Τι δεν θα γίνει το 2014
Οι ανασκοπήσεις για το 2013 και οι προβλέψεις για το 2014 έχουν την τιμητική τους. Το κείμενο που ακολουθεί δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Βασικά, τώρα που το ξανασκέφτομαι, μοιάζει λίγο με το δεύτερο, αλλά επί της ουσίας πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό.
Δεν ισχυρίζομαι άλλωστε ότι έχω κληρονομικό χάρισμα, δεν νομίζω ότι η κίνηση των πλανητών μπορεί να επηρεάσει σε κάτι το μέλλον μου (εκτός κι αν ο Ερμής συγκρουστεί με τη Γη, οπότε η φράση “είχα ανάδρομο Ερμή” θα αποκτήσει αυτομάτως άλλη βαρύτητα), δεν ξέρω να διαβάζω τα εντόσθια των ζώων (ξέρω βεβαίως να τα καταβροχθίζω, ωστόσο δεν νομίζω ότι αυτό βοηθάει σε κάτι) και γενικώς δεν μπορώ να σας πω τι μου ξημερώνει, πόσο μάλλον τι σας ξημερώνει, αύριο.
Εντούτοις, ορισμένα πράγματα δεν χρειάζεται να διαθέτεις το –αδιαμφισβήτητο- ταλέντο του Πιτ Παπαδάκου για να τα προβλέψεις. Αρκεί η κοινή λογική.
Προφανώς δεν έχω την παραμικρή ιδέα τι θα συμβεί το 2014. Γνωρίζω, όμως, με σχετική σιγουριά πολλά που δεν πρόκειται να συμβούν. Τα καταθέτω γραπτώς. Και βάζω στοίχημα ότι του χρόνου τέτοια εποχή, αν κάνουμε τις συγκρίσεις, δεν θα έχω πέσει έξω σε περισσότερα από 2-3. Αλλά εντάξει, κι αν έχω, δεν τρέχει τίποτα. Τι να πει δηλαδή κι ο Στουρνάρας;
Ορίστε τι δεν θα γίνει το 2014:
1. Δεν θα δούμε τον Ροναλντίνιο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.
2. Δεν θα δούμε τον Πάμπλο Γκαρσία με τη φανέλα του ΠΑΟΚ (σε σοβαρό αγώνα).
3. Δεν θα δούμε πέναλτι ή κόκκινη ή πέναλτι και κόκκινη (επιστημονική φαντασία) εις βάρος του Ολυμπιακού στη Super League.
4. Δεν θα δούμε την ΑΕΚ στη Super League.
5. Δεν θα βλέπουμε για πολύ ακόμα τον Άρη στη Super League.
6. Δεν θα πέσει ο Κομπότης.
7. Δεν θα γίνει η δίκη του Μάκη Ψωμιάδη (για τα πλαστά τιμολόγια, η άλλη για τα στημένα έγινε και αποδείχθηκε ότι ο Μάκης είναι ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου).
8. Δεν θα γίνουν φίλοι ο Κασιδιάρης με τον Αντετοκούνμπο στο facebook (ή και οπουδήποτε αλλού…).
9. Δεν θα γίνουν φίλοι ο Στιβ Κακέτσης και ο Βαγγέλης Μαρινάκης.
10. Δεν θα σταματήσει να μας τρολάρει ο Μαρινάκης.
11. Δεν θα αποχωρήσει από το twitter ο Αλαφούζος.
12. Δεν θα ακούσουμε τους σχολιαστές της “Nova” να παίρνουν θέση σε επίμαχη φάση του ελληνικού πρωταθλήματος.
13. Δεν θα ακούσουμε τον Σάκη Τσιώλη να παίρνει θέση σε επίμαχη φάση που έχει αδικηθεί η ομάδα του από τον Ολυμπιακό.
14. Δεν θα βγει η Εθνική Ελλάδος καλύτερη επίθεση του Μουντιάλ.
15. Δεν θα βγει ο Φερνάντο Σάντος πιο καλοντυμένος προπονητής του Μουντιάλ.
16. Δεν θα βγει ο Ρικάρντο Σα Πίντο πιο στυλάτος προπονητής της Super League. Κι αν βγει, ο Νίκος Αναστόπουλος θα αυτοκτονήσει.
17. Δεν θα πάρει ο Ολυμπιακός περισσότερες βολές από τον Παναθηναϊκό σε αγώνα στο ΟΑΚΑ.
18. Δεν θα γίνουν οι Αγγελόπουλοι, Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Και τούμπαλιν.
19. Δεν θα αντικατασταθεί ο Αντρέα Τρινκιέρι από τον Αντρέα Ευαγγελόπουλο. Διότι η ομοσπονδία δεν έχει χιούμορ.
20. Δεν θα αποκτήσει μαλλιά ο Σπανούλης. Το προσπάθησε, δεν πέτυχε, πιστεύω έχει την αξιοπρέπεια να εγκαταλείψει.
21. Δεν θα αποκτήσει κούρεμα της προκοπής ο Κώστας Μήτρογλου. Επειδή βασικά, νομίζω του αρέσει αυτό που έχει. Κι όμως…
Σταματώ στο 21 για προφανείς λόγους (blackjack και τα λοιπά). Εσείς φυσικά μπορείτε να προσθέσετε όσες “προβλέψεις” επιθυμείτε και -καλά να’ μαστε- στο τέλος του 2014 θα δούμε όλοι μαζί τι πιάσαμε.
Εν τω μεταξύ χρόνια πολλά.