Το δώρο του Ιτούδη

Ο Τάσος Μαγουλάς θεωρεί ότι τα συγκεκριμένα παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ είναι η ευκαιρία για την εκκαθάριση του ρόστερ στο φινάλε της σεζόν.

Το δώρο του Ιτούδη

Δεν υπάρχει καλύτερο δώρο από την πολύ βαριά ήττα στο πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ. Ο Δημήτρης Ιτούδης δεν ήταν δυνατόν επιτρέψει να κατέβουν πολύ οι στροφές με ένα τόσο γεμάτο ρόστερ και ως αποτέλεσμα διέλυσε τον πιο αδιάφορο Παναθηναϊκό της χρονιάς.

Είναι πολύ διαφορετικό να μην διαθέτεις πια παίκτες του υψηλοτέρου επιπέδου, όπως έχει η ΤΣΣΚΑ και διαφορετικό να μην προσπαθείς καν.

Ξενερωμένοι, αδιάφοροι, αγουροξυπνημένοι

Η εικόνα των πρωταθλητών ήταν αποκαρδιωτική και γίνεται ακόμα χειρότερη όταν φορούν την συγκεκριμένη φανέλα. Το έχουμε συζητήσει από την πρώτη στιγμή πως το εφετινό ρόστερ είναι πραγματικά αδύναμο, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τίποτε από όσα είδαμε το βράδυ της Τρίτης.

Ο Ιβάνοβιτς ήδη έχει κατηγορηθεί τις περισσότερες φορές δίκαια. Σίγουρα φέρει ευθύνη για την εικόνα, αλλά λογικά δεν έδωσε οδηγίες για παθητική άμυνα. Με εξαίρεση τον Γκιστ, και αυτός με το ταβάνι του, οι υπόλοιποι έμοιαζαν... ξενερωμένοι που έπαιζαν σε έναν τέτοιο αγώνα. Σαν να μην ήταν πρόκληση, αλλά μία τυπική, εκνευριστική διαδικασία. Δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση για έναν αγώνα που τελείωσε στο 12'. Πιο σωστά για έναν αγώνα που ο εξάκις πρωταθλητής Ευρώπης παράτησε από το 12ο λεπτό. Έχει μεγάλη σημασία ποιοι είναι το όνομα του... αδιάφορου.

Το δώρο του Ιτούδη

Το δώρο παραμένει

Γι' αυτό και είναι δώρο. Το μοναδικό που μπορεί να πάρει αυτή η ομάδα. Θα ασκηθεί τεράστια πίεση και οι παίκτες θα ξυπνήσουν. Και ο Παναθηναϊκός την Πέμπτη προσπαθήσει. Θα παλέψει. Θα τα δώσει όλα. Και πιθανότατα θα ηττηθεί, διότι η απόσταση που χωρίζει τους αντιπάλους είναι χαώδης. Αλλά θα χάσει παλεύοντας κάθε δευτερόλεπτο και δείχνοντας χαρακτήρα μεγάλης ομάδας και όχι ενός αγουροξυπνημένου συνόλου.

Αλλά ακόμα και αν αυτό δεν συμβεί, πάλι το δώρο παραμένει. Γιατί; Διότι η διοίκηση του συλλόγου θα γνωρίζει πως το συγκεκριμένο ρόστερ, ένας σημαντικός αριθμός των παικτών του, απλά δεν μπορεί να σταθεί σε αυτό το επίπεδο, οπότε θα γίνουν οι ανάλογες εκκαθαρίσεις. Όλοι θα μπουν πλέον στο μικροσκόπιο ασχέτως από τον επίλογο της σεζόν.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΣΣΚΑ-Παναθηναϊκός 93-66 (VIDEO)

Ιβάνοβιτς: "Λάθος νοοτροπία"

News 24/7

24MEDIA NETWORK