Το τρίγωνο των Βερμούδων

Το τρίγωνο των Βερμούδων
Όσοι πιστεύουν στο μυστήριο που επικρατεί στο τρίγωνο των Βερμούδων σίγουρα θα θεωρούν ότι ο Ολυμπιακός είναι καταραμένος στα εκτός έδρας ματς για το Champions League.

Τα πράγματα στο ποδόσφαιρο, όμως είναι διαφορετικά. Δεν υπάρχουν «χέρια» του Θεού, ούτε κατάρες στον αγωνιστικό χώρο. Ο καθένας κρατά την τύχη στα χέρια του και διαμορφώνει το μέλλον του. Όταν επαναλαμβάνεται ένα γεγονός δεν αποτελεί σύμπτωση και σίγουρα ούτε «χτύπημα» της μοίρας.

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση και επιβεβαίωσε όλους αυτούς που τόνιζαν από το καλοκαίρι, ότι η ομάδα του Σόλιντ με τον νέο τρόπο παιχνιδιού της είναι σε θέση να νικήσει, αλλά και να χάσει από οποιαδήποτε ομάδα.

Ο Νορβηγός γέμισε το κέντρο του στο Μπερναμπέου, ο Νικοπολίδης ήταν σε πολύ καλή βραδιά και οι αμυντικοί βαθμολογήθηκαν πάνω από το μέσο όρο, χωρίς να… βγάλουν μάτια. Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός «πλήρωσε» δύο από τις φάσεις που αδράνησε εντός περιοχής. Γιατί δεν επιτρέπεται στο ογδόντα… φεύγα να αφήνεις παίκτη ξεμαρκάριστο στην καρδιά της περιοχής σου, εκεί τρως… σίδερα.

Τώρα το μέλλον δείχνει δυσοίωνο. Η πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League έχει – σχεδόν - πετάξει και ο Ολυμπιακός πρέπει να συγκεντρωθεί, ώστε να κατακτήσει την τρίτη θέση που οδηγεί στο UEFA.

Για αυτόν τον στόχο το διπλό της Λιόν στη Νορβηγία ήταν… λουκούμι, αφού καλό θα είναι η Ρόζενμποργκ να μην μαζέψει άλλους βαθμούς και παράλληλα οι πρωταθλητές να αρχίζουν το… ταμείο.

Με εμφανίσεις σαν αυτή στο Μπερναμπέου ο Ολυμπιακός θα το προλάβει το τρένο της τρίτης θέσης, θέλει όμως και τη βοήθεια της Ρεάλ και της Λιόν. Να μην αφήσουν βαθμούς στους Νορβηγούς, ώστε να καλυφθεί η διαφορά που χωρίζει την ελληνική ομάδα από τον προηγούμενο σύλλογο του Σόλιντ.

24MEDIA NETWORK