Το φυσιολογικό του πράγματος

Το φυσιολογικό του πράγματος
Oσο και αν μας ενοχλεί, όσο και αν ακούγεται σκληρό για τον τρεις φορές πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό, η ήττα του από την Μακάμπι στο πρώτο ημιτελικό της Ευρωλίγκα ήταν απόλυτα φυσιολογική.

Κακά τα ψέματα η ομάδα του Πίνι Γκέρσον έχει περισσότερη ποιότητα, περισσότερο ταλέντο και παίκτες πιο αθλητικούς από αυτούς του Παναθηναϊκού. Τη μεγάλη ζημιά βέβαια δεν την έκανε ο Γιασικεβίτσιους και ο Πάρκερ αλλά οι παγκίτες Σαρπ και Μπερνστάιν καθώς και ο Μπαστόν, παίκτες που δεν αποτελούν τα πρώτα βιολιά στην πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Τι αντιπαρέταξε σε όλα αυτά ο Παναθηναϊκός; Τον εξαιρετικό σε άμυνα και επίθεση Δημήτρη Διαμαντίδη, την καλή απόδοση στην επίθεση του Ιμπραήμ Κουτλουάι και την αυταπάρνηση του Βλάντο Σκεπάνοβιτς που στο τέλος έπαιξε τραυματίας. Σίγουρα όμως με τον Λάκοβιτς εκτός κλίματος αγώνα, με τον Τσαρτσαρή υπερβολικά αγχωμένο και το Μπατίστ να περιμένει μάταια να πάρει την μπάλα, ο πρωταθλητής Ελλάδας δεν ήταν δυνατόν να διεκδικήσει κάτι παραπάνω.

Θα μπορούσε κανείς να διατυπώσει και ενστάσεις για τις επιλογές του Ομπράντοβιτς από τη στιγμή που ο Μπάξτερ δεν δοκιμάστηκε καθόλου, ο Λάκοβιτς έκανε τα …δικά του χωρίς συνέπειες και ο Παναθηναϊκός επιδόθηκε σε διαγωνισμό τριπόντων αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Σέρβος δεν είχε και πολλές επιλογές. Αφού το σκορ πήγε ψηλά και η Μακάμπι είχε τον έλεγχο του ρυθμού ο Παναθηναϊκός, που εκτός των άλλων είχε και πρόβλημα στα ριμπάουντ, ήταν μάλλον καταδικασμένος.

Οσον αφορά την επόμενη ημέρα για τον Παναθηναϊκό μόνο βιαστικές κινήσεις δεν πρέπει να γίνουν. Ο πρωταθλητής Ελλάδας επέστρεψε στο final four μετά απί τρία χρόνια και με μερικές πολύ προσεκτικές κινήσεις το καλοκαίρι (κυρίως στους ψηλούς) θα μπορέσει να γίνει περισσότερο ανταγωνιστικός. Αρκεί βέβαια να επενδύσει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK