Κύριε Μπέντο, δεν είναι μαγκιά να "αδειάζεις" τον παίκτη σου!

Ο Πάουλο Μπέντο ο οποίος εκτέθηκε από τον Τσόρι και προτίμησε δημοσίως παίκτη του (Φορτούνης) ο Μανθάτης που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα, ο πρώτος κύκλος δουλειάς που ο Ουζουνίδης έβγαλε με άριστα και η δύσκολη συνέχεια για τον Παναθηναϊκό. Σχολιάζει τα πάντα ο Τσάρλι.

EUROPA LEAGUE / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΣΑΚΗΣ / ΚΥΠΡΟΣ)
EUROPA LEAGUE / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΣΑΚΗΣ / ΚΥΠΡΟΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο κόσμος είχε δίκιο. Ο Τσόρι εξέθεσε τον Μπέντο που επέλεξε στην συνέντευξη τύπου να αδειάσει τον Φορτούνη.Ο Ολυμπιακός κρατά τη νίκη και το γεγονός πως δημιούργησε λιγότερες καθαρές ευκαιρίες στον Παναιτωλικό από ότι η Βέροια στην τελευταία έξοδο της ομάδας του Αγρινίου.

ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΝ ΣΕΜΠΑ

Για τον τρόπο ανάπτυξης των "ερυθρολεύκων" και το πόσο εύκολα αντιμετωπίσιμος είναι δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο από αυτά που έγραψα στο περασμένο μου κείμενο μετά το παιχνίδι στους Ζωσιμάδες.

Έχουν γραφτεί πολλά άρθρα σχετικά με την καθιέρωση του Σεμπά στα άκρα του Ολυμπιακού και την έλλειψη ποιότητας που έχει ο Βραζιλιάνος σε σχέση με τους ποδοσφαιριστές που κάλυπταν τις καλές εποχές την θέση. Το πρόβλημα όμως είναι όταν φτάνεις στο σημείο ο Σεμπά να είναι ο πιο πολύτιμος ποδοσφαιριστής σου.

Ο Ολυμπιακός πήρε δύο παιχνίδια στη σειρά έχοντας πιο απειλητικό ποδοσφαιριστή τον Σεμπά και στα δύο παιχνίδια ο Βραζιλιάνος φάνταζε σαν η πιο πιθανή απειλή για την αντίπαλη άμυνα. Είναι ένα καινούριο δεδομένο για την ομάδα του Ολυμπιακού το γεγονός πως περιμένει να του κάνει τη διαφορά ποδοσφαιριστής της ποιότητας του Σεμπά και η αλήθεια είναι πως ο Βραζιλιάνος είναι αξιέπαινος γιατί κάνει ότι μπορεί και έχει τεράστια συνεισφορά στις δύο συνεχόμενες νίκες των ερυθρολεύκων.

ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ

Ο αγώνας προσφέρθηκε για ένα μικρό συλλαλητήριο υπέρ του Τσόρι. Η σαφώς μεγαλύτερη ποικιλία ανάπτυξης που υπήρξε από την είσοδο του Ντομίνκες δικαιώνουν τις φωνές του κόσμου και εκθέτουν τον Πάουλο Μπέντο.

Ό Τσόρι δεν θα είχε θέση σε έναν Ολυμπιακό που ο προπονητής του έχει δημιουργήσει προϋποθέσεις η ομάδα του να κερδίζει με ένταση και ταχύτητα. Κάτι τέτοιο ο Μπέντο όχι μόνο δεν το έχει πετύχει, δεν φαίνεται καν να το έχει προσπαθήσει. Όταν απλά ταλαιπωρείς την μπάλα με μεταφορά και χωρίς κινήσεις στο χώρο από τις πίσω γραμμές και από τα άκρα, χρειάζεσαι ποδοσφαιριστές με ποιότητα για να ανοίξεις πολυπρόσωπες άμυνες. Ο κόσμος πίεσε για να γίνει το αυτονόητο και να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στη νίκη.

Για να μην λέμε μόνο τα αρνητικά, είναι πολύ σημαντικό και δείχνει το μέγεθος του συλλόγου το γεγονός πως παίζοντας με μία διάταξη που δεν προσέφερε αμυντική ασφάλεια και έχοντας στην βασική ενδεκάδα σε δημιουργικές θέσεις δύο νέα παιδιά ο Ολυμπιακός γύρισε το παιχνίδι.

ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΘΕΙ Ο ΜΑΝΘΑΤΗΣ

Ο Μπέντο δεν με έχει πείσει με το συνολικό του σχέδιο, έχει όμως ένα καλό επειδή υπήρξε μεγάλος ποδοσφαιριστής και έχει προσωπικότητα δεν διστάζει να βάζει νέα παιδιά. Και ο Μανθάτης είναι ταλέντο που πρέπει να προσεχτεί. Το εύκολο είναι να χρησιμοποιείς νέα παιδιά σε ανασταλτικές θέσεις, είναι πολύ πιο δύσκολο στις μεγάλες ομάδες να παίξουν παιδιά από την ακαδημία σε δημιουργικές θέσεις.

Εκεί υπάρχουν απαιτήσεις και μία ομάδα στο επίπεδο που θέλει να βρίσκεται ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει πολλές επιλογές και χρειάζεται να είναι γεμάτος με ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Φέτος όμως δεν είναι και ο Μανθάτης αποτελεί μία περίπτωση που μπορεί να εκμεταλλευτεί και το χώρο που υπάρχει αλλά και την ευκολία που πετά στην μάχη τα νέα παιδιά ο Μπέντο.

Το παιδί έχει ταλέντο. Ξέρει να χαμηλώνει το σώμα του για να προστατεύει την μπάλα και να περνά με μικρή πρώτη ντρίπλα τον προσωπικό του αντίπαλο. Στην Σπάρτη τον είδαμε να πατά περιοχή όταν η μπάλα παίζεται από την απέναντι πλευρά και να σκοράρει σαν κρυφός φορ, ενώ συνεργάζεται σωστά με τον κοντινό του συμπαίκτη και έχει την ποιοτική πάσα απελευθέρωσης.

Παίζει στα άκρα όχι τόσο με την ταχύτητα του, αλλά με την ικανότητα που έχει σε παιχνίδι σε μικρό χώρο κάτι σπάνιο για παιδί στην ηλικία του. Πέρα από την γκρίνια για ένα ακόμα άσχημο παιχνίδι του Ολυμπιακού, οι ερυθρόλευκοι οπαδοί μπορούν να κρατήσουν πως σε μία εποχή που δεν έχουν την ομάδα που θέλουν να βλέπουν, τουλάχιστον παίρνουν χρόνο τρία παιδιά από την ακαδημία του συλλόγου.

Πιστεύω πως ο Μανθάτης είναι σημαντικό ταλέντο και πρέπει να προσεχθεί καθώς έχει τη δυσκολία πως αγωνίζεται σε θέση που είναι εύκολο να την γεμίσει με ξένους ποδοσφαιριστές ο Ολυμπιακός και να μην βοηθηθεί η εξέλιξη του.

Μην παρεξηγηθώ, δεν ισχυρίζομαι πως δεν πρέπει να πάρει ποδοσφαιριστές που να κάνουν τη διαφορά στα άκρα, αλλά ο Μανθάτης χρειάζεται προσοχή για να μην μείνει ανενεργός από αγωνιστική δράση.

Συνολικά για τον Ολυμπιακό, το ίδιο το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό έδειξε πως οι ερυθρόλευκοι έχουν πολλές αδυναμίες και ότι ο Μπέντο είναι υπερβολικός με την υπόθεση Ντομίνκες και κολλάει την ομάδα σε παιχνίδια που με πιο ορθόδοξες επιλογές θα μπορούσε να καθαρίζει με ευκολία.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΙΑ ΝΑ ΑΔΕΙΑΖΕΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ

Αυτό όμως που με ενοχλεί στον Πορτογάλο είναι η ευκολία που άδειασε τον Φορτούνη στη συνέντευξη τύπου. Λογικό είναι ένας προπονητής να έχει παράπονα και να νιώθει την ανάγκη να αντικαθιστά ακόμα και τον πιο ποιοτικό ποδοσφαιριστή του.

Για εμένα είναι θετικό που ο Μπέντο έχει το ειδικό βάρος να τολμά να πετά στο ημίχρονο εκτός ομάδας τον καλύτερο του ποδοσφαιριστή, επειδή έχει παράπονα. Δεν εξετάζω ούτε την κίνηση, ούτε ότι δεν πήγε στην προφανή επιλογή να βάλει τον Τσόρι στην θέση του. Είναι απαράδεκτο όμως να χρησιμοποιεί τις συνεντεύξεις τύπου για να εκθέτει τους ποδοσφαιριστές του.

Κάπου χάνεται το νόημα, η δουλειά του προπονητή όταν μιλά στους δημοσιογράφους είναι να προστατεύει την ομάδα του. Να βγαίνει μπροστά και να λειτουργεί σαν πατέρας καλύπτοντας όταν χρειάζεται τους ποδοσφαιριστές του. Το τι θα πει στον Φορτούνη στα αποδυτήρια δεν αφορά κανέναν άλλον παρά μόνο τον ίδιο τον παίκτη και τη λειτουργία της ομάδας.

Δεν είναι μαγκιά να αδειάζει ο προπονητής κάποιον ποδοσφαιριστή του, ειδικά όταν τον έχει ανάγκη. Γιατί χωρίς την ποιότητα του Φορτούνη, ο Ολυμπιακός δεν πάει φέτος πουθενά.

ΑΡΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΥΚΛΟ

Στην Λάρισα είδαμε ένα πολύ άσχημο παιχνίδι. Για να προλάβω σχόλια ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να κριθεί με την ίδια αυστηρότητα όπως ο Ολυμπιακός. Ειδικά αυτή την στιγμή, ο πήχης των απαιτήσεων έχει κατέβει αρκετά. Αν το διάστημα από την ημέρα που ανέλαβε τον Παναθηναϊκό ο Μαρίνος Ουζουνίδης μέχρι και την διακοπή των εορτών των Χριστουγέννων τον βάλουμε σαν έναν πρώτο κύκλο δουλειάς, τα πήγε άριστα.

Κατάφερε να ξεκαθαρίσει στο μυαλό του το ρόστερ, να βελτιώσει την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας, πήρε 7 βαθμούς σε ένα δύσκολο πρόγραμμά με ΠΑΟΚ μέσα και Ατρόμητο, Λάρισα έξω και έστω και με τον τρόπο που έγινε να κρατηθεί ζωντανός ο στόχος του Κυπέλλου. Νομίζω πως δεν υπήρχε προπονητής στον κόσμο να μπορούσε να πετύχει περισσότερα σε αυτό το διάστημα.

ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ

Το ζητούμενο είναι τι θα συμβεί από εδώ και πέρα. Στα λόγια εύκολα τους διώχνεις, στην πράξη έχεις κάνεις συμβόλαια σε ποδοσφαιριστές που μπορούν να προσφέρουν ελάχιστα στο γήπεδο, δεν είναι εύκολο να βρεις άκρη.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα κληθεί να λύσει ο τεχνικός του Παναθηναϊκού έχει να κάνει με την πολύ χαμηλού επιπέδου δουλειά στη φυσική κατάσταση που έχει κάνει το τεχνικό επιτελείο του Στραματσόνι. Αυτές τις ημέρες θα κάνει εργομετρικά, αλλά ότι και να βρει δεν είναι απλό να διορθώσεις ενώ θα τρέχουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις μία φανερά λανθασμένη δουλειά που ξεκίνησε από την προετοιμασία και συνεχίστηκε για μεγάλο διάστημα μέσα στην σεζόν. Όλα αυτά βέβαια είναι κομμάτια που αφορούν το μέλλον.

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΛΟΥΝΤ

Στην Λάρισα ο Ουζουνίδης είχε την πρώτη απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα. Η απουσία τελευταία στιγμής του Λουντ κομβική, καθώς είχε πετύχει να κάνει τον Φιλανδό δίδυμο με τον Ζέκα. Στο ρόστερ 6άρι άλλο δεν υπάρχει, ο Ουζουνίδης δικαίως δεν υπολογίζει κανέναν από τους υπόλοιπους στόπερ για να ανεβάσει ψηλά τον Κουτρουμπή και έπρεπε να πάει σε κάποια πατέντα.

Επέλεξε τον Μαρινάκη και στην ουσία έπαιζε χωρίς κέντρο. Βρέθηκε και σε άσχημη ημέρα ο Βιγιαφάνες που έπρεπε να δίνει βοήθειες σαν έξτρα παίκτης και αριθμητικά το παιχνίδι δεν έβγαινε. Κάτι πάντως που δεν εκμεταλλεύτηκε ο Τσιώλης όσο θα έπρεπε.

Επαναλαμβάνω όμως πως θαύματα δεν γίνονται, δεν μπορεί να έχει κανείς απαίτηση από τον Ουζουνίδη και ξεκαθάρισμα ρόστερ να κάνει και την αμυντική λειτουργία να βελτιώσει και ξαφνικά να παίζει ποιοτικό ποδόσφαιρο η ομάδα. Αυτά δεν γίνονται, οι 7 βαθμοί σε ένα δύσκολο πρόγραμμα και το γεγονός πως δεν έχει δεχτεί γκολ ο Παναθηναϊκός σε τρία παιχνίδια είναι θετικό δείγμα και προϊόν σοβαρότητας και κατανόησης στα θέλω που έχει η δουλειά που ανέλαβε.

Τα δύσκολα για τον Μαρίνο και το επιτελείο του όμως ξεκινάνε τώρα. Ο άνθρωπος ήταν διαβασμένος και έτοιμος, το να σουλουπώσεις όμως είναι πιο εύκολο από το να εξελίξεις. Και από εδώ και μπρος, θα αρχίσει να του ζητείται η εξέλιξη...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Απάντηση με ανατροπή ο Ολυμπιακός
Γεωργακόπουλος; Οχι άλλα υπογλώσσια
Στο ξύλο της αρκούδας δεν νίκησε κανείς
Τα έχωσε χοντρά ο Κούγιας
Ξέσπασμα Καλιτζάκη!
Πολύ σκληρές δηλώσεις Κούγια

News 24/7

24MEDIA NETWORK