Δεν πρέπει να ανακοινώσει πρωταθλητή το δικαστήριο

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχουμε δει πολλές φορές τους πρωταγωνιστές να είναι εκτός γηπέδου, όμως αυτό που βιώνουμε σήμερα είναι πρωτόγνωρο. Οι δικαστές θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό, μπορεί και στον απόλυτο το ποιος θα είναι πρωταθλητής. Ο Τσάρλυ αναλύει τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και γράφει και για την... τσίπα που χάθηκε στον Παναθηναϊκό.

Δεν πρέπει να ανακοινώσει πρωταθλητή το δικαστήριο

Η ΑΕΚ ζήτησε με επιστολή στον υφυπουργό την αναβολή του πρωταθλήματος μέχρι να τελεσιδικήσουν οι δικαστικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που διαβάσαμε, σε πρώτη φάση ο κύριος Γιώργος Βασιλειάδης δεν δείχνει διατεθειμένος να προχωρήσει σε αυτό το μέτρο.

Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Υπάρχει, όμως, μία δύσκολη πραγματικότητα και αν διεξαχθεί το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ την επόμενη Κυριακή υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος ο πρωταθλητής να βγει με δικαστική απόφαση. Δηλαδή να περιμένουμε την ετυμηγορία του δικαστηρίου για να μάθουμε το ποιός θα είναι ο πρωταθλητής.

Και εδώ μιλάμε για περιπτώσεις ιδιαίτερες. Διεκδικούν τον τίτλο δύο μεγάλες ομάδες που έχουν να τον κατακτήσουν 33 και 24 χρόνια αντίστοιχα. Φανταστείτε τι αντιδράσεις θα υπάρχουν αν έρθει ισοπαλία του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ κρατηθεί στην κορυφή και βγει στην συνέχεια η απόφαση να τιμωρηθεί καταλήγοντας το πρωτάθλημα στην ΑΕΚ.

Το ίδιο φυσικά μπορεί να συμβεί και από την άλλη πλευρά που θα πάει σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και δεν θα ξέρει τι αποτέλεσμα πρέπει να διεκδικήσει. Αν τον Χιμένεθ τον συμφέρει η ισοπαλία ή χρειάζεται να πάρει ρίσκο για να έχει ελπίδες για το πρωτάθλημα.

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχουμε ζήσει πολλές φορές οι πρωταγωνιστές να είναι εκτός γηπέδου, όμως αυτό που ζούμε είναι πρωτόγνωρο. Οι δικαστές θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό, μπορεί και στον απόλυτο το ποίος θα είναι πρωταθλητής.

Θα πρέπει τουλάχιστον να υπάρξει η βούληση να κριθεί ο τίτλος στο γήπεδο. Να βγουν οι αποφάσεις και από την στιγμή που οι ομάδες θα γνωρίζουν τα πραγματικά δεδομένα να δώσουν το παιχνίδι στην Τούμπα.

Πιθανότατα μία λύση να ήταν να πάει πίσω η 25η αγωνιστική. Να συνεχιστεί το πρωτάθλημα και η αναβολή να έρθει μόνο στην συγκεκριμένη αγωνιστική.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΛΕΨΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ

Σε κάθε περίπτωση, ο υφυπουργός θα πρέπει να αντιληφθεί πως η κατάσταση δεν είναι απλή και τον κίνδυνο που υπάρχει. Θα είναι εντελώς διαφορετικό σε ενδεχόμενο τιμωρίας του ΠΑΟΚ, να υπάρχει ανοιχτή η ελπίδα τίτλου και να χαθεί η να κερδηθεί στο γήπεδο, από το να παρθεί μία απόφαση στα δικαστήρια, η οποία αυτόματα θα του στερεί και τον τίτλο. Ένα πρωτάθλημα μετά από 33 χρόνια.

Πάντοτε είναι σωστό να μην βλέπεις μόνο το τώρα, αλλά να κοιτάς μπροστά. Είχα τονίσει τον κίνδυνο που ελλοχεύει ο ΠΑΟΚ να βρει μπροστά του, τον δρόμο που άνοιξε με την μπύρα που έπεσε στο κεφάλι του Ίβιτς. Συνέβη, σήμερα έχουμε μία δύσκολη πραγματικότητα, μία καυτή πατάτα που η Ελληνική κυβέρνηση καλείται να την διαχειριστεί.

Υπάρχει μία τεράστια ομάδα που εκπροσωπεί σε μεγάλο βαθμό την Βόρια Ελλάδα, έχει φανατικούς οπαδούς και διεκδικεί μετά από 33 χρόνια την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Για την ακρίβεια στο γήπεδο έχει συγκεντρώσει βαθμούς που την κάνουν πρώτο φαβορί, αν είναι να τιμωρηθεί ας γίνει με το παιχνίδι με την ΑΕΚ να είναι ανοιχτό, σε αυτήν την περίπτωση η προσμονή μπορεί να καταλαγιάσει αντιδράσεις.

Θέλω να πω, πως η λογική της πρότασης της ΑΕΚ, εξυπηρετεί και τον ΠΑΟΚ και την κυβέρνηση, απλά φαντάζει υπερβολή να διακοπεί εντελώς το πρωτάθλημα. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που θα πρέπει να εκτιμηθεί είναι πως δεν θα είναι απλή η διαχείριση της όλης κατάστασης, αν το δικαστήριο εκδικάσει την υπόθεση με την ΑΕΚ η ακόμα και τον Ολυμπιακό να βρίσκεται στο όριο των τριών βαθμών από τον ΠΑΟΚ.

Και θα πρέπει ο Υφυπουργός να συζητήσει πρώτα με τους άμεσα ενδιαφερόμενους, να πάρει απόψεις, να εξετάσει σοβαρά την κατάσταση και να αποφασίσει την άλλη εβδομάδα το πως θα πράξει.

ΧΑΘΗΚΕ Η ΤΣΙΠΑ

Πάμε σε κάτι που πέρασε στα ψηλά. Το περασμένο Σάββατο (24/2) ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έκατσε μπροστά στα μικρόφωνα και απόλυτα κυνικά σαν να μιλούσε για κάτι που ανήκει στην προσωπική του ιδιοκτησία και δεν αφορά κανέναν τόνισε πως ο Παναθηναϊκός θα τιμωρηθεί από την Ευρώπη.

Δηλαδή πως θα υπάρχει μία ποινή ενός χρόνου αποκλεισμού, που θα είναι ανοιχτή για τα επόμενα τρία χρόνια που θα ακολουθεί τον Παναθηναϊκό και δεν υπάρχει καμία πρόθεση από την πλευρά της διοίκησης, για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση.

Εδώ μιλάμε πως έχει χαθεί η τσίπα. Κάποιοι οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον θάνατο τον Παναθηναϊκό και δεν ντρέπονται να συνδέσουν το όνομα τους με αυτό το γεγονός. Προσέξτε τι μας είπε ο Βασίλης Κωνσταντίνου.

Ότι δεν θα γίνει καμία προσπάθεια για να γλιτώσει την ποινή αποκλεισμού ο Παναθηναϊκός, δηλαδή πως σε μία εποχή που ο σύλλογος για να ζήσει χρειάζεται επενδυτή, φροντίζει η διοίκηση του, να στερήσει πολύ σημαντικά έσοδα από την Ευρώπη και να κάνει την επένδυση να φαντάζει σανlocalProject.

Υποτίθεται "και μακάρι να είναι αλήθεια" πως ο Γιάννης Αλαφούζος είναι σε συζητήσεις με ενδιαφερόμενους και μία ελπίδα είναι να ενδιαφερθεί κάποια επενδυτική εταιρία από το εξωτερικό. Για πιο λόγο όμως να συμβεί αυτό, για μία ομάδα που θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να επιστρέψει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

ΤΟΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

Μετά την φετινή αποξήλωση έχει ένα πολύ αδύναμο ρόστερ και χρειάζεται σημαντική ενίσχυση για να διεκδικήσει επιστροφή στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, και κουβαλά και ένα χρόνο αποκλεισμό. Δηλαδή στην καλύτερη περίπτωση Ευρώπη να βγει ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι του 2020. Και ξεκινώντας από το σημείο μηδέν, μόνιμα στους αδύναμους σε όλες τις κληρώσεις.

Ξέρετε αν πιστεύω πως τα χρέη του Παναθηναϊκού δεν είναι τόσα πολλά ώστε να εξαφανίσουν, έναν σύλλογο που είναι μεγαλύτερος μίας Ευρωπαϊκής πρωτεύουσας, είναι λόγω των εσόδων και των χρημάτων που υπάρχουν στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Από τα μπόνους και τα χρήματα που εξασφαλίζεις αν μονιμοποιηθείς στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, και από τις συμφωνίες που γίνονται συνέχεια για ποδοσφαιριστές που διακρίνονται σε ένα υψηλό επίπεδο.

Υπάρχει στο ποδόσφαιρο μία διαδρομή χρημάτων που εξυπηρετεί τους πάντες, πολλές και εύκολες κινήσεις, που αν είσαι μέρος του παιχνιδιού μπορείς να εξασφαλίσεις σημαντικά κέρδη. Ο Αλαφούζος απέτυχε, γιατί ποτέ δεν προσπάθησε να τον κάνει μέρος του παιχνιδιού, αλλά έκανε την ομάδα σύλλογο διαμαρτυρίας και λειτούργησε στον Παναθηναϊκό, όχι σαν να είναι ιδιοκτήτης ενός μεγάλος Ευρωπαϊκού συλλόγου, αλλά σαν να έχει αγοράσει μία εφημερίδα αντιπολίτευσης.

Πιθανότατα να έγινε και με πλήρη γνώση του και να μην υπάρχει κανένα επιχειρηματικό λάθος, σήμερα όμως πρέπει ο σύλλογος να φύγει από τα χέρια του και οι κινήσεις που γίνονται τον καταδικάζουν ώστε τα χρέη που τον πνίγουν να μοιάζουν εξοντωτικά.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ ΠΟΤΕ ΤΟΣΟ ΘΡΑΣΟΣ

Δημιουργείται καθημερινά μία καταδικαστική πραγματικότητα, την οποία βρήκε το θράσος ο Βασίλης Κωνσταντίνου να την παρουσιάσει σε μία λογική πως δεν έγινε και τίποτα. Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ πως θα ζήσω κάτι τέτοιο. Και ακόμα περισσότερο πως θα συμβεί δίχως αντιδράσεις.

Δεν θέλω να μειώσω την συμπαθή ομάδα του ΠΑΣ, αλλά δεν τόλμησε να το κάνει ο ο Χριστοβασίλης στα Ιωάννινα. Θυμάμαι την μάχη που έδινε να πείσει πως ο φάκελος που έχει καταθέσει είναι πλήρεις και είναι άδικο που δεν παίρνει την άδεια.

Ασφαλώς και ο φουκαράς γνώριζε, πως υπάρχουν ελλείψεις αλλά ήταν υποχρεωμένος να βρει ένα επιχείρημα να πει στους οπαδούς της ομάδας και στους ποδοσφαιριστές. Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό του να βγει και με απόλυτη κυνικότητα να πει στους ποδοσφαιριστές του, τσάμπα ιδρώνετε και στον κόσμο τσάμπα πληρώνετε και αγωνιάτε έχω ανοίγματα δεν βγαίνουμε Ευρώπη.

Αντιθέτως, διαβεβαίωνε μέχρι την τελευταία στιγμή πως θα τα καταφέρει.Και μετά από δύο συνεχόμενους αποκλεισμούς, κατάφερε και έλυσε το πρόβλημα και από εκεί και πέρα ο ΠΑΣ μπήκε στον σωστό δρόμο.

Καταλαβαίνετε φυσικά πως τα μεγέθη και οι δυνατότητες είναι διαφορετικές κι όμως κανείς δεν τόλμησε να κάνει αυτό που είδαμε το περασμένο Σάββατο. Να ομολογήσει πως δεν θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε την ομάδα Ευρώπη και θα την αφήσουμε να τιμωρηθεί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK