Μεταγραφή-καραμπόλα για τον Σάμαρη

Ο Σάμαρης φεύγει απ'την Μπενφίκα, η Ζενίτ δεν θα είναι η επόμενη ομάδα του, αλλά οι Ρώσοι θα επηρεάσουν το μέλλον του. Ο Θέμης Καίσαρης έχει το ρεπορτάζ.

Μεταγραφή-καραμπόλα για τον Σάμαρη

Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως ο Ανδρέας Σάμαρης δεν θα συνεχίσει στην Μπενφίκα. Ο Έλληνας μέσος αποκτήθηκε απ'τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2014 για 10 εκατομμύρια ευρώ, αλλά δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που δημιούργησε το κόστος της αγοράς του. Σ’αυτή τη διετία η Μπενφίκα πήρε δύο νταμπλ, ο Σάμαρης φόρεσε 78 φορές την κόκκινη φανέλα, αλλά αυτή η διαδρομή φτάνει στο τέλος της.

ΤΑ ΔΥΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΑΝΤΙΟ"

Σ’αυτό το τέλος συνηγορούν δύο γεγονότα. Πρώτον, ο Σάμαρης πέρσι έχασε τη θέση βασικού που είχε στην αρχή της σεζόν. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Σάμαρης ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα του πρωταθλήματος μόλις τρεις φορες απ’τον Μάρτιο και μετά.

Το δεύτερο στοιχείο που δείχνει πως η Μπενφίκα ετοιμάζεται για το “αντίο” στον Σάμαρη είναι η απόκτηση αμυντικών χαφ. Οι νταμπλούχοι Πορτογαλίας (που έχουν ήδη πουλήσει τον Ρενάτο Σάντσες στην Μπάγερν) έδωσαν δύο εκατομμύρια ευρώ για τον 23χρονο Κολομβιανό αμυντικό μέσο Γκιγέρμο Σέλις και πήραν δανεικό απ’την Μπράγκα τον 20χρονο Βραζιλιάνο Ντανίλο Μπαρμπόσα, ενώ υπάρχει πάντα και ο “γνωστός μας” Λιούμπομιρ Φέισα.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙ-ΒΙΤΣΕΛ

Ο Σάμαρης λοιπόν ετοιμάζει βαλίτσες, αλλά η Ζενίτ δεν θα είναι ο επόμενος προορισμός του. Οι Ρώσοι ψάχνουν για αμυντικό χαφ και συγκεκριμένα για αντικαταστάση του Βίτσελ. Ο Βέλγος πήγε στη Ζενίτ για 40 εκατομμύρια πριν τέσσερα χρόνια και θα φύγει φέτος με λίγο πάνω από 20 εκατομμύρια, με την Έβερτον και τη Γιουβέντους να ενδιαφέρονται σοβαρά για την απόκτησή του.

Η Ζενίτ δεδομένα ψάχνει για κόφτη, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες αυτός δεν θα είναι ο Σάμαρης. Οι δηλώσεις που έκανε ο Μίρτσεα Λουτσέσκου στο Sport24.gr (με τις οποίες αρνήθηκε προσφορά ή ενδιαφέρον της Ζενίτ) δεν ήταν για να θολώσει τα νερά.

ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ

Ο προπονητής των Ρώσων είπε την αλήθεια, αφού ούτε οι Ρώσοι κοιτούν προς τον Σάμαρη, ούτε έχουν βάση τα πορτογαλικά δημοσιεύματα που κοστολογούν τον 27χρονο μέσο στα 20 εκατομμύρια ευρώ: η αξία του αυτή τη διετία δεν ανέβηκε, αντιθέτως έχει πέσει.

Η ΚΑΡΑΜΠΟΛΑ ΤΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ

Η Ζενίτι δεν θα αποκτήσει τον Σάμαρη, αλλά θα παίξει ρόλο στην καριέρα του. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες του Contra.gr είναι πολύ πιθανή μια μεταγραφική καραμπόλα στη θέση των αμυντικών μέσων.

Βήμα πρώτο, ο Βίτσελ θα φύγει απ’τη Ζενίτ. Βήμα δεύτερο, η Ζενίτ θα πάρει εξάρι στη θέση του Βέλγου. Βήμα τρίτο, ο Σάμαρης θα είναι αυτός που θα συμπληρώσει το τελευταίο κενό: θα πάει στην ομάδα απ’την οποία θα αποκτήσει αμυντικό μέσο η Ζενίτ.

Τρία βήματα, μια καραμπόλα αμυντικών μέσων που θα καθορίσει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του Ανδρέα Σάμαρη. Οι επόμενες εβδομάδες θα δώσουν τις απαντήσεις.

News 24/7

24MEDIA NETWORK