. 'Έχει ταλέντο, διαθέτει ποιότητα, αλλά αν δεν βάλει σουτ τελείωσε, διότι το μπασκετικό ξύλο είναι εκτός ρεπερτορίου.

Ο Ολυμπιακός έβαλε τα σουτ και όλα ήταν εξαιρετικά διότι με την άμυνα να κυνηγάει τον Σπανούλη, άπαντες έμειναν μόνοι.

Και τώρα; Τελείωσε; Είναι ο Ολυμπιακός στο Final-4; Βρίσκεται πολύ κοντά και σίγουρα έχει όλη την τύχη στα χέρια του. Φρόντισε να έχει την τύχη στα χέρια του.

Η Μπαρτσελόνα δεν θα τα παρατήσει και αν δει τον Ολυμπιακό χαλαρό, όπως την Τετάρτη θα πάρει πίσω το πλεονέκτημα. Αν τον δει πάλι με το μαχαίρι στο στόμα, θα μαζέψει τα μπογαλάκια της και την Παρασκευή θα επιστρέφει δύο φορές ηττημένη και αποκλεισμένη. Η επιλογή ανήκει μόνο στους Πειραιώτες.

Διαβάστε ακόμη:

Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 63-76

News 24/7

24MEDIA NETWORK