Απόλυση σήμερα, γιατί αύριο θα 'ναι αργά!

Ο Τσάρλυ γράφει για τον Γιάννη Αλαφούζο που έχει τελειώσει τον Στραματσόνι αλλά τον κρατάει και τον Ιταλό που δεν φεύγει. Εκτιμάει δε, πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ο λογαριασμός να έρθει πολύ πιο βαρύς.

Απόλυση σήμερα, γιατί αύριο θα 'ναι αργά!

Ο Γιάννης Αλαφούζος ήταν απογοητευμένος από την εικόνα του Παναθηναϊκού την Κυριακή στο Καραϊσκάκη και χρέωνε ευθύνες στο τεχνικό επιτελείο, κυρίως δε στον Αντρέα Στραματσόνι. Η ομάδα του Ιταλού είχε διασυρθεί αγωνιστικά από τον "αιώνιο" αντίπαλο του, έμεινε από νωρίς 7 βαθμούς πίσω από την κορυφή στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη ούτε εφέτος κατάφερε να πλησιάσει το μέγεθος της διεκδικώντας κάποια διάκριση και μαζεύοντας βαθμούς.

Μολονότι η ομάδα κατά διαστήματα έδειξε καλά δείγματα, από τις αρχές Νοεμβρίου μοιάζει να οδηγείται σε ακόμα μία απογοητευτική χρονιά βγάζοντας ταυτόχρονα προβλήματα τραυματισμών, αφού όπως φαίνεται δεν έχει γίνει σωστή καθημερινή διαχείριση του ρόστερ.

ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ

Μην κοροϊδευόμαστε. Η απόφαση για τον Αντρέα Στραματσόνι έχει ληφθεί από τον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού. Γι' αυτόν το λόγο φρόντισε να βγάλει προς τα έξω τη δυσαρέσκεια του. Μετά το τέλος το παιχνιδιού στο Καραϊσκάκη, ο Στραματσόνι έμεινε επικοινωνιακά μετέωρος από τη διοίκηση και ο Γιάννης Αλαφούζος τον πήγε στο προπονητικό κέντρο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής μεταφράζοντάς του όσα του έλεγε ο κόσμος.

Την επόμενη ημέρα μετά την κατ' ιδίαν συνάντηση τους, φρόντισε να γίνει γνωστό πως μίλησε σε έντονο ύφος στον Ιταλό τεχνικό διευκρινίζοντάς τον πως κρίνεται πλέον κάθε μέρα. Σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, όταν ο Γιάννης Αλαφούζος ήθελε να δώσει λίγο χρόνο στους Φερέιρα, Αναστασίου υπήρχε επικοινωνιακή στήριξη ασχέτως αν στο τέλος ερχόταν πάντοτε το μοιραίο.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ

Στην περίπτωση Στραματσόνι, δεν παίχτηκε το ίδιο σενάριο. Αντιθέτως ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού ήθελε να μαθευτεί πόσο αυστηρός ήταν με τον Ιταλό προπονητή. Το ραντεβού τον δύο ανδρών ήταν λες και μπήκε ο μαθητής στο γραφείο διευθυντή του σχολείου. Λυπάμαι, αλλά αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Έναν προπονητή είτε τον διώχνεις είτε τον στηρίζεις. Ξεκάθαρα ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού ήλπιζε πως βλέποντας ο ίδιος ο Στραματσόνι το κλίμα που υπάρχει γύρω από το πρόσωπο του, θα δεχόταν να παραιτηθεί. Ο Γιάννης Αλαφούζος φρόντισε να έχει διαφορετικό πρόσωπο απέναντι του, να του δείξει πως έχει χάσει πλέον την εμπιστοσύνη του, μήπως και ακούσει από το στόμα του την επιθυμητή λέξη.

"ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΦΤΩΧΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ"

Έλα μου όμως που ο Αντρέα Στραματσόνι έχει στο βιογραφικό του μόνο δύο εμφατικές αποτυχίες ως προπονητής και αν φύγει με μία τρίτη στην πλάτη δεν θα έχει εξασφαλισμένη μετέπειτα δουλειά.

Ο Ιταλός τεχνικός φρόντισε να δώσει να καταλάβει στον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού πως μαζί του δεν θα ξεμπερδέψει εύκολα. "Προέρχομαι από φτωχή οικογένεια του είπε και έχω μάθει να παλεύω". Πολύ απλά του ξεκαθάρισε, δεν χαρίζω τα λεφτά που έχουμε συμφωνήσει.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΒΑΡΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ

Πιστεύω πως δεν τα ζύγισε καλά ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού. Αυτό το κείμενο δεν θα είχε νόημα, αν μαθαίναμε πως υπάρχει εμπιστοσύνη στον Ιταλό κόουτς. Αν τον πίστευε τόσο πολύ, ας έπινε το ποτήρι μέχρι τέλους με την ελπίδα ότι θα φανεί η δουλειά του Στραματσόνι. Εδώ όμως τέλειωσε τα ραντεβού του και αυτό που έβγαινε προς τα έξω από τον Παναθηναϊκό ήταν πόσο τον "μάλωσε" ο Αλαφούζος και σε πόσο υψηλό τόνο του μίλησε.

ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Επιλογή που φοβάμαι πως δεν είναι έξυπνη και αν η γκέλα έρθει στην Λεωφόρο θα στοιχίσει πολύ περισσότερο στον Παναθηναϊκό.

Δυστυχώς για το πρεστίζ του συλλόγου η διοίκηση έχει δώσει μεγάλη δύναμη στους οργανωμένους και όπως συμβαίνει πάντοτε έχουν "καβαλήσει" την ομάδα. Οι συνδεσμίτες φρόντισαν να δείξουν τη δυσαρέσκεια τους για τον Στραματσόνι και πολύ φοβάμαι πως αν δεν πάει καλά το παιχνίδι με την ΑΕΚ, θα τη εκφράσουν και μέσα στο γήπεδο. Σε περίπτωση που η επόμενη "στραβή" έρθει στη Λεωφόρο εικάζω πως ο λογαριασμός για την διοίκηση του Παναθηναϊκού θα είναι πού μεγαλύτερος από το να διαπραγματευόταν με τους δικηγόρους του Ιταλού τεχνικού.

Ακόμα δεν είναι αργά, ο Ζιλμπέρτο ήδη ψάχνει για προπονητή και η διοίκηση θα πρέπει να το ξανασκεφτεί. Ο Στραματσόνι να παραιτηθεί δεν υπάρχει περίπτωση, ο άνθρωπός φρόντισε να του το ξεκαθαρίσει, είναι επαγγελματίας δεν ξέρει πότε και αν θα βρει παρόμοια δουλειά, θα προσπαθήσει να εξαντλήσει το συμβόλαιο του και την αμοιβή που αυτό περιλαμβάνει.

Από τη στιγμή που και ο ίδιος ο Αλαφούζος, με τον τρόπο που λειτουργεί μετά το ντέρμπι, είναι δεδομένο πως τον έχει στο μυαλό του τελειωμένο, ο Στραματσόνι πρέπει να φύγει πριν γίνει κάποιο μεγαλύτερο κακό στο σύλλογο.

Με ικανό τεχνικό επιτελείο μπορεί να προκύψει κάτι θετικό από την εφετινή χρονιά.

Το ρόστερ έχει σχεδιαστεί λάθος, αλλά έχουν μπει μέσα και προσόντα που δεν υπήρχαν τα περασμένα χρόνια. Αν έρθει ένα τεχνικό επιτελείο που θα κάνει καλή καθημερινή δουλειά, σωστή διαχείριση των ποδοσφαιριστών και τον Ιανουάριο θα φροντίσει να αποκτηθεί ένα γυμνασμένο 6άρι και ένας γυμνασμένος στόπερ, η χρονιά θα κυλήσει με αξιοπρέπεια. Να κυνηγήσει το κύπελλο, νίκες σε ντέρμπι στο β' γύρο και να συνεχίσει σ' ένα μοντέλο ποδοσφαιρικής λογικής που πράγματι έβαλε στον Παναθηναϊκό ο Στραματσόνι.

Δεν θέλω να είμαι ισοπεδωτικός. Ο Ιταλός τεχνικός έκανε ένα καλό στον Παναθηναϊκό: έδειξε πως η τακτική της ομάδας πρέπει να γίνει πιο επιθετική και να δημιουργηθούν συνθήκες για να παίζει πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο. Μόνο που ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να το υλοποιήσει. Δεν κάνει καθημερινή σωστή δουλειά στις προπονήσεις, δεν διαχειρίζεται σωστά επιβαρυμένους οργανισμούς και δεν γνωρίζει να κοουτσάρει. Πράγματα που φαίνονται από τους πολλούς τραυματισμούς που βγάζουν οι ομάδες του και από το γεγονός πως βαθμολογικά μετά τον Νοέμβριο καταρρέουν.

ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΥ

Για να κλείσουμε ο Γιάννης Αλαφούζος έχει ήδη ενημερώσει τον Ζιλμπέρτο να ψάξει για προπονητή, ο τεχνικός διευθυντής φαίνεται να έχει αναλάβει το θέμα της επόμενης ημέρας, από τη στιγμή που η απόφαση είναι ειλημμένη και δεν υπάρχει λόγος για οποιοδήποτε ρίσκο στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Θα πρέπει ο ίδιος πρώτα απ' όλα να σεβαστεί τα λεφτά που έχει ρίξει για να βελτιώσει την ιστορική Λεωφόρο. Αν φύγει ο Στραματσόνι και υπάρχει νέος προπονητής, θα έρθει και μία νέα μικρή πίστωση χρόνου μαζί και ηρεμία. Ο Ιταλός έδειξε με την στάση του πως περίπτωση να παραιτηθεί δεν υπάρχει, οπότε έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα η μόνη λύση για να συνεχιστεί η χρονιά, είναι συνεννόηση με το δικηγόρο του Ιταλού τεχνικού για την αποζημίωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Βλάχος το μάτι της διοίκησης στην ομάδα, ο γενικός αρχηγός στον "πάγο"

24MEDIA NETWORK