Αν συνεχίσει έτσι, ούτε 5άδα δεν μπαίνει η ΑΕΚ

Δεν βλεπόταν αυτό το ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός, που δεν είχε ούτε αλλαγές όμως, μπορούσε να πάρει το τρίποντο απέναντι σε μία... φοβισμένη ΑΕΚ χωρίς εμπνεύσεις από τους Μάνταλο, Πατίτο και Χριστοδουλόπουλο. Διαβάστε το σχόλιο του Τσάρλυ.

ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÁÅÊ (Eurokinissi Sports)
aek panathinaikos EUROKINISSI SPORTS

Καταρχάς να πούμε πως με την εικόνα του παιχνιδιού και πολλοί ήτανε στο γήπεδο. Είναι στενάχωρο να βλέπεις αναμέτρηση Παναθηναϊκού - ΑΕΚ, το ντέρμπι δηλαδή της πρωτεύουσας σε άδειο γήπεδο. Όμως με βάση την εικόνα που παρουσιάζουν, οι δύο ομάδες και πολλοί ήταν όσοι πήγαν στο γήπεδο. Είναι και σκληρό να μπεις σε αυτή την ταλαιπωρία για να παρακολουθήσεις μέσα στο κρύο αυτόν τον αγώνα. Όχι πως είναι εύκολο να δεις αυτό το θέαμα από την τηλεόραση χωρίς να σε πάρει ο ύπνος.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΕΡΔΗ

Ο Παναθηναϊκός έχει άλλοθι. Οι απουσίες που είχε να διαχειριστεί ο Μαρίνος Ουζουνίδης, πολλές. Αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει μία πειραματική σύνθεση και δεν είχε ούτε την δυνατότητα να ολοκληρώσει τις αλλαγές του. Από την νέα τάξη πραγμάτων στον Παναθηναϊκό υπάρχουν ήδη τα πρώτα κέρδη. Ο Παναθηναϊκός έχει γίνει ξανά ομάδα που κρατά το μηδέν και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα το νέο τεχνικό επιτελείο βγάζει ποδοσφαιριστή από τις ακαδημίες.

Και τα δύο, είναι σημαντικά και θα φανούν στο χρόνο. Όταν το επίπεδο του ρόστερ θα ανέβει και έχουν στα χέρια τους την ομάδα που θέλουν θα φανεί πόσο πολύτιμο είναι να κρατάς το μηδέν και να διαχειρίζεσαι τις αδυναμίες σου μέσα στα παιχνίδια.

Ο Παναθηναϊκός, λόγω των απουσιών και των παλτών που κόπηκαν, πήγε στο ντέρμπι με αμυντικό δίδυμο τους Ευαγγέλου, Τελάντερ.

Απόσταση των δύο χαφ από το επιθετικό δίδυμο

Πήρε καλό βαθμό στο ότι η συνολική λειτουργία της ομάδας δεν άφησε αυτά τα δύο παιδιά εκτεθειμένα. Τακτικά στο αμυντικό κομμάτι πήγαν καλά, οι Κουρμπέλης, Λουντ. Έμεναν χαμηλά και είχαν στον έλεγχο τους τις κινήσεις κυρίως του Μάνταλου, αλλά και των Πατίτο, Χριστοδουλόπουλου.

Δεν βοήθησαν φυσικά καθόλου δημιουργικά. Δεν έχουν άλλωστε την δυνατότητα να μεταφέρουν την μπάλα. Οπότε υπήρχε τεράστια απόσταση των δύο ποδοσφαιριστών του άξονα από τους Μπεργκ, Λέτο. Ο Παναθηναϊκός κάθετα μπορούσε να επιτεθεί μόνο με μεγάλες μπαλιές, τις οποίες όμως η άμυνα της ΆΕΚ της έφαγε.

ΝΩΘΡΩΣ Ο ΜΠΕΡΓΚ

Ήταν απίστευτα εύκολα τα λάθη που έκαναν οι Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος. Το συγκεκριμένο δίδυμο έδειξε ακατάλληλο να διαχειριστεί ανάπτυξη με μεγάλες μπαλιές, που συνήθως τα στόπερ την επιζητάνε. Ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε γκολ, επειδή για τον Λέτο είναι δύσκολο που πάλεψε να καλύψει την απόσταση που χρειάζεται για να πάρεις την μεγάλη μπάλα μέχρι να φτάσεις να εκτελέσεις και ο Μπεργκ παίζει μουδιασμένος και χωρίς ένταση.

Δεν ξέρω τι συμβαίνει με τον Σουηδό, δεν βγάζει πάθος στο παιχνίδι του και δεν φαίνεται σύμμαχος στην δύσκολη προσπάθεια που κάνει το νέο τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού.

Η ευκαιρία του αγώνα

Πέρα από τις μεγάλες μπαλιές, οι τρόποι που προσπαθούσαν να απειλήσουν οι γηπεδούχοι, ήταν με κάποια καλή ενέργεια του Βιγιαφάνες, που ήταν ο καλύτερος του γηπέδου και με επίθεση από την πλευρά που έπαιζαν οι Χουλτ, Βιγιαφάνες. Εκεί δηλαδή που βρισκόντουσαν οι μοναδικοί με επιθετικό τρέξιμο, που είχε στο γήπεδο ο Παναθηναϊκός.

Η ευκαιρία του αγώνα έγινε στο 56ο λεπτό, όταν η άμυνα της ΑΕΚ έκανε κάτι περίεργα πράγματα σε μία εύκολη συρτή σέντρα του Βλαχοδήμου, ο Βιγιαφάνες έχασε την ευκαιρία να σφραγίσει ένα γεμάτο παιχνίδι με το νικητήριο γκολ.

Με την εικόνα που είχε το παιχνίδι, άλλο αποτέλεσμα δεν υπήρχε. Είτε θα ερχόταν 0-0, είτε θα χάριζε ένα γκολ η άμυνα της ΑΕΚ στον Παναθηναϊκό, όπως προσπάθησε πολλές φορές να κάνει και θα έληγε το ντέρμπι στο 1-0.

ΚΕΡΔΟΣ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

Και ερχόμαστε στον Ευαγγέλου. Το έγραψα και στο κείμενο πριν το παιχνίδι, αν δεν είσαι σε μία καλή περίοδο και ξέρεις πως θα δεχτείς σφαλιάρες είναι τουλάχιστον προτιμότερο αυτές να έρθουν βγάζοντας κάποια νέα παιδιά. Καλύτερα να πληρώσει σε κάποιο παιχνίδι την απειρία του Ευαγγέλου ο Παναθηναϊκός, από το να πλήρωνε μόνιμα την ανικανότητα των Ιβανόφ, Σάμπα ή του Ρέις. Αυτό δεν σημαίνει πως ο Ευαγγέλου παίζει χαριστικά. Το παιδί δείχνει πως είναι ταλέντο.

Μαρκάρει σε σωστό χώρο και χρόνο, μπορεί να παίζει άμυνα ψηλά, είναι σπουδαίο για ένα παιδί που ξαφνικά μπαίνει στην πρώτη ομάδα να μην διστάζει να προσπαθεί να βγει ψηλά από τον αντίπαλο φορ και να τον κόβει πριν η μπάλα φθάνει σε αυτόν. O Ευαγγέλου είναι εξαιρετικό ταλέντο και είναι ένα από τα πρώτα κέρδη που βγάζει η δουλειά του Ουζουνίδη και του επιτελείου του στον Παναθηναϊκό.

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ Η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ήταν απογοητευτική. Δεν εκμεταλλεύτηκε την μεγάλη ευκαιρία που της παρουσιάστηκε. Βάση αρχικής σύνθεσης θα περίμενε κανείς πως θα έπαιρνε ατομικές ενέργειες και συνεργασίες από τους Πατίτο, Μάνταλο, Χριστοδουλόπουλο. Δεν συνέβη, ο Μάνταλος μπήκε πιο πολύ στο παιχνίδι, όμως εκτός από την ευκαιρία στο 3ο λεπτό σε ροή αγώνα δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό.

Παρουσιάστηκε αρκετά φοβική, έπαιξε παθητικά και απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν είχε τρόπους να επιτεθεί έχασε μέτρα στην επανάληψη και έπαιξε με την λογική πως το 0-0 είναι καλό αποτέλεσμα.

Χωρίς ευκαιρία σε ροή αγώνα

Ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε και αν δεν αλλάξει κάτι στην ομάδα, όλα δείχνουν πως δεν θα μπει 5άδα. Η Ξάνθη και ο Πανιώνιος κάνουν νίκες που δεν μπορεί να πετύχει η ΑΕΚ. Έχουν πάρει διαφορά 6 βαθμών και θα χρειαστεί μεγάλη βελτίωση για να μην έρθει το απόλυτο κάζο στο τέλος της σεζόν. Είναι ταπεινωτικό, που απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό, που δεν είχε ούτε αλλαγές, χρειάστηκε να κάνει μεγάλο παιχνίδι ο Μπάρκας για να κρατηθεί το 0-0 και μετά το 3ο λεπτό δεν έκανε σε ροή αγώνα ούτε μία ευκαιρία.

Ταπεινωτικό βέβαια είναι και για τον Παναθηναϊκό που δεν σκόραρε με την εικόνα που έδειξαν οι Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK