Κόπερφιλντ ο Λαμπρόπουλος, εξαφάνισε το τείχος

Ο διαιτητής Λαμπρόπουλος που άλλαζε χρώμα όποτε έπρεπε να σφυρίξει εναντίον των "ερυθρολεύκων", η σκληρή κριτική στον Μαρίν που είχε συμμετοχή και στα δύο γκολ, ο Ρέτσος που ακόμα δεν είναι έτοιμος και η σταθερά του φετινού Μιλιβόγεβιτς. Γράφει και σχολιάζει ο Τσάρλυ.

Κόπερφιλντ ο Λαμπρόπουλος, εξαφάνισε το τείχος
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός είχε για πρώτη φορά την φετινή σεζόν συμμάχους. Ο Λαμπρόπουλος και οι συνεργάτες του ήταν βγαλμένοι από το πρόσφατο παρελθόν. Δεν επέτρεψαν στον Πανιώνιο να είναι ανταγωνιστικός και να διεκδικήσει τις πιθανότητες του να πάρει αποτέλεσμα.

ΑΛΛΑΖΕ ΧΡΩΜΑ, ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Ο τρόπος που δημιουργήθηκε το αποτέλεσμα δεν επιτρέπει πολλές ποδοσφαιρικές κρίσεις και αναλύσεις. Ομολογώ τα όσα διάβασα μετά το παιχνίδι στην Νεα Σμύρνη με ξεπερνούν. Δεν γίνεται να αποθεώσεις τον νικητή όταν ο διαιτητής, κάθε φορά που ήταν υποχρεωμένος να σφυρίξει εις βάρος του, άλλαζε χρώμα. Στο 14ο λεπτό ο Ανσαριφάντ βγαίνει μόνος του απέναντι στο Καπίνο και κόβεται από ανύπαρκτο οφσάιντ.

Στην επόμενη φάση ο Μποτία ανοίγει το σκορ. Ο Ρέτσος θα έπρεπε να αποβληθεί από το 34ο λεπτό, προστατεύτηκε από τον Λαμπρόπουλο και τελικά δέχτηκε την κόκκινη κάρτα στο 76ο λεπτό. Έπιασε τον κόσμο νευρικό γέλιο με τον Λαμπρόπουλο να προσπαθεί να εξαφανίσει το τείχος στο φάουλ του Μιλιβόγεβιτς.

ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Ο Λαμπρόπουλος, όταν έπρεπε να παρατηρήσει παίκτη των "ερυθρολεύκων", ήταν πολύ διστακτικός, όποτε έπρεπε να δώσει παράβαση έναντι του Πανιωνίου, ξεχείλιζε από αυτοπεποίθηση. Στην σωστή αποβολή του Βλάχου, έβγαλε σθένος, έδειξε τη δεύτερη κίτρινη με αποφασιστικότητα. Όχι μόνο οι αποφάσεις του, αλλά η συνολική του στάση στο γήπεδο φώναζε πως παίζω Ολυμπιακό. Αυτές οι διαιτησίες έκαναν ανυπόληπτο το Ελληνικό πρωτάθλημα. Από φοβισμένους διαιτητές, από Λαμπρόπουλους πρέπει να ξεφύγει το ποδόσφαιρο μας.

Δεν το συνηθίζω, αλλά πρώτο θέμα για το παιχνίδι στην Νέα Σμύρνη είναι η διαιτησία, γιατί είδαμε μια διαφορετική αντιμετώπιση σε σχέση με τα υπόλοιπα φετινά παιχνίδια.

ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΒΗΣΤΟΣ

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κερδίσει παίζοντας σβηστά. Το παιχνίδι του βγήκε, ο διαιτητής τον προστάτευε και ο Πανιώνιος δεν κατάφερε να πιέσει μετά το τέρμα που δέχτηκε την άμυνα του αντιπάλου του.

Ο Πάουλο Μπέντο πήρε την απόφαση να αφήσει εκτός αποστολής τον Καρντόσο κρίνοντας πως δεν έχει δουλέψει όσο πρέπει για να βρεθεί σε επιθυμητό επίπεδο.

Κράτησε την λογική που έφερε τη νίκη στο ντέρμπι στο Καραϊσκάκης. Από την στιγμή, που ο βοηθός σταμάτησε τον Ανσαριφάντ και ο Λαμπρόπουλος επέτρεψε στον Ρέτσο να μείνει στο παιχνίδι μέχρι το 76ο λεπτό, μπορεί να νοιώθει ικανοποιημένος που κέρδισε παίζοντας σβηστά και δεν δέχτηκε πολλές φάσεις από μία ομάδα που βγάζει επιθέσεις με τέσσερις ποιοτικούς ποδοσφαιριστές.

ΒΟΗΘΗΣΕ Ο ΜΑΡΙΝ

Διαβάζω κριτική για τον Μάριν, αλλά έχω την αίσθηση πως στο δημιουργικό κομμάτι βοήθησε. Ο Γερμανός δεν πατά ακόμα περιοχή, αλλά δεν κάνει πολλά λάθη με την μπάλα, πασάρει στον κοντινό του παίκτη και τον βάζει στο παιχνίδι. Ο Μάριν είχε συμμετοχή και στα δύο τέρματα των "ερυθρολεύκων", εκτέλεσε με ποιότητα το κόρνερ στην κεφαλιά του Μποτία, ενώ κέρδισε το φάουλ για το 2-0. Αν και εκεί τη διαφορά την έκανε ο Λαμπρόπουλος που αλλά Κόπερφιλντ εξαφάνισε το τοίχος.

Μιλώντας για τον Μαρίν δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η πρώτη του θέση είναι αριστερό εξτρέμ. Ο Ολυμπιακός θα πάρει μεγάλη ώθηση όταν θα έρθουν σε θέση να παίζουν ταυτόχρονα οι Φορτούνης, Μαρίν και βρουν μεταξύ τους συνεργασίες.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΡΕΤΣΟΣ

Όταν ο Μπέντο χρησιμοποίησε μπακ με την Αρούκα τον Ρέτσο έγραψα πως το παιδί ακόμα δεν είναι έτοιμο. Για ένα περίεργο λόγω παρότι βρισκόταν συνεχώς σε λανθασμένο χώρο δέχτηκε από τον Τύπο της χώρας την αποθέωση. Στην Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος δεν έβγαλε και ιδιαίτερη επιθετικότητα, ο Ρέτσος όμως αποτελούσε ένα μόνιμο πρόβλημα. Πρακτικά, ο Πανιώνιος από τη στιγμή που έμεινε πίσω στο σκορ έμοιαζε να έχει σαν μοναδικό πλάνο να χτυπήσει πάνω στον άπειρο μπακ των "ερυθρολεύκων".

Το παλικάρι προσόντα έχει και πιθανότατα να κάνει καριέρα, άλλωστε παίζει σε δύο θέσεις, είναι γρήγορος για στόπερ, έχει σώμα σύγχρονου μπακ, ανεβάσματα. Απλά θα πρέπει για να αποθεώνουμε, να είμαστε προσεχτικοί. Ο Ρέτσος είναι ένα νέο παιδί, που θέλει ακόμα το χρόνο του και είναι φανερό πως αν δεν προστατευτεί, θα καεί. Δεν ξέρει ακόμα τακτικά την θέση του ακραίου μπακ στην οποία παίρνει χρόνο από τον Μπέντο. Λειτουργεί σε λανθασμένο χώρο και μόνιμα σε πιο αργό χρόνο από ότι πρέπει. Αν βρεθεί απέναντι σε αντίπαλο που έχει την ικανότητα να βγάλει ρυθμό από την πλευρά του, θα αντιμετωπίσει μεγάλο πρόβλημα. Πρόσεξτε, δεν μειώνω το ταλέντο του. Προσόντα υπάρχουν, όμως θέλει το παιδί το χρόνο του, ακόμα δεν είναι έτοιμο.

Η ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟΥ ΜΙΛΙΒΟΓΕΒΙΤΣ

Αυτός που βγάζει ένα σταθερά καλό εαυτό φέτος είναι ο Μιλιβόγεβιτς. Και στην Νέα Σμύρνη κέρδισε πολλές μονομαχίες, σταμάτησε τον Μασούντ που είναι ο πιο ποιοτικός δημιουργός του Πανιωνίου ήταν το αφεντικό στον χώρο του και φυσικά εκμεταλλεύτηκε την δυνατότητα να εκτελέσει το φάουλ χωρίς τείχος.

Ο Ολυμπιακός πήρε χωρίς να ιδρώσει ένα σημαντικό παιχνίδι. Με βάση το πρόγραμμα που έχει βγάλει, αν κερδίσει και τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκης την επόμενη Κυριακή, θα έχει κάνει βαθμολογικά ξεκίνημα πρωταθλητή καθώς έχει δώσει πολλούς δυνατούς αγώνες και έχει σαφώς πιο δύσκολο πρόγραμμα από τον Παναθηναϊκό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πανιώνιος-Ολυμπιακός 0-2
"Μας ζάλισαν για ένα οφ-σάιντ"

News 24/7

24MEDIA NETWORK