Μπεργκ, Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης και το σήμα θύμιζαν ΠΑΟ

Ο Τσάρλυ σχολιάζει τη νέα εκτός έδρας απώλεια των "πρασίνων" κι εξηγεί γιατί μόλις τρεις παίκτες ήταν αντάξιοι του Παναθηναϊκού.

Μπεργκ, Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης και το σήμα θύμιζαν ΠΑΟ

O Παναθηναϊκός για ακόμα ένα παιχνίδι δεν μπόρεσε μακριά από το γήπεδο του να κερδίσει. Για να έχουμε μία βάση πριν διαβάσετε το κείμενο αναγκάζομαι να επαναλάβω πως αυτή την εποχή, οι κρίσεις γίνονται με ρεαλισμό και με γνώση πως κατεβάζουμε τον πήχη των απαιτήσεων, μέχρι το ρόστερ να προσφέρει τις απαιτούμενες λύσεις στο τεχνικό επιτελείο, ώστε να έχουμε και εμείς το δικαίωμα να έχουμε μεγαλύτερες απαιτήσεις.

ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ SUPER LEAGUE

Ο Παναθηναϊκός δεδομένα απέχει πολύ από το επίπεδο που πρέπει να βρίσκεται ο σύλλογος. Αυτό γίνεται αντιληπτό από τους πάντες. Στην Κέρκυρα υπήρχαν μόνο 3 ποδοσφαιριστές, που ήταν στο επίπεδο που θα πρέπει να βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές του συλλόγου. Μπεργκ, Βιγιαφάνες, Κουρμπέλης. Οι υπόλοιποι κάλλιστα θα μπορούσαν να αγωνίζονται σε μία ομάδα που παίζει για την παραμονή της στην κατηγορία, πολλοί δεν θα έβρισκαν χώρο ούτε εκεί. Δεν νομίζω πως είναι υπερβολικό αυτό που γράφω. Δεν πιστεύω πως υπάρχουν αυτή την στιγμή πολλές ομάδες στην σούπερ λίγκα που θα είχαν βασικές επιλογές, τους Βλαχοδήμους, Μαρινάκη, Χουχούμη, Τελάντερ, Ευαγγέλου, Χατζηγιοβάνη.

Η κάθε περίπτωση διαφορετική, οι Ευαγγέλου, Χατζηγιοβάνης, είναι νέα παιδιά με ταλέντο και είναι σημαντικό που παίρνουν χρόνο στην πρώτη ομάδα, συνολικά όμως ο Παναθηναϊκός έχει στην βασική ενδεκάδα πολλούς ποδοσφαιριστές, που όχι μόνο δεν είναι ανώτεροι, αλλά είναι και φανερά χαμηλότερου επιπέδου από ποδοσφαιριστές που ανήκουν σε ομάδες που βρίσκονται στο επίπεδο της Κέρκυρας και του Πλατανιά. Και το γεγονός αυτό δίνει μεγάλο θάρρος στον αντίπαλο του.

Ο ΕΠΣΤΑΪΝ ΕΚΑΝΕ Ο,ΤΙ ΗΘΕΛΕ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Δημιούργησε και ένα χώρο που η Κέρκυρα είχε τεράστιο πλεονέκτημα, ο Επστάιν δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στον Μαρινάκη και στην συνολική λειτουργία του Παναθηναϊκού. Δημιούργησε αρκετές καταστάσεις στην αδυναμία του να τον μαρκάρει, του έβαλε πάνω του το γκολ, αλλά το κυριότερο πρόβλημα που δημιούργησε ήταν πως δεν τον άφηνε να περάσει την σέντρα. Με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να έχει πολύ μικρότερο πλάτος γηπέδου να αναπτυχθεί και να χάνει διαρκώς μέτρα. Ο Ουζουνίδης, βάζει τον Μαρινάκη, γιατί δεν έχει άλλον, δεν μπορώ να κρίνω έναν προπονητή όταν ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει δεν έχει τρόπο να το λύσει.

ΤΟ ΠΑΛΕΨΕ Ο ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ

Τα υπόλοιπα τα πάλεψε. Για παράδειγμα ο Γρηγορίου πιθανότατα είδε το τελευταίο παιχνίδι με τον Πλατανιά, διαπίστωσε πως από την στιγμή που πίεσε πιο ψηλά η ομάδα του Παράσχου δυσκολεύτηκαν στην αρχική μεταφορά μπάλας οι μεσοαμυντικοί του Παναθηναϊκού και επιχείρησε το ίδιο. Ο Ουζουνίδης, για να το αντιμετωπίσει πέρα από διαρκείς οδηγίες όπως συνηθίζει και κατεύθυνση για το πώς θα γίνει η μεταφορά, έφερε πιο πίσω τον Βιγιαφάνιες. Ζήτησε στον καλύτερο ποδοσφαιριστή του στο κράτημα μπάλας και στην δημιουργία σε μικρό χώρο να παίζει πιο κοντά στους μεσοαμυντικούς για να τους βοηθά σαν στήριγμα στην μεταφορά μπάλας. Και με αυτή την λογική ο Βιγιαφάνιες εκτός του άλλων, είχε και την εντυπωσιακή κάθετη, που βρήκε τον Μπεργκ στην πλάτη της άμυνας κα έφερε το 0-1.

Όταν βγήκε ο Χουλτ και στην θέση του μπήκε ο Χουχούμης στον φόβο μην δημιουργηθεί πρόβλημα και από την αριστερή πλευρά, έφερε αμέσως μπροστά του τον Λουντ, αλλάζοντας την τακτική του, σε 4-2-3-1. Έπαιξε νωρίς το χαρτί του Λέτο, για να πιέσει το αντίπαλο αμυντικό δίδυμο και να βοηθήσει τους παίκτες του να κερδίσουν μέτρα, όμως ο οργανισμός του Λέτο τον πρόδωσε. Παρότι πάει συντηρητικά, δεν άντεξε τα συνεχόμενα παιχνίδια και βγήκε με θλάση νωρίς. Αντί του απογοητευτικού Μπουμάλ, έριξε στα βαθιά τον Χατζηγιοβάνη, με τον μικρό να είναι περισσότερο μέσα στο παιχνίδι από ότι τα διαστήματα που έμπαινε σαν αλλαγή ο Μπουμάλ.

ΜΟΛΙΣ ΤΡΕΙΣ ΣΕ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Πρακτικά ο Παναθηναϊκός την Κέρκυρα προσπάθησε να την κερδίσει με τους τρεις ποδοσφαιριστές που φανερά ήταν ένα επίπεδο πάνω από τους υπόλοιπους και στο τέλος επειδή είχαν περισσότερες δυνάμεις από τους αντίπαλους. Οι Μπεργκ, Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης και το σήμα στις φανέλες θύμιζαν Παναθηναϊκό.

Πρέπει να κρατήσουμε και να σταθούμε, στο γεγονός πως στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού οι ποδοσφαιριστές του Ουζουνίδη, έδειχναν να έχουν περισσότερες δυνάμεις. Στον αγώνα με τον Πλατανιά, υπήρχε από το πρώτο τέρμα μέχρι και να λήξει το πρώτο ημίχρονο ένα διάστημα που ο Παναθηναϊκός έβγαλε τρεξίματα. Με την Κέρκυρα είναι ο πρώτος αγώνας από την αρχή της σαιζόν που ο χρόνος έδειχνε σύμμαχος και όχι εχθρός των παικτών του Παναθηναϊκού. Το γεγονός αυτό δεν μπορεί να είναι τυχαίο αλλά είναι αποτέλεσμα δουλειάς. Η ένταση των προπονήσεων έχει ανέβει και για αυτό τον λόγο υπήρξαν και κάποιοι τραυματισμοί. Οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές αναγνωρίζουν πως τραυματίστηκαν γιατί δεν είχαν μάθει να δουλεύουν το προηγούμενο διάστημα σε ένταση.

Ο ΖΕΚΑ ΗΤΑΝ ΑΔΕΙΟΣ

Σε αυτούς που ήταν πάνω από το επίπεδο της ομάδας, θα έπρεπε να βρίσκεται και ο Ζέκα. Ο Πορτογάλος η αλήθεια είναι πως πολλές φορές στο παρελθόν, χρειαζόταν να καλύψει κενά που υπήρχαν στην λειτουργία της ομάδα. Είναι λίγο πολύ γνωστό πως κάποια θέματα τον επηρέασαν και φέτος δεν έκανε την ζωή που έπρεπε. Το πρόβλημα όμως είναι πως ο Ζέκα είναι ένας ποδοσφαιριστής, που το όπλο του είναι οι φυσικές του δυνάμεις. Γίνεται χρήσιμος, μέσα από την ένταση που βάζει στο παιχνίδι του και από το τρέξιμο του, όταν δεν μπορεί να βγάλει ένταση, ταχύτητα και δύναμη δεν μπορεί να προσφέρει. Θα πρέπει να προσέχει από εδώ και μπρος τον εαυτό του, γιατί δεν έχει την δυνατότητα να είναι χρήσιμος αν δεν είναι σε καλή ατομική κατάσταση και στην Κέρκυρα ήταν άδειος. Κάτι που δεν δικαιολογείτε γιατί λόγω της τιμωρίας του δεν έχει φάει την αγωνιστική καταπόνηση των υπολοίπων.

Ήταν δεδομένα δύσκολος αυτός ο μήνας για τον Παναθηναϊκό και σίγουρο πως με το ρόστερ που είχε να αντιμετωπίσει συνεχόμενα παιχνίδια θα υπάρχουν απώλειες. Είναι σημαντικό που σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, υπήρξε βελτίωση στην φυσική κατάσταση, αποδείχτηκε πως ο Κουρμπέλης είναι καλή μεταγραφή κορμού, μπήκαν δύο νέα παιδιά και ο Μπεργκ πήρε τα πάνω του.

Για να ανέβει επίπεδο η ομάδα και να υπάρχουν απατήσεις πρέπει να περιμένουμε τις επιστροφές και τις μεταγραφές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε...

News 24/7

24MEDIA NETWORK