Διαμαντίδης, δεν θέλησε να γίνει ήρωας

Ο Τάσος Μαγουλάς σχολιάζει το πώς ο Δημήτρης Διαμαντίδης δεν θέλησε να γίνει ήρωας και διασώθηκε, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης το αντίθετο, υπογραμμίζει το κάκιστο και αναμενόμενο θέαμα και εξηγεί ότι η συνταγή Πεδουλάκη πάντοτε θα νικάει τον φοβισμένο Ολυμπιακό.

Διαμαντίδης, δεν θέλησε να γίνει ήρωας
INTIME SPORTS

Κάποτε οι πολέμιοι του μπάσκετ έλεγαν: "τι να κάτσεις να δεις από την αρχή; Βλέπεις τα τελευταία δύο λεπτά που κρίνονται όλα και γλυτώνεις το παίδεμα". Η αλήθεια είναι πως όσοι δεν αγαπούν το μπάσκετ, δεν χρειάζεται να πουν πολλά. Συστήνουν σε όποιον θέλουν να δει ένα από τα φετινά ντέρμπι "αιωνίων" και δεν θα ξαναπαρακολουθήσει μπάσκετ για μία τριετία.

Deja vu

Το πρόβλημα είναι ότι δεν χρειάζεται καν να δεις αυτά τα παιχνίδια. Απλά περιμένεις το τελευταίο δίλεπτο, ξέρεις ότι ο Παναθηναϊκός δεν βάζει σουτ, ο Ολυμπιακός θέλει ένα καλάθι για να πάρει το προβάδισμα, υπολογίζεις ότι ο Σπανούλης αισθάνεται πως θα κερδίσει αυτόν τον αγώνα και σουτάρει-πετάει την μπάλα από όπου βρει, οι "ερυθρόλευκοι" θα χαμηλώσουν το σχήμα, ο Ματσιούλις θα ποστάρει, +2 για τον Παναθηναϊκό 50'' πριν από το τέλος, διαφορά που δεν καλύπτει κι επίλογος.

Τόσο απλά. Και ο Γκρεγκ Πόποβιτς να κάτσει στον πάγκο του Παναθηναϊκού, δεν έχει κανέναν λόγο στο τελευταίο δίλεπτο να αλλάξει κάτι, διότι όλα είναι στον αυτόματο. Ο θύτης ποστάρει, το θύμα απλά περιμένει στωικά το τέλος της φάσης.

Δύο αντίπαλοι έδειξαν όχι πόσο κακοί μπορεί να είναι στην επίθεση, αλλά πόσο μέτριοι είναι στην άμυνα με 20 τρίποντα για κάθε μία από τις δύο ομάδες να είναι τόσο ελεύθερα, ώστε ο αμυντικός βρισκόταν συνήθως στην Κύμης την ώρα που σούταρε ο επιτιθέμενος.

Ο "ήρωας" Διαμαντίδης

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, είχε δίκιο. Όντως τον αγώνα τον έκρινε ο Διαμαντίδης. Διότι κατάλαβε νωρίς στην τέταρτη περίοδο ότι δεν μπορεί να ηγηθεί και στο τέλος περιόρισε λάθη και προσπάθειες, αφήνοντας τον Ματσιούλις να πάρει τον αγώνα. Ο ηγέτης έχει πρώτα γνώθι σαυτόν. Αντίθετα, ο Σπανούλης συνεχίζει να μην αντιλαμβάνεται πόσο αρνητικός είναι για την ομάδα του στο ΟΑΚΑ και προσπαθεί να πάρει έναν αγώνα με σουτ που πλέον γίνονται από τα οκτώ ή εννέα μέτρα πάνω σε άμυνα!

Η συνήθης και πραγματική δικαιολογία, ότι δεν μπαίνει ούτε ένα σουτ των υπολοίπων (μετρήστε τα ελεύθερα χαμένα τρίποντα του Σλούκα και του Πρίντεζη), δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί πια από τον αρχηγό των "ερυθρολεύκων". Πάλι λειτούργησε με το θυμικό, πάλι ηττήθηκε αφού το πήρε τόσο προσωπικά.

Με συνταγή Άρτζι

Ο Αλβέρτης φυσικά δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό τον Παναθηναϊκό, αν και προσπάθησε να παίξει πολύ με τον Μαυροκεφαλίδη, όμως όταν δεν έχεις γκαρντ σε καλή κατάσταση, δεν γίνεται κάτι καλύτερο. Στο τέλος παραδόθηκε στο... δόγμα Πεδουλάκη, οι επιθέσεις των "πρασίνων" είναι καρμπόν με ό,τι έκαναν επί του τέως προπονητή τους και πάλι δικαιώθηκαν για την 8η νίκη σε 10 παιχνίδια με αυτό τον Ολυμπιακό.

Μόνο ο Κόλινς

Ο Μπαρτζώκας έκανε καλή διαχείριση (με μοναδική απορία την επιμονή να ξεκινάει ο Μάντζαρης), κατάφερε να βρει σχήματα που θα λειτουργούσαν, ήταν και λίγο τυχερός διότι ο Κόλινς μπήκε νωρίτερα από ό,τι υπολόγιζε, αλλά πάλι στο τέλος ουδείς μπορεί να εξηγήσει την εμμονή για το κοντό σχήμα στα τελευταία δύο λεπτά. Χαμένα ριμπάουντ και το καλάθι που έκρινε τον αγώνα. Ουσιαστικά, ο Μάρντι Κόλινς κατέδειξε το τεράστιο ψυχολογικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα του, καθώς ο Αμερικανός ήταν πραγματικά εξαιρετικός, την ίδια ώρα που όσοι είχαν ξαναπαίξει με τον Παναθηναϊκό, έλιωναν από το άγχος και την πίεση.

Είναι λάθος η προσέγγιση, ότι έχασε ο Ολυμπιακός. Νίκησε ο Παναθηναϊκός, γιατί στον διαγωνισμό σφαιροβολίας κατά την τέταρτη περίοδο, είχε στο μυαλό να κάνει μία καλή επίθεση στο πιο κρίσιμο σημείο. Ο αντίπαλός του, όχι.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ-ΠΡΟΤΑΣΗ: Ούτως ή άλλως το πρόγραμμα του-της ΝΕΡΙΤ/ΔνΤ, είναι ρετρό. Θα αποτελούσε υπηρεσία στο μπάσκετ, αν αφαιρούσαν το χρώμα από τις μεταδόσεις των ντέρμπι κι έβαζαν ένα ΥΕΝΕΔ πάνω δεξιά. Έρχονται που έρχονται οι τουρίστες, το μπάσκετ αποτελεί το καλύτερο αθλητικό προϊόν μας, τουλάχιστον να κοροϊδέψουμε κανέναν ότι βλέπει Παναθηναϊκό-Ολυμπιακό από την δεκαετία του '50. Αν κι εκείνα τα χρόνια, τέτοια κακοποίηση του αθλήματος, θα έβγαζε τον κόσμο στους δρόμους.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλιο Γιάννης Ζωιτός: Όχι άλλο κάρβουνο, δεν πάει άλλο

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 59-56

Αλβέρτης: "Δεν έχω ξαναδεί τέτοια εικόνα"

Μπαρτζώκας: "Το μομέντουμ φαινόταν ότι ήταν για μας..."

Δ. Γιαννακόπουλος: ''Ευτυχώς υπάρχει ο Διαμαντίδης''

News 24/7

24MEDIA NETWORK