Δεν μπόρεσαν ούτε να προσπαθήσουν

Ο Τσάρλυ σχολιάζει την κακή εικόνα του Παναθηναϊκού στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στην ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα.

Δεν μπόρεσαν ούτε να προσπαθήσουν

Αυτό που ζήσαμε στην Μόσχα ήταν κάτι πρωτόγνωρο για την σύγχρονη ιστορία του συλλόγου. Ντροπή δεν είναι να χάνεις, να μην μπορείς, ντροπή είναι να μην ιδρώνεις, να μην προσπαθείς. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε σαν ομάδα πολύ χαμηλού επιπέδου. Δεν πείραξε κανέναν η ήττα, άλλωστε ελάχιστοι ήταν αυτοί που πίστευαν πριν το παιχνίδι πως είναι σε θέση η ομάδα του Ιβάνοβιτς να κοντράρει την ΤΣΣΚΑ.

Το σοκαριστικό ήταν πως έμοιαζε σαν να ήταν λάθος που βρίσκονταν στο γήπεδο, σαν να μην είναι σε θέση αγωνιστούν σε αυτό το επίπεδο. Ο Ιβάνοβιτς αποφάσισε να δει τον αγώνα στην Μόσχα, σαν παιχνίδι επίδειξης. Άφησε εκτός αποστολής τον Λαουάλ, προτίμησε σε ένα παιχνίδι του Final 8 να ξεκινήσει τον Χαραλαμπόπουλο και να δώσει εμπειρίες και εικόνες στον Λούτζη και στον Παπαγιάνη.

Σαν παιχνίδι επίδειξης

Ξεκινάει ο αγώνας και η λογική έλεγε πως τουλάχιστον θα προσπαθήσει ο Παναθηναϊκός να παίξει σκληρή άμυνα και να πάει σε μεγάλες στοχευμένες επιθέσεις. Από τις πρώτες φάσεις έμοιαζε σαν να βλέπαμε παιχνίδι επίδειξης. Λες και πήραν οι παίκτες του Ιβάνοβιτς τον ρόλο των αντιπάλων των Χάρλεμ και απουσίαζε μόνο ο Ντάνος Λυγίζος.

Ας μιλήσουμε όμως σοβαρά. Ο Παναθηναϊκός κουβαλά μία μεγάλη ιστορία πίσω του. Οφείλουν όσοι εργάζονται για αυτόν τον σύλλογο να παλεύουν, τουλάχιστον για να παίξουν το άθλημα σωστά. Κανένας δεν έχει απαίτηση να περάσει ο Παναθηναϊκός την ΤΣΣΚΑ. Θα πρέπει όμως τουλάχιστον να καταφέρουν να προσπαθήσουν, να διαβάσουν τον αντίπαλο, να παίξουν σκληρά στην άμυνα, να πολεμήσουν. Δεν σόκαρε ή ήττα ούτε καν η μεγάλη διαφορά, σόκαρε η αδυναμία να παλέψουν. Σόκαρε η απόφαση να πάρουν σε αυτά τα παιχνίδια χρόνο παιδιά που δεν έχουν ετοιμαστεί για να είναι ανταγωνιστικά σε αυτό το επίπεδο.

Λείπει η "φιλοσοφία"

Υποτίθεται πως γίνετε μία καινούρια προσπάθεια φέτος. Όταν χτίζεις κάτι νέο, οφείλεις να έχεις φιλοσοφία. Το μπάσκετ του Πεδουλάκη για πολλούς ήταν αντιαισθητικό. Για να είμαι ειλικρινείς και για εμένα αντιαισθητικό ήταν. Όμως ο Παναθηναϊκός που είχε σχεδιάσει, είχε ταυτότητα, έπαιζε πολύ καλή άμυνα, και όταν έχανε ήξερες τον λόγο που χάνει. Αυτό που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα είναι χαοτικό, δίχως αρχή και τέλος.

Όταν δουλεύεις με μικρό μπάτζετ, είσαι υποχρεωμένος να παίξεις καλή άμυνα. Από εκεί ξεκινάς, τα υπόλοιπα τα βελτιώνεις. Ο Ιβάνοβιτς μοιάζει σαν να προσπαθεί να κοντράρει στους 90 πόντους ομάδες που έχουν 4 και 5 φορές μεγαλύτερο μπάτζετ από την δική του ομάδα. Για ένα μεγάλο διάστημα ο Παναθηναϊκός πήγε με κεκτημένη ταχύτητα από την νίκη στο Κύπελλο με τον Ολυμπιακό. Πάνω που φάνηκε πως κάτι δεν πάει καλά ήρθε η νίκη επί της Ρεάλ. Το πλάνο όμως είναι προβληματικό και πρακτικά βλέπουμε μία ομάδα χωρίς πλεονεκτήματα...

Διαβάστε ακόμη:

ΤΣΣΚΑ-Παναθηναϊκός 93-66 (VIDEO)

Τάσος Μαγουλάς: Το δώρο του Ιτούδη

Νίκος Γιαννόπουλος: Για ένα κούτελο ζούμε!

Γιάννης Ζωϊτός: Αλλάζει. Αλλιώς βουλιάζει

News 24/7

24MEDIA NETWORK