Επιτέλους, ο Παναθηναϊκός είχε κοουτσάρισμα

Ο Παναθηναϊκός είχε αυτή τη φορά κόουτς στον πάγκο του. Με αρχές και ένα συγκεκριμένο πλάνο. Δεν έκανε θαύματα ο Μαρίνος Ουζουνίδης στο ντεμπούτο του, δεν θα μπορούσε άλλωστε, αλλά τη βοήθεια με την καθοδήγησή του την έδωσε και με το παραπάνω. Γράφει ο Τσάρλυ.

Επιτέλους, ο Παναθηναϊκός είχε κοουτσάρισμα
EUROKINISSI SPORTS

Μετά από πολύ καιρό ο Παναθηναϊκός κατέβηκε σε ένα παιχνίδι, κρατώντας τις δυνάμεις του, γνωρίζοντας ότι πρέπει να υπάρχει ισορροπία στην ένταση που πρέπει να βγάζουν οι ποδοσφαιριστές του σε ολόκληρο το 90λεπτό και έχοντας σχέδιο αναχαίτισης του αντιπάλου.

OI ΔΥΟ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ

Σε αυτά τα δύο σημεία στάθηκε στις δηλώσεις του ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Επισήμανε πως ο Παναθηναϊκός μέχρι σήμερα δεν έβγαζε με την ίδια ένταση το 90λεπτό και πως χρησιμοποιώντας του Βιγιαφάνιες, Γουακάσο στις πλευρές προσπάθησε να περιορίσει την ταχύτητα που έχει ο ΠΑΟΚ στις πτέρυγες.

Με την εικόνα που είχε το παιχνίδι μπορεί κανείς να πει πως ο Ουζουνίδης πέτυχε και τους δύο αρχικούς στόχους που είχε θέσει. Η ομάδα του δεν έσβησε στο τέλος, έπαιξε σε χαμηλό τέμπο και κρατήθηκε εκεί και δεν επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να βγάλει καθόλου ταχύτητα από τα άκρα. Το παιχνίδι δεν χρήζει μεγάλης ανάλυσης, έχω την εντύπωση πως ο Ουζουνίδης αποτύπωσε στην συνέντευξη τύπου όσα έγιναν στην Λεωφόρο.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ Ο ΠΑΟΚ

Οι δύο ομάδες ήταν φοβισμένες, δεν είχαν καθόλου δημιουργία, στην κατοχή τους περισσότερο φοβόντουσαν το λάθος παρά προσπαθούσαν να ανοίξουν την αντίπαλη άμυνα. Ο ΠΑΟΚ με την τριάδα Κάνιας, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, ήταν από μόνος του εξουδετερωμένος στην ανάπτυξη του από τον άξονα και η τακτική Ουζουνίδη δεν επέτρεψε να βγάλει την ταχύτητα του από τα άκρα που είναι και το όπλο του.

Μοναδική φάση που άνοιξε την άμυνα του Παναθηναϊκού ο "δικέφαλος" ήταν στο 82ο λεπτό η κεφαλιά του Κλάους. Άλλη ευκαιρία δεν δημιούργησαν οι ποδοσφαιριστές του Ίβιτς και αυτό πιστώνεται στον προπονητή του Παναθηναϊκού

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΟΥΤΣ

Από έναν καινούριο προπονητή δεν μπορείς να ζητήσεις θαύματα. Δεν είναι μάγος, δεν μπορείς να απαιτείς μεταμόρφωση. Αυτό που θες να δεις είναι διαχείριση των προβλημάτων και μέσα από σωστές κινήσεις σταδιακή επίλυση αυτών που βασανίζουν την ομάδα και όλα αυτά να γίνουν με σοβαρότητα και ηρεμία.

Ακριβώς αυτά φαίνεται πως προσέφερε ο Ουζουνίδης τις πρώτες ημέρες του στον Παναθηναϊκό. Διαχειρίστηκε με θάρρος και χωρίς φόβο τα επεισόδια στο Κορωπί την Παρασκευή. Δεν κρύφτηκε όταν έκαναν ντου οι οργανωμένοι, μίλησε μαζί τους και στη συνέχεια κατάφερε με τη στάση του και την ομιλία του προς τους ποδοσφαιριστές να κρατήσει τα αποδυτήρια.

Μπορεί να μην είναι καθαρά δουλειά προπονητή όλα αυτά, όμως στην δουλειά που ανέλαβε ήταν η πρώτη δυσκολία που του δόθηκε. Την διαχειρίστηκε άριστα την Παρασκευή τόσο στη διάρκεια του επεισοδίου όσο και στο τέλος του. Στην συνέντευξη τύπο έκανε κάλεσμα στον κόσμο έχοντας κερδίσει το παιχνίδι, θέλοντας να γυρίσει αμέσως το κλίμα.

ΔΙΑΧΕΡΙΣΗ ΑΔΥΝΑΜΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ

Ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού έδειξε πως γνωρίζει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει η ομάδα που ανέλαβε είναι η άσχημη φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών του. Κατάφερε, με μία προσεγμένη τακτική να μην υπάρξει για πρώτη φορά φέτος αυτή η τεράστια αγωνιστική πτώση στο δεύτερο ημίχρονο, που βλέπαμε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Για πρώτη φορά σε παιχνίδι του Παναθηναϊκού φέτος είδαμε τους ποδοσφαιριστές του να γνωρίζουν τι παίζει ο αντίπαλος και πώς να τον αντιμετωπίσουν. Θυμίζω πως στο ντέρμπι στο Καραϊσκάκης, είδαμε τον Λεντέσμα πάνω στον Φορτούνη. Πέτυχε με το δίδυμο Βιγιαφάνες-Κουλιμπαλί να μην δεχτεί ούτε μία επίθεση από ενέργεια του Ροντρίγκες και με το δίδυμο Χουλτ-Γουακάσο να μένει μόνιμα χαμηλά ο Μάτος.

ΚΕΡΔΙΣΕ ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΜΠΡΙΚΙΤΣ

Δεν κατάφερε να παρουσιάσει έναν Παναθηναϊκό ικανό να δημιουργήσει. Όπως και ο ίδιος ομολόγησε, το ματς πήγαινε για 0-0. Οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν ούτε να προσπαθήσουν να ανοίξουν την αντίπαλη άμυνα και έψαχναν γκολ από μία απόφαση ενός ποδοσφαιριστή από ένα λάθος και από τύχη. Στο 69ο λεπτό ο Λουντ με τον Μπρίκιτς έδωσαν τη δυνατότητα στον Ουζουνίδη να ξεκινήσει με το δεξί την καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Ο Φινλανδός ήταν η επιλογή του Μαρίνου για να κάνει δίδυμο με τον Ζέκα και αναγκαστικά έπαιξε συντηρητικά. Στο 69ο λεπτό δοκίμασε όμως το πόδι του, βρήκε εστία, αλλά συνήθως αυτά τα σουτ τα αποκρούουν οι τερματοφύλακες. Παρότι ο Μπρκιτς είχε χρόνο για να επέμβει δεν βούτηξε και είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του.

"ΕΣΒΗΣΕ" ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

Προσέφερε ένα δώρο στον Παναθηναϊκό και έδωσε τη δυνατότητα στον Ουζουνίδη να δείξει πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα όταν υπάρχει καθοδήγηση από τον πάγκο. Ο Παναθηναϊκός πέτυχε να σβήσει το παιχνίδι. Δέχτηκε μόλις μία φάση στο 82ο λεπτό όταν το αμυντικό δίδυμο έχασε τον Αθανασιάδη που μόλις είχε μπει στο παιχνίδι. Στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού, ο Ουζουνίδης διάλεξε να παίξει με το χρόνο. Πέρασε και τον Ρέις μπροστά από την άμυνα αντί του Μπεργκ και ζητούσε από τους ποδοσφαιριστές του να παίξουν με το χρόνο. Οι εντολές ήταν να πηγαίνουν συνεχώς στα άκρα, να κρατάνε μπάλες προσπαθώντας να "σβήσουν" τον αγώνα. Είναι απλά πράγματα, τα εύκολα που μπορεί να κάνει ένας προπονητής που όμως δεν συνέβαιναν επί Στραματσόνι.

ΤΥΧΕΡΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ ΠΑΟΚ

Ο Ουζουνίδης είναι τυχερός που βρήκε απέναντι του μία ομάδα με μεγάλο όνομα αλλά με αντίστοιχα προβλήματα με τη δική του, εκμεταλλεύτηκε πως ο αντίπαλος του διαβάζεται εύκολα και με ένα γκολ που έπνιξε ο Μπρίκιτς, ξεκίνησε με το δεξί. Τα δύσκολα όμως είναι μπροστά, γιατί ο Παναθηναϊκός για να κερδίζει πρέπει να παίζει και μπάλα, είναι αδύνατον να πάρεις το ποσοστό νικών που απαιτείται σε αυτόν τον σύλλογο αν δεν υπάρχει δημιουργία.

Στο τέλος φρόντισε, να κάνει και κάλεσμα στον κόσμο θέλοντας να αφήσουν όλοι πίσω τους τα όσα έχουν συμβεί και με αυτόν στον πάγκο να γίνει ένα νέο ξεκίνημα.

ΒΛΑΝΤΑΝ, ΕΙΣΑΙ 11ος

Ο Βλάνταν Ιβιτς είδε την ομάδα του για πρώτη φορά να μην παίρνει καμία φάση από τα άκρα της και έγινε αντιληπτό πόσο δύσκολο είναι να επιτεθεί και να απειλήσει από τον άξονα. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην 11η θέση, έχει τεράστιο ψυχολογικό πρόβλημα και είναι φανερό πως θα έχει μία πολύ δύσκολη συνέχεια. Ασφαλώς χρειάζονται μεταγραφές για να μπει στην 5άδα, που θα πρέπει πλέον να είναι ο βαθμολογικός στόχος του Δικεφάλου του Βορρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μετά το 1-0 ήταν ομάδα του Ουζουνίδη
Πήρε το ντέρμπι στο ντεμπούτο του Ουζουνίδη
Τι είπε ο Ουζουνίδης για Λουντ, Λέτο και... Στιλ

News 24/7

24MEDIA NETWORK