Η άσχημη παράδοση, το άλλοθι κι ο αποτυχημένος

Ο Τσάρλυ σχολιάζει τη δεύτερη ήττα του Παναθηναϊκού από τη Φενέρ και καταγράφει τα δεδομένα για Πασκουάλ και Ομπράντοβιτς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (EUROLEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΣΚΟΥΑΛ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (EUROLEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΣΚΟΥΑΛ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ ICON

Αυτό που συνέβη στον Παναθηναϊκό ήταν το λογικό, ακριβώς ό,τι για χρόνια βίωναν οι αντίπαλοι του. Αντιμετώπισε στο μεγάλο γεγονός της σεζόν -σε σειρά 3 νικών που σε πάει στο Final-4- τον καλύτερο προπονητή στην διαχείριση αυτών των παιχνιδιών. Έναν άνθρωπο που έχει την ικανότητα να γνωρίζει με πιο τρόπο την κατάλληλη στιγμή μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του να φτάσει στο ταβάνι της.

ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΕ ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΓΚΑΛΗ

Ο Ομπράντοβιτς που είχε σαν αρχή του πως πρέπει να έχει ζεστούς όλους του παίκτες και ήξερες πως θα δώσει χρόνο ακόμα και σε κάποιον που δεν είναι σε καλή κατάσταση για να τον έχει ζεστό αν χρειαστεί, ήρθε στο ΟΑΚΑ να μας θυμίσει με τον Μπογκντάνοβιτς τις εποχές του Νίκου Γκάλη. Ήξερε όμως πως αυτός είναι ο μόνος δρόμος. Η ταλαιπωρημένη από τους πολλούς τραυματισμούς Φενέρ τσαλακωμένη από τα αρνητικά αποτελέσματα, είχε μόνιμα στο παρκέ τους Ούντοχ, Μπογκντάνοβιτς προκειμένου να πάρει όσο δυνατόν περισσότερα πράγματα από αυτούς τους δύο.

ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ

Αυτός ήταν ο μόνος δρόμος και με αυτόν τον δρόμο κέρδισε, είχε μόνιμα καλές πεντάδες στο γήπεδο και δεν άνοιξε το rotation. Βρήκε στην 3η περίοδο του πρώτου τελικού πως δουλεύει το σχήμα με τους δύο ψηλούς πήγε με αυτό μέχρι τέλους. Η Φενέρ κέρδισε και τα δύο παιχνίδια στο γεμάτο ΟΑΚΑ εμφατικά. Στο δεύτερο μπρέικ ήταν για 40 λεπτά η καλύτερη ομάδα. Στοχευμένες επιθέσεις με υπομονή, εκμετάλλευση σε κάθε λάθος της άμυνας του Παναθηναϊκού, σε κάθε λανθασμένη απόφαση για αλλαγή σε σκριν ή βοήθειας, η μπάλα πήγαινε στο σωστό παίκτη. Ειδικά στο δεύτερο παιχνίδι υπήρχε τεράστια διαφορά στον τρόπο που έκαναν επιθέσεις οι δύο ομάδες.

Η ΑΣΧΗΜΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΚΟΥΑΛ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ

Ο Πασκουάλ συνολικά έχει μία άσχημη παράδοση στα πλέι οφ, δεν τον απαξιώνω ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή όταν τον έφερε ο Δημήτρης Γιανακόπουλος, αλλά το γεγονός πως μόνιμα του σπάνε την έδρα όταν έχει αβαντάζ αποτελεί μία πραγματικότητα. Είναι η 8ή φορά που έχει αβαντάζ έδρας ο Πασκουάλ, μόνο τις δύο κατάφερε να πάρει και τα δύο παιχνίδια στην σειρά. Πάντως ακόμα και πέρυσι με την Κούμπαν που έσπασε ο ίδιος την έδρα, δεν κατάφερε να πάρει απέναντι στην μάδα του Σίνγκλετον και του ΜπαρτζΏκα τα δύο παιχνίδια στο γήπεδο του. Το γεγονός αυτό σίγουρα, αποτελεί μία προσωπική αποτυχία.

Απέναντι του ήταν ο Ομπράντοβιτς, που έχει γνωρίσει μόνο έναν αποκλεισμό σε αυτήν την διαδικασία. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού αυτή την φορά είδε το έργο από την ανάποδη. Την καθοδήγηση του Ζοτς την είχε ο αντίπαλος.

ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Στην Ελλάδα ψάχνουν κάποιοι αφορμή να τον αμφισβητήσουν, έναν άνθρωπο που έχει πετύχει σε τόσες διαφορετικές συνθήκες, καταστάσεις και εποχές, που έχει πάρει τα πάντα τόσες φορές που κανείς δεν μπορεί να τον πλησιάσει. Για έναν περίεργο λόγο, ενώ έχουν πάει στην Τουρκία τόσα μεγάλα ονόματα, έχουν στην διάθεση τους τεράστια μπάτζεκ και κανείς δεν έχει καταφέρει να ανεβάσει τόσο πολύ το μέγεθος της ομάδας του, όπως ο Ζοτς της Φενέρ και προσπαθούν να τον βγάλουν αποτυχημένο.

ΤΡΙΤΟ FINAL-4 ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ Ο ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ

Αποτυχημένος που πήγε για πρώτη φορά την ομάδα του στο Final-4 τη δεύτερη του χρονιά, που την επόμενη ξαναπήγε κι έχασε την Ευρωλίγκα για ένα ριμπάουντ. Και όπως φαίνεται ο ξεπερασμένος Ομπράντοβιτς θα πάει με τη Φενέρ σε τρίτο συνεχόμενο Final-4, που αυτή την φορά θα γίνει στην Πόλη. Ευνοημένος λένε από τα μεγάλα μπάτζετ, μα και ο μεγάλος Ίβκοβιτς, μεγάλο μπάτζετ είχε, ο προκάτοχος του Πιανιτζάνι μεγάλο μπάτζετ είχε, ο Μπλάτ μεγάλο μπάτζετ, έχει, ο Περάσοβιτς με το συνονθύλευμα που παρουσίασε την Τρίτη στο ΣΕΦ μεγάλο μπάτζετ έχει, και τόσοι άλλοι που παρότι είχαν πολλές αβάντες απέτυχαν να βάζουν μόνιμα μία τούρκικη ομάδα στα Final-4.

Βλέπετε στους απαίδευτους μπασκετικά Τούρκους κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο, μόνο ο Ομπράντοβιτς τα κατάφερε. Απλά στην Τουρκία χρειάζεται περισσότερο χρόνο, από ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη δουλειά για να πάρει το πρώτο ευρωπαϊκό.

ΕΧΑΣΕ ΕΥΚΟΛΑ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟΘΙ

Ο Παναθηναϊκός αντί να ξορκίσει το φάντασμα του, αυτό που συνέβη, παρατηρώντας τον τρόπο που καθοδήγησαν οι δύο προπονητές τις ομάδες τους, είναι να μεγαλώσει η νοσταλγία.

Ο Πασκουάλ έχασε κατά κράτος, είχε 5άδες για μεγάλα διαστήματα και στα δύο παιχνίδια που δεν ταίριαζαν στα δεδομένα του παιχνιδιού, έχει όμως και το άλλοθι πως η ομάδα δεν είναι δική του. Δεν την έφτιαξε αυτός και δεν μπορεί να ακολουθήσει στο βαθμό που θέλει τις εντολές του, του αξίζει το καλοκαίρι να δημιουργήσει την δική του ομάδα και την επόμενη σαιζόν, να κριθεί πιο αυστηρά.

Στον Παναθηναϊκό έπεσε από το διπλό της Ζαλγκίρις στη Λαμποράλ μία υπερβολικά δύσκολη αποστολή, να αποκλείσει τον Ομπράντοβιτς. Για να είμαστε ειλικρινείς με το μπάσκετ που συνολικά έπαιζε φέτος ο Παναθηναϊκός, δεν άξιζε για να φτάσει στο Final-4.

News 24/7

24MEDIA NETWORK