Τίτλοι τέλους

Τίτλοι τέλους
Πάει κι αυτό. Το εφετινό πρωτάθλημα, κατά πολλούς το πλέον συγκλονιστικό των τελευταίων δεκαετιών, "εξέπνευσε" την Τετάρτη και έπεσε στα χέρια του Ολυμπιακού. Οι τρεις της κορυφής πήραν τους πόντους που ήθελαν αλλά το προβάδισμα το είχαν οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς και δεν το άφησαν να γλιστρήσει από τα χέρια τους.

Οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι από τον Ηρακλή. Οι Θεσσαλονικείς έδωσαν όμως τα πάντα στο γήπεδο και αν έπαιρναν αποτέλεσμα, σίγουρα δεν θα μιλούσαμε για πρώτης τάξεως έκπληξη. Πλήρωσαν όμως την soft άμυνά τους, την ώρα που χρειαζόταν η κλάση του Ριβάλντο για να καθορίσει τα πράγματα.
Δεδομένου ότι ο Ολυμπιακός έκανε το νταμπλ, παρουσιάζεται μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για ανανέωση. Εκ βάθρων. Πολλά από τα αστέρια των "ερυθρολεύκων", χρήσιμο θα είναι να βάλουν το ομαδικό συμφέρον πάνω απ’ όλα, αν και αυτό θα το αποφασίσει η διοίκηση του συλλόγου, πράγμα που ίσως δεν πρέπει να εμπνέει και τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη.

Στα του "αιώνιου" αντιπάλου, του Παναθηναϊκού, τα πράγματα είναι πιο απλά. Η νίκη επί του ΟΦΗ ήταν ο μοναδικός δρόμος, στον οποίο οι παίκτες του Αλμπέρτο Μαλεζάνι κατάφεραν να βαδίσουν αλλά δεν τους έφτανε. Όποιο και να ήταν το αποτέλεσμα, οι πολλές αλλαγές στο ρόστερ του "τριφυλλιού" είναι και πάλι δεδομένες. Έχουν αποκτηθεί δύο παίκτες (Μάντζιος – Τζιόλης), στην Παιανία θα πάνε υπερδιπλάσιοι ακόμη, οπότε η τακτική " τραβάμε τον κλήρο και αν κάτσει, έκατσε ", συνεχίζεται. Πέρυσι, έφερε αποτελέσματα, εφέτος όχι. Ακόμη και να έπαιρνε το πρωτάθλημα η ομάδα του Αλμπέρτο Μαλεζάνι (του Γιτζάκ Σουμ, του Ζντένεκ Σκάζνι, του Τότη Φυλακούρη, του, του...), σίγουρα, καλύτερη μπάλα δεν έπαιξε.

Η, εν τέλει, τρίτη της παρέας ΑΕΚ, είναι ίσως η πιο ωφελημένη από την απώλεια του τίτλου. Μπορεί να γίνει μόνο καλύτερη ενώ οι... οδοντόκρεμες "δεν πάμε για τίτλο" θα μετατραπούν σε πείσμα, το οποίο ο Φερνάντο Σάντος καλείται να μετατρέψει σε θετικό. Εφέτος, η κεντρική ιδέα είναι να χάνει δύσκολα, ο Κώστας Κατσουράνης ξεκαθάρισε πως από του χρόνου αυτό θα γίνεται ακόμη πιο δύσκολα, οπότε δεν έχουμε παρά να περιμένουμε και, γιατί όχι, να το πιστέψουμε.

Από εκεί και πέρα, οι οιωνοί δείχνουν θετικοί για τον "Γηραιό", ο Άρης δύσκολα δεν θα επανέλθει στη κατηγορία (αν και με αυτούς που έχει μπλέξει στη κεφαλή του κρατάμε μικρό καλάθι), μακάρι να τον ακολουθήσει ο Εργοτέλης, "καλορίζικοι" οι τρεις "Νέοι" και πάμε στον ΠΑΟΚ...

Ο Νίκος Καραγεωργίου, κατάφερε κάτι πολύ δύσκολο, προς τιμήν του ιδίου και των παικτών του. Να μεταδώσει κίνητρο στους παίκτες του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Από εκεί και πέρα τι έγινε; Τα "περάστε" απέκτησαν διαδικαστικό χαρακτήρα, σε σημείο το Αιγάλεω να αλώνει με τέσσερα γκολ τη Τούμπα. Αν αυτό είναι το ιδανικό της πλέον λαοφιλούς ομάδας της Βορείου Ελλάδας, τότε δεν έχουν παρά να το χαίρονται. Δεν θα φταίνε όμως όσοι φίλοι της ακούνε ΠΑΟΚ και γυρνούν την πλάτη. Πριν τρία χρόνια, ο Παντελής Καφές είχε αναγκαστεί να κουνήσει το χέρι του όταν είχε σκοράρει, για να αποδειχθεί πως δεν είχε φιξαριστεί το ματς με την Παναχαϊκή. Πριν, Ξάνθη, Εθνικός, Λάρισα και μετά η Καλαμαριά, είχαν... γλεντήσει. Εις ανώτερα.










News 24/7

24MEDIA NETWORK