Ο Λεμονής ήξερε τον κίνδυνο, προστάτευσε (ξανά) τον Ολυμπιακό

Ο Τσάρλυ βλέπει πίσω από το σχέδιο Λεμονή στο "Καμπ Νόου" τη σωστή απόφασή του να μην "λερωθεί" το όνομα του Ολυμπιακού. Μοναδικό λάθος του ο Τζούρτζεβιτς και όχι ο Φορτούνης.

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / BARCELONA - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / BARCELONA - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Να είμαστε ρεαλιστές. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να διεκδικήσει τίποτα άλλο στο "Καμπ Νόου" πέρα από την αποφυγή ενός ταπεινωτικού αποτελέσματος. Δεν βρισκόμαστε σε μία εποχή που υπάρχει ένα ποδοσφαιρικό σχέδιο και ένα ρόστερ που να του επιτρέπει να διεκδικήσει οτιδήποτε απέναντι σε ομάδες που μπορούν να ανεβάσουν ρυθμό στα επίπεδα που το κάνει η Μπάρτσα.

ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΦΟΒΗΘΗΚΕ

Το γεγονός αυτό καλύτερα απ' όλους το γνωρίζει ο Τάκης Λεμονής και λειτούργησε με ρεαλισμό. Ο στόχος ήταν ξεκάθαρος και φάνηκε από το άκουσμα τις αρχικής σύνθεσης: "να μην γραφΤεί αρνητική ιστορία". Και πολύ καλά έκανε.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού ήταν φανερό πως φοβήθηκε να κατεβάσει μία ομάδα που θα τολμήσει να παίξει. Σ' αυτό τον οδήγησε η εικόνα της ομάδας του, η υπερβολικά προβληματική αμυντική λειτουργία, τα στοιχεία που λείπουν για να εφαρμόσει ένα νορμάλ σχέδιο και η εικόνα που παρουσίασε η Μπαρτσελόνα το περασμένο Σάββατο με την Ατλέτικο.

ΕΠΡΕΠΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΜΑΡΚΑΡΟΥΝ

Ο Λεμονής είδε την Μπάρτσα να κάνει στο παιχνίδι με την Ατλέτικο Μαδρίτης μία εμφάνιση από τα παλιά. Με ανάπτυξη από τις πίσω γραμμές, μία επιθετικότητα η οποία άρχιζε από την αμυντική τετράδα και σωστά κατάλαβε πως δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει ούτε έναν ποδοσφαιριστή που να μην είναι σε θέση να αμυνθεί.

Παρουσίασε μία διάταξη χωρίς στην ουσία επιθετικογενή ποδοσφαιριστή, ήξερε πως δεν μπορεί ν' αποτρέψει την μεγάλη κατοχή της Μπάρτσα, αυτό που τουλάχιστον όφειλε να κάνει, ήταν να έχει ποδοσφαιριστές που στην κατοχή θα αφήσουν όσο γίνεται λιγότερους ακάλυπτους χώρους.

Σε πολλούς λογικά χτύπησε άσχημα η εικόνα του Οφόε να έχει την μπάλα και να μην υπάρχει κανείς να κάνει κίνηση κοντά του. Πιστέψτε με, θα χτυπούσε πολύ πιο άσχημα, αν υπήρχε επιθετικός που δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει τα ανεβάσματα των στόπερ. Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά των δύο ομάδων που ένας ποδοσφαιριστής να μην ακολουθούσε, το σκορ θα πήγαινε πολύ ψηλά.

ΜΠΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΤΖΟΥΡΤΖΕΒΙΤΣ ΚΑΙ ΉΡΘΑΝ 2 ΓΚΟΛ

Νομίζω πως αυτό αποδείχθηκε όταν μπήκε ο Τζούρτζεβιτς. Η είσοδος του ήταν και το μοναδικό λάθος που έκανε ο Λεμονής. Δεν τον κατηγορώ. Είχε έναν παίκτη παραπάνω, έπρεπε κάτι να δείξει, τον έβαλε στο 55' και μέσα σε 9 λεπτά ο Ολυμπιακός δέχτηκε δύο τέρματα. Δεν είχε την δυνατότητα να πάρει κατοχή μπάλας, ούτε όταν η Μπάρτσα έπαιζε με παίκτη λιγότερο και το γεγονός πως ακόμα και με παίκτη παραπάνω πλήρωσε την είσοδο επιθετικού, μαρτυρά πως το πλάνο του ήταν σωστό και επιβεβλημένο.

ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ

Ήμουν στο στούντιο την ώρα του παιχνιδιού και είδα σε μηνύματα, φίλους των "ερυθρολεύκων" να υποστηρίζουν πως έπρεπε να μπει νωρίτερα ο Φορτούνης. Και εδώ ο Λεμονής έπραξε άριστα, τον έβαλε στο διάστημα που οι παίκτες του Βαλβερδε είχαν χαλαρώσει, έβγαζαν μικρή ένταση και επέτρεπαν στον Ολυμπιακό να έχει μπάλα στα πόδια του. ο Φορτούνης στο χρόνο που έπαιξε πρόσφερε, αν όμως έπαιζε σε διαστήματα που η Μπάρτσα θα είχε μόνιμα την κατοχή, θα ήταν επιζήμιος.

ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

Το σωστό αμυντικό σχέδιο πρέπει να κρύβει και επιθετικότητα, μόνο που αυτή την εποχή ο Ολυμπιακός δεν είναι σε θέση να παρουσιάσει ένα συνολικό πλάνο σε υψηλό επίπεδο. Η διαφορά που υπάρχει με την Μπαρτσελόνα ήταν πάντοτε πολύ μεγάλη, αλλά σήμερα είναι τέτοια που δεν δίνει τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να είναι ανταγωνιστικός, σαν να παίζουν παιδιά με μεγάλους.

Πρέπει να αισθάνονται τυχεροί όλοι όσοι αγαπούν το σύλλογο που είχαν προπονητή που το είχε καταλάβει καλά και διαχειρίστηκε στο παιχνίδι στην λογική να θυσιάσει οποιαδήποτε επιθετικότητα, για να γλιτώσει τον Ολυμπιακό από ένα ταπεινωτικό αποτέλεσμα.

Και πιστέψτε με από το να μην βγαίνουν τα μαρκαρίσματα, είναι προτιμότερο να μην έχει που να δώσει την μπάλα ο Οφόε.

Το μοναδικό που ήθελα να δω διαφορετικό ήταν ο Ανδρούτσος στον άξονα. Σε χώρο που ξέρει καλύτερα δίνοντας στον Λεμονή μία ταχύτητα και κάποια περισσότερα κάθετα τρεξίματα. Δεν την είχε (με τριάδα Ζντιέλαρ, Ζιλέ, Ρομάο) καθόλου μέτρα και ταχύτητα το κέντρο και ο μικρός δεν βολεύτηκε στα άκρα.

ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ

Δεν πιστεύω πως το συγκεκριμένο παιχνίδι προσφέρεται για μεγαλύτερη ανάλυση, ο Λεμονής πέτυχε τον στόχο να μην τσαλακωθεί ο σύλλογος σε παιχνίδι που ο ίδιος είχε την ευθύνη. Τα σημαντικά είναι μπροστά ο Ολυμπιακός έχει την Κυριακή ένα πολύ κομβικό ντέρμπι. Είναι με την πλάτη στον τοίχο, γιατί κινδυνεύει να πάθει ότι έκανε αυτός στους αντιπάλους του τα προηγούμενα χρόνια. Να βγει εκτός τίτλου από τα τέλη Οκτώβρη. Αν τον νικήσει ο ΠΑΟΚ, ρόστερ για να ανατραπεί το -7 δεν έχει. Αν όμως καταφέρει να νικήσει, θα στείλει σ' όλους το μήνυμα πως το αφεντικό είναι εδώ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK