Κέρδισε το πρώτο στοίχημα ο Σφαιρόπουλος

Ο Τσάρλυ γράφει για την νίκη του Ολυμπιακού στο πρώτο ντέρμπι του πρωταθλήματος στο ΣΕΦ και για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο που κέρδισε το πρώτο στοίχημα ως προπονητής των "ερυθρολεύκων".

Κέρδισε το πρώτο στοίχημα ο Σφαιρόπουλος
INTIME SPORTS

Ο Σφαιρόπουλος κέρδισε το πρώτο του ντέρμπι στον πάγκο του Ολυμπιακού και είναι ο πρωταγωνιστής της ημέρας. Όχι γιατί πήγε σε κάποια εξεζητημένη τακτική για να κερδίσει τον Ιβάνοβιτς, ούτε γιατί χρειάστηκε να κάνει κάποια καθοριστική κίνηση τακτικής. Είναι ο νικητής του ντέρμπι γιατί, σε αντίθεση με τον προκάτοχο του, αντιμετώπισε τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό όπως όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια.

Δεν αλλοιώθηκε η φυσιογνωμία του, δεν άγχωσε την ομάδα του, δεν έψαχνε φάση για να διαμαρτυρηθεί, δεν άφησε αβοήθητο τον Σπανούλη να παλεύει απέναντι σε άμυνες προσαρμοσμένες πάνω του. Ακούω συνεχώς από ανθρώπους με μεγαλύτερη εξειδίκευση στο άθλημα πολύ καλά λόγια για την αξία του Μπαρτζώκα. Δεν αμφιβάλω, δεν μπορείς άλλωστε να πάρεις Ευρωλίγκα αν δεν είσαι ικανός. Είναι όμως βέβαιο πως ο Μπαρτζώκας αποδείχθηκε εντελώς ακατάλληλος στην διαχείριση των παιχνιδιών με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε μετά από τον Ιούνιο του 2012 για πρώτη φορά σε παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό με προπονητή νηφάλιο, πού ήθελε να βοηθήσει τους παίκτες του και δεν φρόντισε με τις αντιδράσεις του να τους προσφέρει εύκολο άλλοθι. Δεν ξέρω αν ήταν συνειδητή απόφαση, αλλά το γεγονός ότι δεν ασχολήθηκε ούτε για μία στιγμή με τα σφυρίγματα των διαιτητών αποτελεί μία προσωπική κατάκτηση. Το πρώτο του κερδισμένο στοίχημα σαν προπονητής του Ολυμπιακού. Ο σύλλογος έχει ανάγκη για έναν προπονητή που τα συγκεκριμένα παιχνίδια θα τα βλέπει όπως και όλα τα υπόλοιπα.

Με την δική του φιλοσοφία

Το ντέρμπι ήταν διαφορετικό από τα υπόλοιπα τα δύο τελευταία χρόνια. Ο Ιβάνοβιτς δεν ασχολήθηκε με την επιτυχημένη αμυντική συνταγή του Πεδουλάκη. Δεν έβαλε τον Γκιστ στον Σπανούλη, δεν προσπάθησε να κερδίσει τον Ολυμπιακό καταστρέφοντας το παιχνίδι του. Έδειξε πως είναι αποφασισμένος να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό με την δική του μέθοδο και όχι δανειζόμενος μία πετυχημένη συνταγή άλλου. Πολλές φορές στην ζωή όλα ανατρέπονται, δεν είναι απίθανο στα πλέι οφ να δούμε τον Ιβάνοβιτς να ακολουθεί την επιτυχημένη πατέντα πάνω στον Σπανούλη. Θα ήθελα για την ιστορία να δω πώς θα αντιμετώπιζε ο Ολυμπιακός με κάποιον άλλον προπονητή αυτόν τον ειδικό τρόπο άμυνας του Σπανούλη που σχεδίασε ο Πεδουλάκης.

Έχω την εντύπωση πάντως, χωρίς να δοκιμάστηκε στις ίδιες σκληρές συνθήκες, πως μία πρώτη απάντηση πήραμε. Ο Σπανούλης μπορεί να έβαλε 20 πόντους αλλά μέσα στο παιχνίδι ποτέ δεν ένιωσε την ανάγκη να κάνει τον Τζόρνταν. Πολλές φορές στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό των τελευταίων δύο χρόνων έμοιαζε να παίζουν άμυνα τον Σπανούλη οι συμπαίκτες του που δεν τολμούσαν να πάρουν ευθύνες. Στο σημερινό παιχνίδι ο Σπανούλης έπιασε τους 20 πόντους κυρίως λόγω των βολών και όταν η μπάλα έκαιγε χρειάστηκε να βάλει το εξεζητημένο τρίποντο με ταμπλό.

Τον σκότωσαν Ντάρντεν, Λαφαγιέτ

Την άμυνα του Παναθηναϊκού δεν την σκότωσαν οι 20 πόντοι του Σπανούλη αλλά οι 13 του Ντάρντεν και τα δύο τρίποντα του Λαφαγιέτ. Είχα βαρεθεί να ακούω φίλους του Ολυμπιακού στο ραδιόφωνο μετά από ήττες της ομάδας να τα βάζουν με τον Σπανούλη μετά από παιχνίδια που οι Μάτζαρης, Σλούκας δεν κοίταγαν το καλάθι. Θα αποδειχθεί στην πορεία αν οι Ντάρντεν, Λαφαγιετ έχουν την δυνατότητα να αποτελέσουν σημεία αναφοράς και σταθερές στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Στο πρώτο ντέρμπι του Σφαιρόπουλου ήταν αυτοί που ξεκλείδωσαν την άμυνα του Παναθηναϊκού και επέτρεψαν στον Σπανούλη να λειτουργήσει με ηρεμία και να φθάσει στους 20 πόντους χωρίς να χρειαστεί να βρεθεί σε σπουδαία μέρα.

Θα πάρει 5άρι

Ο Παναθηναϊκός, έδειξε και στο ΣΕΦ πως έχει πολλές λύσεις στην επίθεση. Μπορεί να πάρει με ευκολία πόντους από την περιφέρεια αλλά δεν γίνεται να κερδίσεις εκτός έδρας αν δεν παίξεις σκληρή άμυνα. Δεν γίνεται να κερδίσεις στο ΣΕΦ τρώγοντας 81 πόντους. Συνήθως τα συγκεκριμένα παιχνίδια έχουν την δική τους ξεχωριστή ιστορία και δεν αποτελούν συνέχεια της σαιζόν που τρέχουν οι ομάδες. Με τον τρόπο που διαχειρίστηκαν τον αγώνα οι δύο προπονητές αυτό δεν συνέβη αυτήν την φορά. Ειδικά ο Παναθηναϊκός έβγαλε τα ίδια πλεονεκτήματα και τις ίδιες αδυναμίες που δείχνει όλη την σαιζόν.

Έχει πολυφωνία, γρήγορη εκτέλεση, όμως υπάρχει πρόβλημα στην άμυνα στην θέση 3. Ο Γιάνκοβιτς μπορεί να έβαλε 12 πόντους ήταν τρύπα στην άμυνα και πολλές φορές τοποθετούσε λανθασμένα το σώμα του. Επίσης λείπει πολύ ένας ψηλός με ενέργεια και γρήγορα πόδια κάτω από το καλάθι. Στοιχεία που του στοιχίζουν και στην Ευρωλίγκα μακριά από το ΟΑΚΑ. Γνωρίζω πως είναι ειλημμένη πλέον η απόφαση από την τεχνική ηγεσία να αποκτηθεί ένα πιο αθλητικό πεντάρι στην θέση του Ράιτ.

Διαβάστε ακόμη:

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 81-75

Αγγελόπουλοι: "Αυτό το ματς ήταν ένα βήμα"

News 24/7

24MEDIA NETWORK