Τελευταία στροφή

Τελευταία στροφή
Ο τελευταίος σταθμός των δύο αιωνίων αντιπάλων πριν από το ντέρμπι της Λεωφόρου που θα κρίνει το πρωτάθλημα είναι η 23η αγωνιστική. Οι δύσκολες αναμετρήσεις που έχουν αυτή την Κυριακή ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός αποτελούν ουσιαστικά την τελευταία ευκαιρία για να αλλάξουν στη στροφή οι συσχετισμοί δυνάμεων πριν από τη μεγάλη μάχη της τελικής ευθείας.
Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός θα παίξει με τον Ιωνικό στη Νεάπολη, όπου σπάνια είχε απώλειες στο παρελθόν και πριν το ντέρμπι θα υποδεχθεί τον Ηρακλή, ο οποίος δεν έχει δείξει πως μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στις ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο.
Ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει τη Χαλκηδόνα, που δεν είναι καθόλου εύκολος αντίπαλος αλλά στη Λεωφόρο δύσκολα θα πάρει βαθμούς και μετά θα πάει στη Θεσσαλονίκη για τον αγώνα με τον παρηκμασμένο και αδύναμο Αρη.

Αντίθετα, η ζημιά που πήγε να κάνει πέρσι η ΑΕΚ όταν χωρίς να διεκδικεί τίτλο νίκησε τον Ολυμπιακό στη Ριζούπολη και οι ισοπαλίες που έχει παραχωρήσει τα τελευταία δύο χρόνια στη Νέα Σμύρνη ο Παναθηναϊκός, αποδεικνύουν πως οι αγώνες της Κυριακής είναι δυσκολότεροι απ' ότι φαίνεται.
Η ΑΕΚ παραμένει το φάντασμα της ομάδας που ονειρεύτηκαν το καλοκαίρι οι οπαδοί της, ωστόσο και μόνο η φανέλα και οι παίκτες που διαθέτει αρκούν για να πειστεί κανείς πως μπορεί αν μη τι άλλο να μην ηττηθεί από τον Ολυμπιακό.
Ο Πανιώνιος μπορεί να μην έχει σχέση με την περσινή αξιόπιστη ομάδα, αλλά με την αμυντική τακτική του και με δεδομένο πως το πρωτάθλημα είναι πλέον μονόδρομος για μία θέση στο κύπελλο UEFA, δεν μπορεί να θεωρηθεί εύκολος αντίπαλος.

Μία γκέλα για έναν από τους δύο αιώνιους με επτά αγωνιστικές και το ντέρμπι μπροστά τους, μπορεί να μην λέει πολλά, αλλά αν σκεφτούμε πως τα δύο τελευταία πρωταθλήματα κρίθηκαν στην ισοβαθμία, ίσως να είναι καθοριστική. Αλλωστε σε ένα αφύσικο πρωτάθλημα που οι δύο πρωτοπόροι κάνουν μήνες να χάσουν βαθμό, κάθε δύσκολο παιχνίδι ισοδυναμεί με τελικό
. Στο κάπως ακραίο σενάριο που ο Ολυμπιακός νικήσει και ο Παναθηναϊκός ηττηθεί, η διαφορά πάει στους 4 βαθμούς και ουσιαστικά το πρωτάθλημα τελειώνει.
Αν ο Παναθηναϊκός φέρει ισοπαλία, έχει μία ακόμη ευκαιρία με νίκη στο ντέρμπι να πάρει το πάνω χέρι, αλλά χωρίς περιθώριο για άλλες απώλειες.
Αν οι πράσινοι περάσουν από τη Νέα Σμύρνη και οι ερυθρόλευκοι δεν πάρουν τους τρεις βαθμούς με την ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός περνάει πρώτος και έχει την πολυτέλεια να μείνει εκεί ακόμη και με ισοπαλία στο ντέρμπι της Λεωφόρου ή να νικήσει ώστε να αποκτήσει διαφορά ασφαλείας και να έχει περιθώριο για μία ακόμη γκέλα, αφού αμέσως μετά έχει να πάει στην Τούμπα.


Φυσικά όλα αυτά είναι σενάρια και ευτυχώς αποτελέσματα όπως το Ακράτητος-Παναθηναϊκός 0-0 ή το Ολυμπιακός-Ιωνικός 2-2 δείχνουν πως ακόμη και στην Ελλάδα σε κανένα παιχνίδι η νίκη δεν είναι δεδομένη. Μόνο που δυστυχώς τέτοια αποτελέσματα σπανίζουν στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.
Συνεπώς οι αγώνες της Κυριακής πιθανότατα θα διαμορφώσουν τα οριστικά δεδομένα πριν από το ντέρμπι της Λεωφόρου, το οποίο θα είναι το μοναδικό θέμα συζήτησης των οπαδών από τη Δευτέρα το πρωί και για τον επόμενο μήνα.



News 24/7

24MEDIA NETWORK