"Τρόμαξε" ο Κόμπε με Παπανικολάου

Ο Τάσος Μαγουλάς γράφει για την εξαιρετική παρουσία του Κώστα Παπανικολάου κόντρα στους Λέικερς, την καλύτερη παρουσία του Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ και το ρεκόρ του Ολυμπιακού.

"Τρόμαξε" ο Κόμπε με Παπανικολάου

Για ένα ημίχρονο, ο Κώστας Παπανικολάου έκανε τον αγώνα της ζωής του. Είτε στην εθνική είτε στον Ολυμπιακό είτε στην Μπαρτσελόνα, δεν πρέπει να έχει φτάσει να σημειώσει 16 πόντους στις δύο πρώτες περιόδους. Και όμως το κατάφερε στην αναμέτρηση των Ρόκετς με τους Λέικερς.

Χωρίς τον Ντουάιτ Χάουαρντ, οι Ρουκέτες έψαχναν αυτόν που θα τους απογειώσει σε ορισμένα από τα πιο περίεργα αγωνιστικά σχήματα.

Μπαίνοντας με 0/9 τρίποντα και αστοχώντας στο πρώτο, ο Παπανικολάου πέτυχε από το 5’ ως το 20’ 16 πόντους με 4/4 τρίποντα σε αυτό το διάστημα ακροβολισμένος στις γωνίες δίπλα στους παλιούς του συμπαίκτες στον Ολυμπιακό Ντόρσεϊ και Μπέβερλι.

Το Χιούστον χωρίς τους ψηλούς του έδωσε μεγάλη μάχη αλλά στο τέλος ο Κόμπε οδήγησε τους Λέικερς στην δεύτερη σερί νίκη με μία συγκλονιστική εμφάνιση. Στο πρώτο ημίχρονο έβλεπε τον Έλληνα γκαρντ/φόργουορντ να τα βάζει όλα, οπότε στο β μέρος, τα έβαλε αυτός όλα και μάλιστα μπροστά από άμυνες του Παπανικολάου. Το ESPN αποθέωνε σε κάθε ευκαιρία τον Έλληνα παίκτη προκαλώντας καταρχάς τον βετεράνο κόουτς-αναλυτή Χιούμπι Μπράουν να πει το όνομά του. Ο Μπράουν μίλησε για έναν από τους ελάχιστους ρούκι που βλέπει να εκτελεί χωρίς διστασμό.

Μεγάλη βραδιά για τον Παπανικολάου που σημείωσε ατομικό ρεκόρ με 19 πόντους(3/3 βολές, 2/3δίποντα, 4/7 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 2 ασσίστ κι ένα κλέψιμο σε 34 λεπτά) και ισοφάρισε την δεύτερη καλύτερη επίδοση Έλληνα παίκτη στο ΝΒΑ την οποία είχε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακόμα παίζει ο Αντετοκούνμπο

Λίγο νωρίτερα ο Γιαννάκης θα μπορούσε να ξεπεράσει τους 21 πόντους του Φώτση αν στην καλύτερη εμφάνισή του στο ΝΒΑ, κατάφερνε να βάλει τις βολές.

Παίζοντας 48 λεπτά, οδήγησε τους Μπακς σε μία ακόμα μεγάλη νίκη 122-118, επί των Μπρούκλιν Νετς αυτή την φορά μετά από τρεις παρατάσεις.

Ο 20χρονος είχε 18 πόντους(7/10 δίποντα, 0/1 τρίποντα, 4/8 βολές)12 ριμπάουντ, τέσσερις ασσίστ και τρία κλεψίματα.

Σίγουρα είναι το καλύτερο… ελληνικό βράδυ στο ΝΒΑ κάτι που θα πρέπει να συνηθίσουμε τουλάχιστον τώρα στο ξεκίνημα καθώς το Χιούστον αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα τραυματισμών και ο Παπανικολάου θα πρωταγωνιστεί στα κοντά σχήματα του Κέβν Μακχέιλ.

Το ρεκόρ του Ολυμπιακού

Στο πέμπτο λεπτό του αγώνα των Ρόκετς με τους Λέικερς πέρασε στο παρκέ ο Τζόι Ντόρσεϊ και βρέθηκε στην ίδια πεντάδα με τους Παπανικολάου και η Μπέβερλι. Αυτή είναι η πρώτη φορά(με την υποψία να έχουν παίξει μαζί οι τρεις για ένα λεπτό κόντρα στο Μαϊάμι) που τρεις παίκτες οι οποίοι πρώτα έπαιξαν σε ελληνική ομάδα, βρίσκονται στην ίδια πεντάδα στο ΝΒΑ.

Ο ΠΑΟΚ ήταν η πρώτη ομάδα που…διέθετε δύο παίκτες στην ίδια ομάδα(Στογιάκοβιτς και Φάντεμπεργκ στο Σακραμέντο), τρεις την ίδια περίοδο στο ΝΒΑ με τον Ντιν Γκάρετ στην Μινεσότα.

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε με…σχεδόν τρεις παίκτες στην ίδια ομάδα το 2001 στο Μέμφις(έστω και με διαφορετικά περάσματα) αλλά ο Τόνι Μάσενμπουργκ δεν έπαιξε επίσημο αγώνα με τους πρασίνους το 1996. σε αντίθεση με τον Αντώνη Φώτση και τον Ρόντνεϊ Μπιούφορντ.

Διαβάστε ακόμη

Νταμπλ-νταμπλ ο Giannis, 19 πόντους ο "Παπ"

Οι μεγαλοπρεπέστατες τάπες του Θανάση Αντετοκούνμπο (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK