Όκαρο Γουάιτ, "κομμένοι": Οι 2... δρόμοι

Ο Όκαρο Γουάιτ έμεινε ελεύθερος από τους Χιτ. Ο Τάσος Μαγουλάς εξηγεί τι συμβαίνει με τα συμβόλαια στις ΗΠΑ και πως μπορούν Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός να μπουν στο... παιχνίδι της απόκτησης του.

Όκαρο Γουάιτ, "κομμένοι": Οι 2... δρόμοι
okaro white

Όσο περνούν τα χρόνια τόσο αρχίζουμε και κατανοούμε πόσο ενδιαφέρουσα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ μπάσκετ είναι η συγκεκριμένη περίοδος. Ένα διάστημα που ξεκινά από τις 10 Οκτώβρη και ολοκληρώνεται 3 ημέρες πριν το επίσημο ζάμπολ του ΝΒΑ.

Σε αυτές τις ημέρες κόβονται όσοι παίκτες έφτασαν πολύ κοντά στις απαιτήσεις των ομάδων του κορυφαίου πρωταθλήματος και πολύ κοντά σε ένα συμβόλαιο που θα τους αποφέρει το μίνιμουμ, 543.000 δολάρια.

Το όνομα του Οκάρο Γουάιτ εδώ και μήνες «παίζει» στην Ελλάδα. Αν κάποιος έριχνε μία ματιά στο ενδιαφέρον των ομάδων, θα νόμιζε πως στον πλανήτη υπάρχει ένας πάουερ φόργουορντ και αυτός είναι ο τέως παίκτης του Άρη. Ο οποίος κυνήγησε το όνειρο με τους Χιτ, το πλησίασε χάρις του τέλος της σχέσης του Κρις Μπος με Μαϊάμι, αλλά κατάλαβε πόσο μακριά βρίσκεται ακόμα καθώς οι Χιτ τον έκοψαν. Θέλουν να τον έχουν στο ραντάρ τους αλλά δεν είναι βέβαιοι αν θα τον χρειαστούν ακόμα.

ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Τόσο αυτός όσο και άλλοι πολύ καλύτεροι ή χειρότεροι παίκτες οι οποίοι κόπηκαν πλέον βρίσκονται σε δίλημμα καθώς υπάρχει διαφοράσε σχέση με τα χρήματα που τους περιμένουν στην Ευρώπη και τεράστια απόσταση από τα 19.000(levelB) ή 26.000(levelA).

Βεβαίως σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε τα χρήματα που δίνουν οι ομάδες για να φέρουν παίκτες στην προετοιμασία τους. Ο Έρικ Γκριν για παράδειγμα, πέρυσι πήρε 99.000 δολάρια για τις εβδομάδες που έπαιξε στο Ντένβερ των συν τα 26.000 από τοNBDLκαι άλλα 50.000 από το πρισίζον, αυτά ήταν τα κέρδη. Περίμενε όμως ένα συμβόλαιο που θα μπορούσε να είναι εγγυημένο πάνω από 250.000 για το καλοκαίρι του 2016. Βρήκε πολλά περισσότερα στην Ελλάδα.

Ο Γουάιτ που ξέρουμε πόσο ενδιέφερε τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τον Άρη και ίσως άλλη μία ελληνική ομάδα, εισέπραξε ήδη χρήματα για να παίξει στα φιλικά των Χιτ και τώρα έχει τις επιλογές του με τα χρήματα να είναι πολύ συγκεκριμένα.

2 WAY CONTRACTS

Οι "κομμένοι" περιμένουν πια τα περίφημα 2waycontracts. Για την ακρίβεια περιμένουν να τελειώσει άμεσα η διαπραγμάτευση για την νέα συλλογική σύμβαση εργασίας μήπως αυτός ο καινούργιος τύπος εφαρμοστεί άμεσα. Τί σημαίνει 2waycontract; Οι ομάδες του ΝΒΑ θα μπορούν να δίνουν συμβόλαια σε παίκτες εκτός 15αδας για να παίζουν στοNBDLκαι να επιστρέφουν στο ΝΒΑ όποτε χρειαστεί. Τα χρήματα θα είναι αρκετά καλύτερα κοντά στα 120.000 δολάρια. Όπως γίνεται αντιληπτό, ακόμα περισσότεροι παίκτες δεν θα έρχονται στην Ευρώπη αλλά αυτό δεν αφορά στους Αμερικανούς.

KAI Ο ΟΥΝΤΡΙΧ

Σε αυτή την περίπτωση είναι μόνο παίκτες όπως ο Γουάιτ που δεν έχει καμία προϋπηρεσία στο ΝΒΑ και όχι φυσικά ο Σλοβένος Μπένο Ούντριχ που θα πάρει 1.6 εκατομμύρια δολάρια για να κάτσει εκτός πρωταθλήματος στα 34 του, για πρώτη φορά μετά πό 12 χρόνια.

Με μία ματιά υπάρχουν διαθέσιμοι παίκτες για όλες τα γούστα κι επίπεδα στην καλύτερη περίοδο αφού δεν έχουν να περιμένουν τα 10ήμερα συμβόλαια όπως θα συμβαίνει μέσα Δεκέμβρη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK