Σεβασμός στο 13

Ο Τάσος Μαγουλάς σχολιάζει την ήττα του Παναθηναϊκού από την Άλμπα Βερολίνου, παρατηρεί ότι σταθερά η άμυνα ήταν απούσα και υπογραμμίζει ότι για δεύτερη φορά η επίθεση δεν λειτούργησε στο ΟΑΚΑ.

Σεβασμός στο 13
INTIME SPORTS

Η ήττα από την Άλμπα δεν είναι βαριά μόνο για τον κίνδυνο αποκλεισμού. Το βράδυ της Πέμπτης ο Ιβάνοβιτς, με τον τρόπο που λειτούργησε σε έναν από τους τελικούς της χρονιάς δείχνοντας έλλειψη σεβασμού προς έναν από τους κορυφαίους της ιστορίας. Σίγουρα δεν το έκανε επίτηδες ο Μαυροβούνιος, αλλά διαχειρίστηκε ένα ακόμα παιχνίδι με πραγματικά αδιέξοδο τρόπο και ο Παναθηναϊκός φάνηκε ανέτοιμος.

Με τον Διαμαντίδη όμως σε ένα επικό βράδυ, με επτά σερί πόντους στα κρίσιμα, με ασίστ, με τέλεια στατιστική, ο Ιβάνοβιτς όχι μόνο δεν τον προστάτευσε αλλά δεν τον υποστήριξε ιδιαίτερα στην άμυνα όπως συμβαίνει όλη την χρονιά.

Σεβασμός στο 13
INTIME SPORTS

Γι αυτό κι έχασε ο Παναθηναϊκός. Διότι στο κρισιμότερο βράδυ, ο προπονητής του ήταν πάλι σε κακό βράδυ όπως μέχρι τώρα συνέβαινε εκτός έδρας αλλά δεν συνέβαινε στο ΟΑΚΑ. Όταν μία ομάδα νικάει την Ρεάλ και καταφέρνει να χάσει από Ζαλγκίρις και Άλμπα εντός, τότε εκτός από τα όποια ζητήματα είχε από την αρχή το ρόστερ, υπάρχουν συνεχόμενα λάθη από το προπονητικό τιμ.

Όταν ο Διαμαντίδης πήρε την ομάδα πάνω του και κατάφερε να συγκρατήσει την αντεπίθεση της Άλμπα σε ένα επικό 1 εναντίον 5, ο προπονητής του δεν τον βοήθησε. Εκτός της άμυνας που τον παιδεύει από την αρχή της χρονιάς, στην επίθεση όταν όλη η Άλμπα άρχισε να τον κυνηγάει αρκέστηκε να ρίξει τον Μπατίστα στο παρκέ ελπίζοντας σε κάποιο ποστάρισμα. Συνολικά φάνηκε πως κυριάρχησε ο πανικός μπροστά στο φάσμα της ήττας και όχι κάποιο πλάνο.

Σεβασμός στο 13
INTIME SPORTS

Για δεύτερη φορά η επίθεση δεν λειτούργησε στο ΟΑΚΑ και σταθερά η άμυνα ήταν απούσα κάτι που φάνηκε στο τελευταίο πεντάλεπτο όταν πιάστηκε το χέρι των γκαρντ της Άλμπα να τελειώνουν λέι απ.

Ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να πανικοβληθεί από το αποτέλεσμα ή τον αποκλεισμό, αλλά οφείλει να δει ακριβώς τους λόγους της εικόνας σε αρκετούς αγώνες και κυρίως αν ακολουθείται ο αρχικός σχεδιασμός.

Διαβάστε ακόμη:

Παναθηναϊκός - Άλμπα 66-68

Τα σενάρια για τον Παναθηναϊκό: Κρατάει την τύχη στα χέρια του

News 24/7

24MEDIA NETWORK