Γιατί ο Ουζουνίδης θέλει Κολοβέτσιο και Λίλα...

Η χρησιμότητα της επικείμενης απόκτησης του Κολοβέτσιου, τα πράγματα που μπορεί να δώσει ο Λίλα, ο Μασούντ που χάνει έδαφος λόγω των δηλώσεών του και ο Μπεργκ που μπορεί να χαρίσει τρία μεγάλα συμβόλαια αν, τελικώς, πουληθεί. Σχολιάζει τα μεταγραφέα νέα του Παναθηναϊκού ο Τσάρλυ.

Γιατί ο Ουζουνίδης θέλει Κολοβέτσιο και Λίλα...
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Όπως ανέφερα στο προηγούμενο μου άρθρο, ο Μάρκους Μπεργκ φαίνεται να έχει βάλει στο μυαλό του περισσότερο από κάθε άλλη φορά την πιθανότητα να αφήσει τη χώρα μας και να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό. Η ΠΑΕ επίσημα διέψευσε άμεσα τα ρεπορτάζ για συμφωνία του ποδοσφαιριστή με ομάδα από τα Εμιράτα, μπορεί να μην έχει έρθει ακόμα κάποια επίσημη πρόταση, όμως στον Παναθηναϊκό έχουν διαπιστώσει πως υπάρχει έντονη κινητικότητα από τον Σουηδό φορ και έχουν πάρει τα μέτρα τους.

Σίγουρα η ζωή χωρίς τον Μάρκους Μπεργκ, εύκολη δεν θα είναι. Δεν σημαίνει πως αν έχει τη δυνατότητα να φέρει κάποιον παίκτη με το συμβόλαιο του Σουηδού φορ θα καταφέρει να βρει ισάξιο ποδοσφαιριστή να τον αντικαταστήσει.

Πάντως από τη στιγμή που έχει γίνει αντιληπτό πως ο ποδοσφαιριστής έχει μπει στη διαδικασία αναζήτησης και στον Παναθηναϊκό αν έρθει η ρήτρα δεν μπορούν να φέρουν την παραμικρή αντίρρηση ετοιμάζουν την επόμενη ημέρα.

ΚΟΛΟΒΕΤΣΙΟΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΜΟΛΕΝΤΟ

Στο περασμένο άρθρο ανέφερα ονόματα που εξετάζονται από την ελληνική αγορά. Ο Κολοβέτσιος μοιάζει να είναι ο πιο βατός στόχος, έχει προταθεί εδώ και καιρό και από τη στιγμή που ο Μολέντο δεσμεύεται με συμβόλαιο και μέχρι στιγμής δεν έχει φέρει κάποια πρόταση, υπάρχει μία καλή βάση.

Η παρουσία του Μολέντο παρέχει ασφάλεια, οι Κουτρουμπής, Κολοβέτσιος, Ευαγγέλου θα είναι οι τρεις παίκτες που θα τον πλαισιώνουν με τον Κουρμπέλη να υπολογίζεται ως χαφ, αλλά στην ανάγκη να είναι σε θέση να προσφέρει μία ποιοτική λύση.

Ο Κολοβέτσιος είναι μία έτοιμη λύση, με συγκεκριμένες αρετές και μειονεκτήματα. Δεν εξελίχθηκε στην ΑΕΚ σύμφωνα με τα προσόντα του, έχει καλή τεχνική κατάρτιση, ξέρει μπάλα, δεν είναι αποτελεσματικός μέσα στην περιοχή, ούτε ιδιαίτερα δυνατός. Η αλήθεια όμως είναι πως ποτέ δεν είχε ένα δυνατό στόπερ που να του κουμπώνει με σωστή χημεία, όπως υπάρχει στον Παναθηναϊκό ο Μολέντο.

Ο Κολοβέτσιος έχει κοινά πλεονεκτήματα και αδυναμίες με τον Κουτρουμπή, οπότε θα εναλλάσσονται ως παρτενέρ του Μολέδο.

Όπλο του η καλή πρώτη πάσα του και το γεγονός πως είναι 25 ετών και ο Μαρίνος Ουζουνίδης ξέρει να βελτιώνει ποδοσφαιριστές. Ο Παναθηναϊκός θα είναι ο πιθανότερος νέος σταθμός του και θα προσπαθήσει να καταφέρει να τον βελτιώσει. Από πλευράς ταλέντου είναι πολύ ανώτερος από τον Λαμπρόπουλο που έπαιζαν μαζί στην ΑΕΚ.

ΕΡΓΑΛΕΙΟ Ο ΛΙΛΑ

Ο Λίλα είναι μία έξυπνη επιλογή. Πολλά καλοκαίρια έχω αναφέρει σε ραδιοφωνικές εκπομπές πως δεν καταλαβαίνω το πως γίνεται να μην έχει αποκτηθεί από κάποια μεγάλη ελληνική ομάδα.

Στα 31 του χρόνια εξετάζεται σοβαρά από τον Παναθηναϊκό. Ο μοναδικός λόγος που υπάρχουν ενδοιασμοί για την απόκτηση του είναι ο προκλητικός τρόπος που έχει λειτουργήσει σε εθνικιστικά θέματα.

Αν τελικά αυτά παρακαμφθούν, ως ποδοσφαιριστής κουμπώνει τέλεια στο πλάνο του Ουζουνίδη. Μπορεί με μεγάλη ευκολία να δώσει λύσεις στον άξονα, να παίξει δηλαδή στο δίδυμο των χαφ. Φέτος ο Ουζουνίδης πάντρεψε τους Κουρμπέλη - Ζέκα.

Ο Άντι Λίλα είναι ένα πολυεργαλείο που θα δώσει περισσότερες επιλογές και βάθος. Έχει φυσική θέση, αυτή του αμυντικού χαφ και τη δυνατότητα να δώσει βοήθεια και στα άκρα, τόσο ως δεξί μπακ, όσο και ως χαφ. Ο Παναθηναϊκός ταλαιπωρήθηκε φέτος όταν έλειπε ο Ζέκα, αλλά και όταν δεν μπορούσε να αγωνιστεί ο Κουλιμπαλί.

Ο Λίλα μπορεί να προσφέρει αξιόπιστο βάθος και στις δύο θέσεις, ενώ αν κάτι δεν πάει καλά με τον παρτενέρ του Μολέδο, να επιτρέψει και στον Κουρμπέλη να πάει στο κέντρο της άμυνας.

ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΜΑΣΟΥΝΤ

Με τον Μασούντ τώρα, τα πράγματα είναι συγκεκριμένα. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν έχει κρύψει πως τον παίκτη τον πιστεύει και του κάνει στα πλάνα του. Στην πράξη μπορεί να του προσφέρει ένα εναλλακτικό πλάνο ανάπτυξης. Εφέτος είχε τον Μπεργκ να κινείται πιο πίσω και τον Κλωναρίδη να πέφτει πάνω στα στόπερ, κάτι που στην πράξη έφερε αποτέλεσμα. Η παρουσία του Μασούντ θα προσφέρει έναν καλό δημιουργό πίσω από τον Μπεργκ.

Τον χαρακτήρα του Μασούντ πολλοί είναι αυτοί που τον φοβούνται, ο Ουζουνίδης, όμως, είναι ο άνθρωπος που τον επέλεξε για τον Πανιώνιο και δεν πιστεύω πως υπάρχει κάποιος ποδοσφαιριστής ικανός να του χαλάσει το κλίμα στην ομάδα. Επίσης το γεγονός πως έχει το καλοκαίρι Μουντιάλ παίζει καθοριστικό ρόλο, καθώς για τον ίδιο αποτελεί όνειρο ζωής να αγωνιστεί σε τελικά με τα χρώματα της πατρίδας του και είναι βέβαιο πως θα προσπαθήσει να έχει τον εαυτό του σε καλή κατάσταση.

ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ

Όμως ο Μασούντ δείχνει έναν παράξενο χαρακτήρα, που τον οδηγεί με... συνέπεια μακριά από τον Παναθηναϊκό. Από τη στιγμή που γνωρίζει καλά το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού και όπως ο ίδιος δήλωσε έχει πρόταση από τον σύλλογο, δεν είχαν λογική οι αντιδράσεις του στη Λεωφόρο, ενώ δεν άρεσαν και οι πρόσφατες δηλώσεις του.

Αυτές είναι οι άμεσες μεταγραφικές κινήσεις που "τρέχουν" σε αυτό το αρχικό στάδιο στον Παναθηναϊκό.

ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΛΥΜΠΕ

Ο Λυμπερόπουλος έχει αναλάβει να τρέξει και να διευθετήσει την πώληση Γουακάσο και να ξεμπερδέψει ο σύλλογος από τους ανεπιθύμητους. Σε πρόσφατο ρεπορτάζ του, ο Κώστας Γουλής είχε όλη τη λίστα με τα συμβόλαια και τις υποχρεώσεις του συλλόγου σε παίκτες που δεν υπολογίζονται και κοστίζουν στην ΠΑΕ 5,1 εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης καλείται να ολοκληρώσει σύντομα την -εύκολη θεωρητικά- περίπτωση του Κλωναρίδη. Ένα από τα εμπόδια είναι πως εκκρεμούν αρκετοί μισθοί στον ποδοσφαιριστή και να βρει μία προσιτή λύση για τον Εμποκού. Η περίπτωση του Εμποκού το πιθανότερο είναι να τραβήξει σε διάρκεια και για να μπορέσει να προχωρήσει, θα πρέπει πρώτα να γλιτώσει ο Παναθηναϊκός από τον Γουακάσο, αλλά και να καταλήξει και η Κίεβο Βερόνα στο τι θα κάνει με τον ποδοσφαιριστή.

ΤΡΙΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΜΠΕΡΓΚ

Όλα αυτά, όμως, είναι σε συνάρτηση με την παραμονή του Μπεργκ. Αν ο Σουηδός φύγει, τότε θα υπάρχει μία οικονομική ένεση 5,5 εκατομμυρίων ευρώ στο σύλλογο. Για τον Νίκο Λυμπερόπουλο και τον Μαρίνο Ουζουνίδη, αυτό σημαίνει και το δικαίωμα για τρία συμβόλαια από 900 χιλιάδες, μέχρι 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Πλέον, ο τεχνικός διευθυντής και ο προπονητής ετοιμάζονται και γι' αυτό το ενδεχόμενο που συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες...

News 24/7

24MEDIA NETWORK