Φαμπίνιο, η τεράστια μεταγραφή του Κλοπ!

Ο τελικός που έδειξε το δρόμο της επιτυχίας στη διοίκηση της Λίβερπουλ, η ενίσχυση μέσα από τις στοχευμένες μεταγραφές του Κλοπ και η μεταγραφική βόμβα "Φαμπίνιο" που υπερτερεί σε όλες τις κατηγορίες του Χέντερσον και είχε σούπερ διετία στην Μονακό του Ζαρντίμ. Γράφει ο Τσάρλυ.

Φαμπίνιο, η τεράστια μεταγραφή του Κλοπ!
AP PHOTO/LIONEL CIRONNEAU

Στο κείμενο μου μετά τον τελικό, ανέφερα πως το τέλος του παιχνιδιού στο Κίεβο αφήνει μία μεγάλη πίκρα στους οπαδούς της Λίβερπουλ, αλλά και μία συνολική αίσθηση πως ο χρόνος είναι σύμμαχος της δουλειάς του Κλοπ. Αναμφίβολα ο τελικός κρίθηκε με σκληρό τρόπο, αλλά έδειξε στην Λίβερπουλ και τον σωστό δρόμο για την επιτυχία.

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

Απέδειξε πως με την δουλειά του Κλοπ η αγωνιστική άνοδος είναι τεράστια και αυτό που χρειάζεται είναι περισσότερες ποιοτικές λύσεις. Οι οπαδοί της Λίβερπουλ σε όλων τον κόσμο "μακαρίζουν" την τύχη τους, όμως η αλήθεια είναι πως προδόθηκαν από την έλλειψη βάθους που υπάρχει στο ρόστερ και από το γεγονός πως δεν έχουν τερματοφύλακα επιπέδου τελικού Τσάμπιονς Λιγκ, για την ακρίβεια ούτε καν επιπέδου Πρέμιερ.

Υπήρξε μία εικόνα 30 λεπτών στον τελικό αλλά και μία συνολικά πορεία την φετινή σεζόν που αποδεικνύει πως αν η διοίκηση στηρίξει την δουλειά του Κλοπ και επενδύσει στην ικανότητα του να πηγαίνει σε στοχευμένες λύσεις, που είναι σε θέση άμεσα να τις αξιοποιεί, είναι θέμα χρόνου η Λίβερπουλ να πετύχει μεγάλους στόχους, να επανέλθει σε έναν τελικό και πάνω από όλα να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Η αλήθεια όμως είναι πως ποδόσφαιρο έντασης, με βίαια διαθέσιμους 13 παίκτες δεν είναι εύκολο να παίξεις για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ούτε να ξαναφτάσεις σε τελικό η στην διεκδίκηση πρωταθλήματος με χαφ τους Χέντερσον, Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ και τερματοφύλακες τους Κάριους, Μινιολέ.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Το γεγονός πως αποκλειστικά λόγω του πλάνου και της δουλειάς του προπονητή τους, άγγιξαν μία τόσο μεγάλη επιτυχία που δημιουργεί την ασφάλεια στην διοίκηση της ομάδας να επενδύσει στις ποδοσφαιρικές σκέψεις του Κλοπ και την προσμονή στον κόσμο για άμεσες επιτυχίες μέσα από ενίσχυση.

Το βράδυ του Σαββάτου ήταν σκληρό, όταν όμως η ένταση έφυγε, νομίζω πως μένει μία προσμονή για αυτό που μπορεί να έρθει. Προσμονή που συνδυάζεται με μεταγραφικές κινήσεις. Η Λίβερπουλ έχει ήδη κλείσει τον Κεϊτα, τα ρεπορτάζ εδώ και καιρό λένε πως βρίσκεται πολύ κοντά στο Λιμάνι ο Φεκίρ, και η χθεσινή βόμβα Φαμπίνιο ήρθε να βάλει τα πράγματα στην θέση τους. Να ηρεμίσει τον πόνο των οπαδών της Λίβερπουλ και να τους κάνει να ονειρευτούν την επόμενη χρονιά.

Από την στιγμή που η σταθερά της ομάδας, που είναι η φιλοσοφία, τα τρεξίματα και η αποτελεσματικότητα των Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο ενισχυθεί με ποιοτικές λύσεις στον άξονα, τότε η βελτίωση θα είναι τεράστια. Η Λίβερπουλ με έναν world class τερματοφύλακα, τον Φαμπίνιο στην θέση 6, τον Κεϊτά δίπλα του, τον Φεκίρ να δίνει την δυνατότητα και για 4-2-3-1, δημιουργεί ένα σύνολο με μεγαλύτερο βάθος, έτοιμο να διεκδικήσει μεγάλους τίτλους με το σύγχρονο ποδόσφαιρο έντασης και αποτελεσματικότητας του Κλοπ.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ Η ΒΟΜΒΑ ΦΑΜΠΙΝΙΟ

Η μεταγραφή του Φαμπίνιο είναι τεράστια, η Λίβερπουλ συμφώνησε με ένα εκπληκτικό 6άρι, έναν ποδοσφαιριστή με τεράστια προσόντα που κουμπώνει τέλεια με το γρήγορο ποδόσφαιρό της. Με βάση τα λεφτά που σκορπάνε οι ομάδες στην Πρέμιερ, τα 50 εκατομμύρια για τον 24 ετών Φαμπίνιο είναι λίγα, μόνο να σκεφτούμε πως ο Μάτιτς που είναι κατά 5 χρόνια μεγαλύτερος του και δεν έχει τις επιθετικές αρετές του Φαμπίνιο πήγε το περσινό καλοκαίρι στα 45 καταλαβαίνουμε πως το Deal που έκλεισε η Λίβερπουλ ήταν καλό.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΣ ΟΠΩΣ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ

Εκμεταλλεύτηκε πως φέτος η Μονακό δεν έκανε καλή χρονιά στην Ευρώπη και οι μεγάλες ομάδες δεν ασχολήθηκαν όσο πέρυσι με το "εμπόρευμά της". Η ομάδα του Ζαρντίμ δεν τα πήγε καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ, αποκλείστηκε στους ομίλους, δεν κόντραρε την Παρί στο πρωτάθλημα, όμως τον στόχο της εξόδου στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ την πέτυχε. Και για όσους δεν παρακολουθούν στενά το Σαμπιονά και έχουν την αγωνία να μάθουν για την κατάσταση του Φαμπίνιο, η αλήθεια είναι πως είναι ακριβώς στην ίδια εντυπωσιακή κατάσταση με τον περσινό. Με διαφορά ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του Ζαρντίμ. Δεν έβγαλε τραυματισμούς, έπαιξε στο πρωτάθλημα 34 παιχνίδια,3060 λεπτά με 7 τέρματα και 3 ασίστ. Η Λίβερπουλ με τον Φαμπίνιο στην θέση 6 βάζει έναν ποδοσφαιριστή που δεν είχε.

ΣΠΑΝΙΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ

Ο Φαμπίνιο έχει έναν παράξενο συνδυασμό προσόντων που σπάνια συναντάς σε έναν ποδοσφαιριστή. Έχει ύψος 1,88, είναι λεπτός, διαθέτει πολύ μακριά πόδια, είναι δυνατός στο μαρκάρισμα, ικανός στο ψηλό παιχνίδι, είναι Βραζιλιάνος και έχει τεχνική κατάρτιση Βραζιλιάνου, είναι σωστός τακτικά, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει επιθετική σκέψη.

Όλα αυτά δημιουργούν ένα 6άρι που δουλεύει καλά ανασταλτικά, έχει πάσα και τεχνική δεκαριού και διασκελισμού εξτρεμ και αυτή η ποικιλομορφία των προσόντων του δημιουργούν έναν ποδοσφαιριστή, που συνδυάζει αναχαίτιση, δημιουργία και αποτελεσματικότητα. Η Μονακό φέτος πήρε στο πρωτάθλημα από το 6άρι της 7 γκολ 4 ασίστ, πέρυσι 9 γκολ 3 ασιστ και πρόπερσι 6 τέρματα 4 ασιστ.

Μεγάλα νούμερα, ο Φαμπίνιο βάση της αξιολόγησης της ιστιοσελίδας στατιστικών whoscored ήταν ο 7ος καλύτερος ποδοσφαιριστής του Σαμπιονά. Ασφαλώς και είναι ο καλύτερος που δεν παίζει στις επιθετικές θέσεις. Με την σειρά συναντάς τους Νεϊμαρ, Τοβέν, Φεκίρ, Καβάνι, Εμπαπέ, Παγιέ και μετά από τόσους ποιοτικούς επιθετικούς και δημιουργούς συναντάς τον Φαμπίνιο στην 7 θέση, ο επόμενος αμυντικός χαφ είναι ο Βεράτι που δεν είναι 6άρι στην 17η. Η σταθερότητά του αποδεικνύεται πως φέτος και πέρυσι είχε ακριβώς τον ίδιο μέσο όρο αξιολόγησης βάση των στατιστικών του, στο Σαμπιονά με 7,51.

ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΧΕΝΤΕΡΣΟΝ

Αν κάνουμε μία σύγκριση με τον Χέντερσον σε όλα τα στοιχεία υπερτερεί ο Φαμπίνιο. Ο Χέντερσον είχε μόλις ένα τέρμα και μία ασίστ, ο Φαμπίνιο 7 τέρματα και 4 ασίστ. Ο Φαμπίνιο πάσαρε με 86,3%, ο Χέντερσον με 84,4%, είχε μέσο όρο 1,1 Key passes έναντι 0,9, επιχειρεί 0,7 σουτ έναντι 0,6, 1,1 επιτυχημένες ντρίπλες έναντι 0,3, 3,4 κερδισμένα τάκλιν έναντι 1,9, 1,3 κλεψίματα έναντι 1,1, 1,7 clearances (κοψίματα χαμηλά) έναντι 0,7, 2,9 κερδισμένες μονομαχίες στον αέρα έναντι 1 του Χέντερσον. Όσο και να ψάξει κανείς δεν μπορεί να βρει κάτι, ένα στοιχείο που να υπερτερεί ο Χέντερσον του Φαμπίνιο. Και αυτό έχει ανάγκη η Λίβερπουλ, να μπουν world class ποδοσφαιριστές σε θέσεις κλειδιά και ο Φαμπίνιο είναι μία τέτοια κίνηση.

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΖΑΡΝΤΙΜ

Επίσης ο Φαμπίνιο έδειξε και καλό χαρακτήρα τον οποίο εκτίμησε ο Ζαρντίμ κα έπαιξε ρόλο για να δώσει φέτος το ελεύθερο για να πάρει μεταγραφή. Πέρυσι όταν η Μονακό είχε μετατραπεί σε ένα ακριβό σούπερ Μαρκετ και όλοι οι παίκτες που έκαναν διαφορά και την οδήγησαν στους "4" του Τσάμπιονς Λιγκ και στην κατάκτηση του Σαμπιονα έφερναν δυνατές προτάσεις και πίεζαν για να φύγουν, ο Φαμπίνιο απάλλαξε τον Ζαρντίμ από ένα ακόμα πρόβλημα.

Του ξεκαθάρισε πως θα παραμείνει για μία σεόν, δεν θα του δημιουργήσει κανέναν θέμα απλά θέλει να τον αφήσει να πάρει μεταγραφή το επόμενο καλοκαίρι, συμφωνία κυρίων που τηρήθηκε. Ο τελικός πλήγωσε τους οπαδούς της Λίβερπουλ όμως στην πραγματικότητα έδειξε τον σωστό δρόμο και πως για να πάρεις μεγάλους τίτλους στο ποδόσφαιρο χρειάζεται να έχεις ποιότητα, το έχω αναφέρει πολλές φορές, έχει γίνει τόσο γρήγορο το ποδόσφαιρο που σε υψηλό επίπεδο την αδυναμία σου δεν γίνεται να μην στην αναδείξει.

Ο Κλοπ κατάφερε, με όπλο την ένταση να την κρύψει στο Τσάμπιονς Λιγκ μέχρι τον τελικό, στο Κίεβο όμως έχασε πληρώνοντας σκληρά αυτά που δεν έχει, ποιοτικές λύσεις, βάθος στον πάγκο και τερματοφύλακα μεγάλης ομάδας. Το παζλ πιστεύω θα συμπληρωθεί αυτό το καλοκαίρι σε μεγάλο βαθμό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK