Βλάντο Άντερσον

Ο Τάσος Μαγουλάς γράφει για το βελτιωμένο μοντέλο Γιάνκοβιτς και τη μη παρουσία Άντερσον στο πράσινο ρόστερ.

Βλάντο Άντερσον
INTIME SPORTS

Οι καλύτερες στιγμές στον αθλητισμό για όσους προσπαθούν να τον αναλύσουν είναι τα περίφημα what if. Τι θα γινόταν αν υπήρχε μία διαφορετική εξέλιξη σε ένα θέμα. Για παράδειγμα ο Παναθηναϊκός. Τι θα συνέβαινε αν είχε επιλέξει τον Τζέιμς Άντερσον το καλοκαίρι; Προσέξτε το υποθετικό αφορά στο γεγονός πως ο παίκτης ερχόταν στον Παναθηναϊκό, προτιμούσε τους πρασίνους και όταν αυτοί έκαναν πίσω, τότε πήγε στο Κάουνας. Θεωρητικά, λοιπόν, αν φορούσε τα ελληνικά πράσινα, ο πρωταθλητής θα έπαιρνε τους 16,3 πόντους του ανά αγώνα με 48% στα δίποντα, 41% στα τρίποντα, τα πέντε ριμπάουντ και τις 2,4 ασσίστ.

Αυτός ήταν ο εύκολος δρόμος για τον Ιβάνοβιτς. Πάλι…θεωρητικώς, διότι είναι γνωστή η κακή σχέση του προπονητή με οτιδήποτε έρχεται απευθείας από το ΝΒΑ χωρίς να έχει δοκιμαστεί στην Ευρώπη. Ακόμα κι έτσι, έναν παίκτη που τον επέλεξαν οι Σπερς, λογικά έχει διαφορετική νοοτροπία και το αποδεικνύει αμέσως.

Ο δύσκολος δρόμος ήταν ο Μαυροβούνιος να επιλέξει να υλοποιήσει κατά γράμμα το πλάνο που του έδωσε η διοίκησή του: στήριξη των νέων παιδιών. Σε αντίθεση με τον Παππά, ο Γιάνκοβιτς πέρυσι πλην του τετάρτου τελικού στο ΣΕΦ, πέρασε απαρατήρητος.

Ο εκλεκτός

Αυτός επελέγη από τον προπονητή του να γίνει το βασικό τριάρι και να σηκώσει όλο το βάρος στην συγκεκριμένη θέση. Ο άνθρωπος των 0,6 πόντων πέρυσι σε 11 αγώνες, έγινε ο βασικός των 10,1 δεκαπλασιάζοντας την παραγωγικότητά του μαζί με τα λεπτά συμμετοχής.

Το γεγονός πως οι πράσινοι έχουν πέντε νίκες σε επτά αγώνες, με τους τέσσερις να είναι εντός έδρας, δείχνει σταθερότητα και συνέπεια. Αυτό ακριβώς που τους προσφέρει κάθε βράδυ ο Γιάνκοβιτς. Εννοείται πως δεν είναι καλύτερος παίκτης από τον Άντερσον και πιθανώς να μην γίνει ποτέ. Δεν ενδιαφέρει αυτό την ομάδα του διότι ο Παναθηναϊκός προσθέτει έναν ακόμα πολύ καλό Έλληνα παίκτη στο ρόστερ του για πολλά χρόνια.

Αυτή είναι η διαφορά. Άντερσον έρχονται και παρέρχονται. Οι καλοί Έλληνες παίκτες που θα σταθούν στην Ευρωλίγκα ως βασικοί, είναι λίγοι και το πλάνο όπως τονίστηκε από τον Γιαννακόπουλο, περιλαμβάνει όσους περισσότερους μπορεί.

Δικαίωση Ιβάνοβιτς

Ο Γιάνκοβιτς μπαίνει σε αυτή την συντροφιά ακόμα και αν στο ΤΟΠ-16 ή στην σειρά των επόμενων πολύ δύσκολων αγώνων δεν είναι από τους κορυφαίους.

Ο Ιβάνοβιτς όμως αποδεικνύει το δίκαιο της επιλογής του. Ο Παναθηναϊκός παίζει ένα πολύ όμορφο μπάσκετ, στηρίζει τους παίκτες που τώρα πρέπει να δείξουν αν μπορούν να συνεχίσουν στο υψηλότερο επίπεδο και δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με ομάδες θεωρητικά χειρότερες από αυτόν.

Διαβάστε ακόμη:

Παναθηναϊκός - Μπάγερν 87-72

News 24/7

24MEDIA NETWORK