Η επιστροφή Ίβκοβιτς - Ομπράντοβιτς

Ο Τάσος Μαγουλάς προβλέπει... τουρκικά εμπόδια στον προγραμματισμό του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού ενόψει της νέας σεζόν, ενώ σχολιάζει την αποστολή των Ντούσαν Ίβκοβιτς και Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στη γειτονική χώρα.

Η επιστροφή Ίβκοβιτς - Ομπράντοβιτς

Η λύση στα μπασκετικά προβλήματα των Τούρκων λέγεται Ελλάδα. Προσπάθησαν, μόχθησαν για 20 χρόνια, από εκείνο τον τελικό στο Τορίνο του Άρη με την Εφές, πληρώνουν την τελευταία τριετία, τώρα ήρθε η ώρα να ακολουθήσουν τα βήματα των προβεβλημένων γειτόνων. Ημών δηλαδή. Η επιλογή του Ηλία Ζούρου, δύο φορές άσχετα αν δεν προχώρησε η δεύτερη, του Γιώργου Μπαρτζώκα και μετά του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδειξε την διάθεση. Η πρόσληψη του Βαγγέλη Αγγέλου με την σχεδόν βέβαιη έξοδο από τη συνταξιοδότηση του Ίβκοβιτς για χάρη της Εφές, επιβεβαιώνει το πλάνο.

"Κάντο όπως οι Έλληνες" κι επειδή οι Έλληνες κατέκτησαν επτά από τα εννέα ευρωπαϊκά τα τελευταία 18 χρόνια με τους Ομπράντοβιτς και Ίβκοβιτς στον πάγκο, τα δύο βαριά χαρτιά του τουρκικού μπάσκετ, πιάνουν το νήμα από την αρχή.

Η επιστροφή Ίβκοβιτς - Ομπράντοβιτς

Η συνέχεια αποτελεί το διακύβευμα. Ήρθαν οι δύο, ο Ζοτς απέτυχε οικτρά την πρώτη χρονιά στη Φενέρ, ο Ντούντα δεν φορτώθηκε την αποτυχία της Εφές κάνοντας μέσω του Αγγέλου επιδεικτικές κινήσεις εκκαθάρισης του ρόστερ, και το θέμα είναι πώς ετοιμάζονται οι δύο κουμπάροι για την επόμενη σεζόν.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν λάβει ανησυχητικά μηνύματα μέσω γνωστών μάνατζερ για τις προθέσεις της Εφές και της Φενέρ αυτό το καλοκαίρι. Οι τουρκικοί σύλλογοι εξετάζουν λίστες με Έλληνες παίκτες των αιωνίων, Έλληνες παίκτες που αγωνίζονται στην Ευρώπη αλλά και Αμερικανούς με παρουσία σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ, καθώς οι Σέρβοι προπονητές θέλουν να ξεκινήσουν την αναδημιουργία των συλλόγων τους από αυτά που και οι ίδιοι γνωρίζουν.

Η επιστροφή Ίβκοβιτς - Ομπράντοβιτς

Τί φοβούνται οι αιώνιοι; Ο μεν Ολυμπιακός με τον μεγαλύτερο κορμό Ελλήνων παικτών προβλέπει ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον για αθλητές του παρά το γεγονός ότι δεσμεύονται με συμβόλαια ως το 2015. Η περυσινή πώληση του Παπανικολάου, επιτρέπει σε ομάδες όπως η Εφές, έτοιμες να πληρώσουν συμβόλαια να σκεφτούν ότι μπορούν να κτυπήσουν την πόρτα δελεάζοντας παίκτες και σύλλογο. Η πολιτική του Ολυμπιακού λειτουργεί με γνώμονα την τριετία 2012-2015 (Πρίντεζης, Σλούκας, Μάντζαρης), αλλά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πόσο πειστικός μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος.

Ο Παναθηναϊκός στην προσπάθειά του να επαναπατρίσει έμπειρους Έλληνες θα βρει μπροστά του τόσο την Φενέρ αλλά και την Εφές. Με δεδομένο ότι αποτελεί βασικό στόχο η δημιουργία ενός ικανού ελληνικού κορμού, οι επιλογές είναι συγκεκριμένες και αυτές θα αποτελέσουν στόχο για τους... κουμπάρους. Καϊμακόγλου, Βουγιούκας αλλά και... Καλάθης αν επιλέξει να επιστρέψει πριν ολοκληρώσει την διετή συνεργασία του με το Μέμφις έχοντας παράλληλα 13 αγώνες ποινής να εκτίσει.

Η επιστροφή Ίβκοβιτς - Ομπράντοβιτς

Οι "αιώνιοι" δεν είναι σε θέση να σχεδιάσουν άμεσα τις επόμενες κινήσεις τους βρίσκονται στην καρδιά των τελικών, οι οποίοι θα κρίνουν πολλά. Αντίθετα τόσο η Εφές όσο και η Φενέρ έχουν ήδη αποφασίσει πώς θα κινηθούν το καλοκαίρι με γνώμονα την ευρωπαϊκή καταξίωση που ψάχνει το τουρκικό μπάσκετ πολλά χρόνια.

Οι κουμπάροι έχουν την δική τους αποστολή στην Τουρκία και δεν επιθυμούν να αποτύχουν. Μην περιμένει κανείς συναισθηματισμούς, όταν πρόκειται για την δουλειά και την υστεροφημία των δύο κορυφαίων της εποχής μας.

Διαβάστε ακόμη:

Ανακοινώνει Ίβκοβιτς η Εφές

Σχόλιο Γ. Συρίγου: Την Πέμπτη θα πέσουν κορμιά

Αφιέρωμα: Ο θρύλος του Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ (PHOTOS+VIDEOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK