Το "σεντόνι" του ΠΑΟΚ

Το "σεντόνι" του ΠΑΟΚ

Απέμεινε μόλις ένα μόνο βήμα. Ένα βήμα όμως που χωρίζει την κόλαση από τον παράδεισο. Ένα βήμα που καλείται να κάνει ο ΠΑΟΚ για να βρεθεί στην κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί δηλαδή που ονειρεύονταν οι οπαδοί του στην αρχή κάθε ποδοσφαιρικής χρονιάς.

Πέρυσι η πορεία της ομάδας ήταν πολύ καλή και ίσως η τρίτη θέση να φάνταζε λίγη αν δεν συνοδευόταν από την συμμετοχή του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η κλήρωση τον φέρνει αντίπαλο με την ισραηλινή Μακάμπι Τελ Αβίβ.Όπως και να το δει κανείς η κλήρωση ήταν καλή. Απέναντι σε μια ομάδα που επίσης δεν έχει παίξει ποτέ στο Τσάμπιονς Λιγκ και που δεν έχει περισσότερη πείρα από τον ΠΑΟΚ, ο Άγγελος Αναστασιάδης πρέπει να έμεινε ικανοποιημένος με την τύχη του. Το ζητούμενο είναι το τι σημαίνει μια πρόκριση ή ένας αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ.

Ας είμαστε κατ’ αρχάς αισιόδοξοι και ας ξεκινήσουμε με το τι θα σημάνει μια πιθανή πρόκριση.

Η πρόκριση θα φέρει πρώτα και κύρια χρήματα στην διοίκηση της ομάδας. Σπόνσορες, μπόνους συμμετοχής και εισιτήρια θα είναι τα βασικότερα έσοδα. Για τον προπονητή και τους παίχτες της ομάδας, η πρόκριση θα σημάνει αγώνες με μεγάλους αντιπάλους, δόξα και εμπειρία. Για δε τους οπαδούς θα σημάνει πάνω από όλα μια μεγάλη ικανοποίηση. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έχουν μάθει τόσα χρόνια να συμβιβάζονται με λιγότερα από όσα τους αξίζουν. Μια πρόκριση θα είναι μια επιτυχία ανάλογη των προσδοκιών τους. Βαρέθηκαν να βλέπουν μόνο τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ κάθε Τρίτη και Τετάρτη, θέλουν να ακουστεί και το όνομα της δικής τους ομάδα στην Ευρώπη.

Όμως ας μη βιαστεί κάποιος να δει μόνο τα θετικά μιας πρόκρισης.Υπάρχουν και τα αρνητικά. Πρώτα και κύρια, ο ΠΑΟΚ δεν έχει την απαιτούμενη εμπειρία και αυτό σημαίνει και ότι μπορεί η πορεία του να είναι κακή και πολύ περισσότερο μπορεί η πορεία στην Ευρώπη να φέρει σε δεύτερη μοίρα την πορεία στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στο τέλος μάλιστα μπορεί ο ΠΑΟΚ να βρεθεί και αποτυχημένος στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ακόμα όμως και αν η πορεία του ΠΑΟΚ είναι καλή, ποιος μπορεί να παραβλέψει ότι και οι απαιτήσεις των οπαδών και οι χρηματικές απαιτήσεις των ποδοσφαιριστών δεν θα γονατίσουν τον ΠΑΟΚ;

Ένας αποκλεισμός από την άλλη μεριά μπορεί να αποδειχτεί καταστροφικός για την υπόλοιπη χρονιά. Η απογοήτευση θα είναι μεγάλη και θα μεταφράζεται ως εξής: πολεμάγαμε ένα χρόνο για να μας δοθεί η ευκαιρία να προκριθούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ και αποκλειστήκαμε στα προκριματικά, φέτος που είναι και δύο οι ομάδες που θα παίζουν στο Τσάμπιονς Λιγκ , εμείς πως θα τα καταφέρουμε; Η γκρίνια για τον αποκλεισμό θα είναι μεγάλη και οι συνέπειες δύσκολα μπορούν να προβλεφθούν.

Η λύση και στις δύο περιπτώσεις είναι η ηρεμία.

Ούτε η πρόκριση, ούτε ο αποκλεισμός πρέπει να αλλάξουν την υπόλοιπη πορεία του ΠΑΟΚ. Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική. Ευτυχώς υπάρχει ο Αναστασιάδης, που δείχνει ικανός να κρατάει τις απαραίτητες ισορροπίες.

Όμως όπως έχει πει και ο ίδιος η Θεσσαλονίκη είναι μια περίεργη πόλη και ο ίδιος θα πρέπει και πάλι να πείσει τους ποδοσφαιριστές του ότι ζουν σε μια άλλη πόλη...


News 24/7

24MEDIA NETWORK