Το πρωτάθλημα αρχίζει

Το πρωτάθλημα αρχίζει
Σας έλειψε; Ε, εντάξει η αλήθεια είναι ότι μας έλειψε. Μπορεί να έχει χίλια δυο μειονεκτήματα και να μην μας ικανοποιεί ούτε στο ελάχιστο, αλλά όπως και να το κάνουμε μας έλειψε. Ο λόγος βέβαια για το ελληνικό πρωτάθλημα που μετά από τετράμηνη καθυστέρηση επανέρχεται για να μας συντροφεύσει για τους επόμενους 9 μήνες.
Από τη μέρα που ο Εμάνουελ Ολισαντέμπε έστελνε την μπάλα στα δίχτυα του Πανηλειακού και τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού στα ύψη, άλλαξαν πολλά πράγματα και κυρίως η άποψη του Έλληνα φιλάθλου για τις δυνατότητες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Βλέπετε η παρέα του Ζαγοράκη και του Ρεχάγκελ μας έκαναν όλους να πιστέψουμε λίγο περισσότερο στις δυνάμεις του ποδοσφαίρου μας και να νιώσουμε περισσότερο περήφανοι από ποτέ.

Μέσα λοιπόν στην γενικότερη ευφορία που μας έφερε η κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ευρώπης, ήρθαν και καναδυό μεταγραφές (Ριβάλντο, Σινιόρι) σε συνδυασμό με τις πρώτες εμφανίσεις των ομάδων μας στην Ευρώπη (ε, καλά η εμφάνιση του ΠΑΟΚ δεν λαμβάνεται υπόψη.....) και πλέον όλοι μας περιμένουμε την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος με μεγαλύτερο ενδιαφέρον από ποτέ.

Αν βέβαια μπει κάποιος στην λεπτομέρεια του πράγματος θα απογοητευτεί. Ένα πρωτάθλημα στο οποίο δύο μόνο ομάδες θα διεκδικήσουν τον τίτλο (μακάρι να αποδειχθώ ψεύτης, αλλά Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα παίζουν μπάλα μόνοι τους), με τους δύο κυριότερους αντιπάλους τους (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) να βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή, μια πλειάδα ομάδων να διεκδικούν μια θέση μακριά από την αδιαφορία (Κύπελλο ΟΥΕΦΑ) και ορισμένες ομάδες να παλεύουν για την παραμονή τους (Εργοτέλης, Κέρκυρα, Απόλλων Καλαμαριάς, Καλλιθέα, Ιωνικός και όχι μόνο) δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ενδιαφέρον και ανταγωνιστικό.

Όμως σήμερα δεν είναι η ώρα για να γκρινιάξουμε. Θα έχουμε άπλετο χρόνο (σχεδόν κάθε αγωνιστική) για να το κάνουμε αυτό. Προς το παρόν ας είμαστε αισιόδοξοι. Ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να κοροϊδεύουμε τους αντιπάλους μας για τις εμφανίσεις τους σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, ήρθε η ώρα για να χλευάσουμε τα μεγάλα ονόματα που αγόρασαν οι ομάδες το καλοκαίρι και αποδείχτηκαν .. παλτά, ήρθε η ώρα να δούμε ποιός προπονητής δεν θα δει παρέλαση φέτος, ήρθε η ώρα να κράξουμε τους διαιτητές για τα απαράδεκτα σφυρίγματά τους, ήρθε η ώρα να δούμε πόσες φορές θα μας μαγέψουν οι μάγοι Ριβάλντο, Γκονζάλες και Σινιόρι, ήρθε η ώρα να ακούσουμε τον Αναστασιάδη να επικαλείται τον Θεό, τον Μπάγεβιτς να μιλάει αργά και σταθερά και τον Σουμ να μην αρθρώνει ελληνική λέξη, ήρθε η ώρα να δούμε τον Ντέμη πρόεδρο, ήρθε η ώρα να δούμε τον Νικοπολίδη στα κόκκινα, ήρθε η ώρα να δούμε αν θα υπάρξει ομάδα που θα εμπιστευθεί τον Αλέφαντο, ήρθε η ώρα να δούμε πόσοι αγώνες δεν θα μεταδοθούν ζωντανά από την τηλεόραση και τέλος ήρθε η ώρα να δούμε αν τα νερά που θα κερνάνε οι γηπεδούχοι θα είναι καθαρά!

Αυτά είναι πολύ λίγα από όσα περιμένουμε να δούμε φέτος. Μπορεί να μην φαντάζουν αρκετά για ένα πρωτάθλημα μιας χώρας που μόλις κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και ίσως και να είναι και πολύ λίγα για τους ποδοσφαιρόφιλους που και πάλι αναμένεται να μην γεμίσουν τα γήπεδα. Όμως την δεδομένη χρονική στιγμή αυτό είναι το πρωτάθλημά μας και με αυτό θα πορευτούμε και φέτος. Εν πάση περιπτώση για όσους όλα όσα προανέφερα δεν αποτελούν σοβαρούς λόγους για να παρακολουθήσουν φέτος το ελληνικό πρωτάθλημα, υπάρχει και το συνδρομητικό κανάλι για να πνίξουν τον πόνο τους παρακολουθώντας Πρέμιερσιπ, Λα Λίγκα και Αέριε Α. Για εμάς τους υπόλοιπους, καλή χρονιά.


News 24/7

24MEDIA NETWORK