VIDEO ANALYSIS: Φέτφα και Λάζαρος έχουν πράγματα να προσφέρουν

O Θέμης Καίσαρης αναλύει μέσω video την παρουσία των Γιάννη Φετφατζίδη και Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στα φιλικά της Εθνικής και απαντά στο ερώτημα που γεννήθηκε για το αν αξίζουν θέση στην ενδεκάδα της ελληνικής ομάδας στα επίσημα ματς του Μουντιάλ.

VIDEO ANALYSIS: Φέτφα και Λάζαρος έχουν πράγματα να προσφέρουν
fetfa.jpg INTIME SPORTS

Αρκετοί παίκτες απ' αυτούς που λογίζονται ως αναπληρωματικοί ξεχώρισαν στα φιλικά της Εθνικής. Περισσότερες συζητήσεις προκάλεσαν ο Φετφατζίδης με τον Χριστουδουλόπουλο, κυρίως με την εμφάνισή τους κόντρα στη Νιγηρία. Δεν υποτιμώ τα όσα έδειξε ο Κονέ, θα το συζητήσουμε σε επόμενο κείμενο, απλώς η Βολιβία δεν μπορεί να λογιστεί ως αντίπαλος εξίσου αξιόμαχος μ'αυτούς που θα βρούμε απέναντι μας στη Βραζιλία.

Τώρα που ο ενθουσιασμός κόπασε και μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τους αγώνες του ομίλου, νομίζω πως είναι η κατάλληλη στιγμή να θυμηθούμε αυτά που έκαναν οι δυο τους κόντρα στη Νιηγρία. Γι'αυτό το λόγο σας ετοιμάσαμε δύο ξεχωριστά βίντεο, όπου έχουν απομονωθεί όλες οι επαφές που είχαν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Φετφατζίδης

Ο Φέτφα ξεκίνησε στα δεξιά και έδωσε όλα όσα δεν περιμένουμε ποτέ να πάρουμε απ'τον Σαλπιγγίδη. Απειλητικά μέτρα με την μπάλα, ακόμα και από πολύ χαμηλά, και συνεχείς προσπάθειες για ρήγμα απέναντι σε οργανωμένη άμυνα. Κάποιες του βγήκαν, κάποιες όχι, αλλά ήταν μακράν ο πιο απειλητικός παίκτης στο διάστημα που αγωνίστηκε, χωρίς να ψάχνει την ντρίμπλα σε κάθε του επαφή.

Το θέμα είναι πως παρά τη σαφή βελτίωση που έχει στις αποφάσεις που παίρνει μέσα στο ματς, εξακολουθεί να έχει άσχημα τελειώματα. Σ'όλες τις φάσεις που βρέθηκε φάτσα με το τέρμα, θα έπρεπε να εκτελέσει πολύ καλύτερα. Επιπλέον, ξεκίνησε και τα δύο ημίχρονα με δύο καρμπόν πουλήματα μπάλας, που έδωσαν αντεπίθεση στον αντίπαλο. Δείτε τα όλα εδώ.

Χριστοδουλόπουλος

Ο Φέτφα δεν έμοιαζε καθόλου με τον Σαλπιγγίδη, γιατί δεν έχουν σχέση σαν παίκτες, αλλά στην άλλη πλευρά του γηπέδου ο Χριστοδουλόπουλος έμοιαζε πολύ με τον Σαμαρά. Τύποις αριστερός εξτρέμ, στην ουσία έπαιξε με πανομοιότυπο τρόπο: η μπάλα στο δεξί πόδι, κίνηση προς τον άξονα, συμπεριφορά περισσότερο επιτελικού, παρά παίκτη γραμμής.

Η μπάλα πέρασε αρκετές φορές απ'τα πόδια του, με τον Λάζαρο να δείχνει πως θέλει να είναι σημείο αναφοράς, είτε για να παίξει απλά με τους υπόλοιπους, είτε για να τρέξει ο ίδιος με την μπάλα. Ακόμα και χωρίς αυτήν, ερχόταν συχνά προς το ημικύκλιο, για να βρεθεί σε πιο απειλητικές θέσεις. Κέρδισε φάουλ, πίεσε και προσπάθησε να βοηθήσει αμυντικά τον Τζαβέλα.

Προσφορά

Φετφατζίδης και Χριστοδουλόπουλος έδειξαν πως έχουν πράγματα να προσφέρουν. Το ρεπορτάζ λέει πως ο Φέτφα ήταν έτσι απ'την πρώτη προπόνηση της ομάδας, πριν καν φύγει απ'τον Άγιο Κοσμά. Αυτά έκανε και στις προπονήσεις και όλοι περίμεναν να δουν αν θα τα επαναλάβει και στα φιλικά. Το έκανε και πλέον στο μυαλό όλων είναι αυτός που θα δώσει όσα δεν προσφέρει ο Σάλπι.

Ο Λάζαρος απ'την άλλη πείθει πως μπορεί να είναι εναλλακτική λύση για τα αριστερά. Αν ο Σάντος υπολόγιζε τον Σαμαρά για την κορυφή της επίθεσης, τότε θα μπορούσαμε να πούμε πως ο Χριστοδουλόπουλος του δίνει τη δυνατότητα να το επιχειρήσει. Όμως, παρά την κακή εικόνα των Μήτρογλου-Γκέκα στα φιλικά, ο Σάντος δεν έβαλε ποτέ τον Σαμαρά στην κορυφή και στην ουσία τέτοιες συζητήσεις δεν έχουν μεγάλη βάση.

Το δίλημμα της ενδεκάδας

Το ερώτημα (που για κάποιους είναι απαίτηση) είναι αν Λάζαρος και Φετφατζίδης θα ξεκινήσουν βασικοί. Δεν είμαι στο μυαλό του Σάντος ώστε να ξέρω αν θα έχει κάποιον στην ενδεκάδα κόντρα στην Κολομβία. 'Ομως, θεωρώ λογικό πως στην πρεμιέρα θα κάνει αυτό που κάνει κάθε προπονητής: θα πάει πρώτα μ'αυτούς που ξέρει, μ'αυτούς που έχει δει να βγάζουν τα κάστανα απ'τη φωτιά σε μεγάλους αγώνες. Ο Σαμαράς και ο Σαλπιγγίδης το έχουν κάνει αυτό, ο Φέτφα με τον Λάζαρο ανήκουν στο γκρουπ αυτών που θέλουν να το κάνουν.

Όταν μπαίνουμε στη θέση του εκάστοτε προπονητή δεν πρέπει ποτέ να το ξεχνάμε αυτό. Εμπιστεύεσαι αυτούς απ'τους οποίους έχεις εικόνες. Μ'αυτό δεν προδικάζω τον παραγκωνισμό του Χριστοδουλόπουλου και του Φετφατζίδη. Ίσα-ίσα, θεωρώ δεδομένο πως, όταν ολοκληρωθεί η παρουσία μας στη Βραζιλία, οι δυο τους θα έχουν παίξει, θα είναι σημαντικά κομμάτια της προσπάθειάς μας.

Δεν έχει σημασία

Αυτό που προσπερνάμε είναι πως δεν χρειάζεται κάποιος να ξεκινήσει βασικός στην πρεμιέρα για να υπολογίζεται. Ο Νίνης ήταν βασικός στην πρεμιέρα του Euro 2012, αλλά απ'τον Φορτούνη πήραμε πράγματα τελικά. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος μπήκε ως αλλαγή στο ίδιο τουρνουά και μετά έγινε κομβικός. Ακόμα και το 2004, ο Κατσουράνης δεν ξεκίνησε στην πρεμιέρα, αλλά ήταν βασικός σ'όλα τα παιχνίδια που ακολούθησαν.

Προσωπικά κρατάω πως Λάζαρος και Φέτφα μας έδειξαν πως έχουν πράγματα να δώσουν. Το βασικό είναι να το κάνουν στα επίσημα ματς, τότε που θα μετράει, και να μας βοηθήσουν πραγματικά όταν θα παίξουν και θα παίξουν σίγουρα. Δεν θα δώσουμε μόνο ένα ματς, δεν παίζουμε τελικό. Έχουμε μίνιμουμ τρεις αγώνες και θα χρειαστούν πολλοί παίκτες. Το αν και πότε θα ξεκινήσουν βασικοί, είναι το τελευταίο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK