Βασίλης Σπανούλης: Ο καλλιτέχνης των... φονικών

O Τάσος Μαγουλάς σχολιάζει την εκπληκτική εμφάνιση του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν ο καταλυτικός παράγοντας της επικράτησης του Ολυμπιακού.

Βασίλης Σπανούλης: Ο καλλιτέχνης των... φονικών

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι μία ιδιαίτερη έκδοση αθλητικού δολοφόνου. Θα βάλει τα κρίσιμα, θα βάλει τα μεγάλα σουτ, θα πάρει αγώνες αλλά συνήθως προτιμά να μην κρατά σε αγωνία το θύμα του. Όπως έκανε με την Λαμποράλ: την εκτέλεσε στην 3η περίοδο. Μόνος του. Όλη η χρονιά ως τώρα είναι μία ραψωδία του κορυφαίου γκαρντ αυτή την στιγμή στην Ευρωλίγκα αλλά πάντα βρίσκει κάτι διαφορετικό για να σε εντυπωσιάσει. Δεν είναι ένας απλός… δολοφόνος. Είναι ένας καλλιτέχνης των… φονικών. Του αρέσει να εκτελεί ομάδες με διαφορετικούς τρόπους ώστε να μην βαριέται κανείς. Κυρίως ο ίδιος.

Για παράδειγμα την Παρασκευή επέλεξε να βάλει 15 πόντους στα τελευταία επτά λεπτά της 3ης περιόδου και να δώσει και δύο ασσίστ για να χαρούν και τα άλλα παιδιά. Αν και κανονικά ιδιαίτερα μετά από τον συγκεκριμένο αγώνα, θα πρέπει να τραβήξει το αυτί σε πολύ κόσμο γύρω του, διότι ο ίδιος έπαιζε στο κόκκινο από το πρώτο δευτερόλεπτο και οι συμπαίκτες του εμφανίστηκαν προς το τέλος της τρίτης περιόδου και όλη την τέταρτη.

Αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω ναι, αλλά τουλάχιστον θα μπορούσαν να είναι πιο συνεπείς στα ριμπάουντ ή την άμυνα. Δεν χρειάστηκε πάντως διότι ο Σπανούλης έπαιζε τέλεια άμυνα από το πρώτο λεπτό και μόλις είδε πως η Λαμποράλ μπορεί να ξεφύγει, την τιμώρησε με 15 πόντους σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Ο τύπος θέλει να πάει στο φάιναλ φορ και με όσα κάνει έως τώρα δείχνει πως αρκεί οι υπόλοιποι να παίξουν τον ρόλο τους καλά για να το πετύχει. Μόνο που όσο κι αν ήταν επική η εμφάνιση του Σπανούλη δεν πρέπει να καλύψει το γνωστό και πραγματικό ζήτημα: Ο Ολυμπιακός δεν έχει άλλο τρόπο για να νικήσει: Σπανούλης και τρίποντα. Είχε 0/9, έχανε με 10. Στο 35’ είχε 7/13(7/22 αθροιστικά) και ήταν αυτός μπροστά με 10 πόντους.

Ναι, του αρκεί για τέτοια παιχνίδια και πιθανώς και με λίγο καλύτερους αντιπάλους. Πόσο καλύτερους; Οι επόμενες δύο αγωνιστικές που θα κρίνουν την 1η θέση θα δείξουν τα πάντα.

Με 0-0 δεν… νικάς

Η άμυνα ήταν εξαιρετική στην αρχή για οκτώ λεπτά, αλλά από την στιγμή που δεν έμπαιναν τα σουτ, κάποια στιγμή οι ερυθρόλευκοι απογοητεύτηκαν. Ο Σφαιρόπουλος ρισκάρει κάπως προσπαθώντας να μετατρέψει παίκτες με συγκεκριμένα στοιχεία σε αμυντικούς εξολοθρευτές. Αν λειτουργεί η επίθεση, θα βγει η άμυνα στον Ολυμπιακό. Το αντίστροφο όμως δεν μπορεί να γίνει διότι οι κόκκινοι διαθέτουν παίκτες συνηθισμένους να σκοράρουν και όχι να καταστρέφουν το παιχνίδι του αντιπάλου.

Η απάντηση σε όλα αυτά είναι μία: ισορροπία. Και Σπανούλης. Δύο απαντήσεις δηλαδή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK