Το δώρο του Ντούντα στον Ολυμπιακό

Ο Τάσος Μαγουλάς γράφει για την κακή εμφάνιση του Ολυμπιακού απέναντι στην Εφές, ήττα όμως που μπορεί να του κάνει καλό.

Το δώρο του Ντούντα στον Ολυμπιακό

Ο Ίβκοβιτς νίκησε την ομάδα που ο ίδιος δημιούργησε, τον κορμό της τουλάχιστον, ακολουθώντας και τη λογική του ανθρώπου που είχε τον τρόπο να κερδίζει συνέχεια τους "ερυθρολεύκους".

Ο Παναθηναϊκός του Πεδουλάκη επέλεγε να βγάλει τον Σπανούλη από την εξίσωση, πάση θυσία, προκαλώντας τους υπολοίπους ν' απειλήσουν. Ο Ίβκοβιτς γνωρίζοντας πως δεν διαθέτει πληθώρα επιλογών, πήγε στη λογική να χτυπήσει τους παλιούς παίκτες τους στις αδυναμίες τους. Έβγαλε τον Σπανούλη από το παιχνίδι και παρά τους 11 πόντους του Μάντζαρη στο πρώτο μέρος, ήξερε πως δεν θα απειληθεί.

Έκλεισε τον Πρίντεζη με τα ψηλά κορμιά και όλα τελείωσαν. Βεβαίως ο Ντούντα έκανε περισσότερα στην επίθεση, αφού εξασφάλισε την άμυνα.

Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που μπορεί να κερδίσει μόνο με δύο τρόπους: άμυνα και σουτ ή Σπανούλης. Όταν όμως η επίθεση μένει στους τρεις πόντους για πέντε λεπτά, τότε η άμυνα βγαίνει πιο δύσκολα. Ή δεν βγαίνει καθόλου όπως συνέβη μετά το 28'.

Ο Ίβκοβιτς περίμενε πως ο Ολυμπιακός δεν θα τον απειλήσει με inside game ή με κάποιον δυνατό σέντερ, ενώ δεν θα ήταν δυνατό να τον νικήσουν παίκτες όπως ο Πετγουέι, ο Λοτζέσκι, ο Ντάνστον. Σίγουρα όχι στην… έδρα του.

Αυτό συνέβη και συμβαίνει συνεχώς, αλλά είτε έρχεται κάποιο επικό παιχνίδι του Σπανούλη είτε μπαίνουν τα τρίποντα για να καλύψουν τα κενά. Αυτά ήταν εκεί και την Πέμπτη βγήκαν από την… τρύπα τους.

Ναι, ο Ολυμπιακός έχασε για πρώτη φορά και είναι μία ήττα που, ας το πούμε, θεωρείται εντός προγράμματος, αρκεί να νικήσει την ΤΣΣΚΑ την άλλη εβδομάδα.

Η εικόνα του δεύτερου μέρους και η τελική διαφορά όμως αποτελούν την καμπάνα που κτυπά, μετά τα καμπανάκια κόντρα στην Μπασκόνια, ότι οι "ερυθρόλευκοι" είναι σαφέστατα προβλέψιμοι και κινδυνεύουν να την πληρώσουν σε κρίσιμους αγώνες.

Δεν είναι η ήττα το βασικό πρόβλημα, όπως δεν ήταν και η… νίκη πανάκεια στους προηγούμενους αγώνες. Υπάρχουν σαφή κενά που δεν καλύπτονται πάντα.

Ίσως τελικά ο Ίβκοβιτς να έκανε ακόμα ένα δώρο στην ομάδα με την οποία κατέκτησε τους μοναδικούς ευρωπαϊκούς τίτλους, σε συλλογικό επίπεδο, της καριέρας του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK