O Μήτσιος, τα "εγκλήματα" και η τρέλα του Άγγελου

Ο Τσάρλυ γράφει για τα όσα είδε από το παιχνίδι του ΠΑΟΚ κόντρα στην Καλλονή, τα εγκλήματα που διέπραξε όλον αυτόν τον καιρό η διοίκηση της ομάδας, αλλά και την τελευταία ευκαιρία στην "μάχη" του τίτλου.

O Μήτσιος, τα "εγκλήματα" και η τρέλα του Άγγελου

O ΠΑΟΚ κάτω από αντίξοες συνθήκες και έχοντας να αντιμετωπίσει μία εχθρική διαιτησία, κατάφερε να ανατρέψει το σκορ με 10 παίκτες. Ο τρόπος που κέρδισε στην Καλλονή, μπορεί να χαρακτηριστεί ηρωικός. Κέρδισε ακόμη και τον Μήτσιο, που δεν δίσταζε για ολόκληρο το παιχνίδι να σφυρίζει μεροληπτικά, σαν να ήθελε να τιμωρήσει όλες τις ενέργειες των παικτών του Αναστασιάδη.

Σφύριζε εναντίον του ΠΑΟΚ

Προσωπικά αποφεύγω να γράφω για διαιτησίες. Για να το κάνω αυτό θα πρέπει να διαπιστώσω πως σε ένα παιχνίδι ο διαιτητής κοιτά συνεχώς με τα σφυρίγματα του να ευνοήσει την ίδια ομάδα. Είναι λανθασμένο να κρίνεις έναν διαιτητή από τον τρόπο που έχει σφυρίξει τις αμφισβητούμενες φάσεις.

Πιθανότατα στο πέναλτι που έδωσε υπέρ της Καλλονής, να έπραξε σωστά. Πολλοί μπορούν να δουν το πέναλτι που ζητάει ο Μακ και να θεωρήσουν πως ορθά δεν το έδωσε ο Μήτσιος. Ακόμη μπορεί να θεωρήσουν και πως σωστά δεν έδωσε το πέναλτι που ζητά ο Περέιρα στο πρώτο ημίχρονο.

Σε αυτό που δεν γίνεται κανένας νοήμων άνθρωπος που παρακολούθησε το παιχνίδι να διαφωνήσει, είναι πως για ολόκληρο τον αγώνα σφύριζε προκλητικά εναντίον του ΠΑΟΚ. Δεν επιτρέπεται να βλέπουμε τέτοιες διαιτησίες, όπως είναι και ανεπίτρεπτο που ο ποδοσφαιρικός κόσμος ανέχτηκε την επιστροφή του Σπάθα την περασμένη Κυριακή στο Αγρίνιο.

Κανένας Σπάθας, κανένας Καλογερόπουλος και Μήτσιος δεν επιτρέπεται να λειτουργήσει σαν άλλοθι για την διοίκηση του ΠΑΟΚ. Δεν γίνεται όμως η μία πραγματικότητα να αναιρέσει την άλλη. Ναι η διοίκηση του ΠΑΟΚ έχει λειτουργήσει με ερασιτεχνισμό, το ρόστερ όντως είναι άδειο, αλλά είναι απαράδεκτο να σφυρίζεται το 2015, με αυτόν τον τρόπο μία ομάδα.

Φάνηκε πόσο του έλειπε ο Μακ

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε και τον Μήτσιο κυρίως χάρη στον Μακ. Από την ενέργεια που έβγαλε ο Σλοβάκος αριστερός εξτρέμ στην φάση του δεύτερου γκολ, αποδείχθηκε πόσο κόστισε ο τραυματισμός του στην ανάπτυξη του ΠΑΟΚ.

O Μήτσιος, τα "εγκλήματα" και η τρέλα του Άγγελου
INTIME SPORTS

Δεν υπήρχε κάποιος στα παιχνίδια του "Δικεφάλου", να μπορεί να δώσει μία ατομική ενέργεια κλάσης, περνώντας τον αντίπαλο του. Ο Μακ έχει να παίξει στη βασική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ από το διπλό στον Εργοτέλη και από εκείνο το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ έχασε -σε πολύ μεγάλο βαθμό- ποιότητα και ορθολογισμό στην ανάπτυξη του.

Με τον Κλάους χαφ

Βοήθησε πολύ τον ΠΑΟΚ και η απόφαση του Αναστασιάδη να περάσει τον Κλάους στον χώρο του κέντρου. Το πόσο έχει βελτιωθεί με την μπάλα ο Αθανασιάδης εφέτος φαίνεται, που πλέον είναι σε θέση να υπηρετήσει τέτοιου είδους ρόλους. Αν έλεγε κάποιος προπονητής πέρυσι στον Αθανασιάδη να παίξει στον άξονα θα γέλαγε και το παρδαλό κατσίκι.

O Μήτσιος, τα "εγκλήματα" και η τρέλα του Άγγελου
INTIME SPORTS

Εφέτος όμως ο προπονητής του μπορεί να παίρνει στα δύσκολα μία τέτοια απόφαση και να κρίνει υπέρ της ομάδας του ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται τυχαία, ο Αθανασιάδης έχει δουλέψει, όπως δουλειά γίνεται με ολόκληρη την ομάδα.

Άλλοθι μπορούν εύκολα να βρεθούν. Πρέπει όμως να κρίνεσαι για το πώς πράττεις εσύ ώστε να βοηθήσεις τον εαυτό σου. Στον ΠΑΟΚ έχουν εγκληματήσει!

Η αλήθεια για Αναστασιάδη

Από την ημέρα που κέρδισαν στο "Καραϊσκάκης" φέρθηκαν με απίστευτο ερασιτεχνισμό. Εκείνη την ημέρα στον ΠΑΟΚ για πρώτη φορά μετά το 1985, γεννήθηκαν βάσιμες ελπίδες για τίτλο. Τι έκανε η διοίκηση του "Δικεφάλου" για να τις κρατήσει; Τίποτα.

Έφτασε στο σημείο 40 ημέρες αργότερα, στη Μυτιλήνη να "παίζει" ο Αναστασιάδης την καρέκλα του. Ο Παντελής Βλαχόπουλος, Τρίτη βράδυ έβγαλε ένα κοινό μυστικό που υπήρχε το τελευταίο διάστημα στην Θεσσαλονίκη. Ο Άγγελος ήταν "τελειωμένος" και ο αντικαταστάτης τους ήταν εκ των έσω: Ο Βλάνταν Ίβιτς. Για να φτάσει ο ΠΑΟΚ σε αυτό το σημείο 40 ημέρες μετά το διπλό στο "Καραϊσκάκης" υπήρξε πλήρης αδράνεια. Νιρβάνα.

Για να επιστρέψουμε στην εποχή που άνοιξε ο δρόμος για τον τίτλο. Ο ΠΑΟΚ μετά το διπλό στο "Καραϊσκάκης" πέρασε 5 βαθμούς μπροστά από τον Ολυμπιακό. Είχε έναν προπονητή που άλλοι λένε πως το συμβόλαιο του είναι 92.000 ευρώ, άλλοι 85. Σίγουρα είναι κάτω από 100 χιλιάρικα. Κάτι που αυτόματα σημαίνει πως ο προπονητής που τους έχει στην μάχη του τίτλου αμείβεται με λιγότερο από το 10% των χρημάτων που έπαιρνε ο προκάτοχός του, που είχε χάσει το πρωτάθλημα από τον Σεπτέμβριο.

O Μήτσιος, τα "εγκλήματα" και η τρέλα του Άγγελου
INTIME SPORTS

Γνωρίζεις ως διοίκηση πως η Εθνική ψάχνει για προπονητή και μαθαίνεις πως προσεγγίζει η ΕΠΟ το δικό σου. Αυτόν που εσύ του δίνεις το 10% των χρημάτων που έπαιρνε ο Στέφενς. Είναι λοιπόν δυνατόν να μην του ανανεώνεις το συμβόλαιο; Να σταματήσεις εν τη γενέσει της κάθε συζήτηση για ενδεχόμενο συνεργασίας του προπονητή σου με την Εθνική, να δώσεις αυτόματα ηρεμία και στο εσωτερικό, και έξτρα κίνητρό τόσο στον προπονητή, αλλά και στους παίκτες να δουλέψουν. Τι έκανε η διοίκηση του ΠΑΟΚ; Τίποτα! Έφτασε στο σημείο να έχει για σήμερα έτοιμο το σενάριο.

Διάβαζα τα σχόλια που γράφατε κάτω από το κείμενο του Παντελή Βλαχόπουλου, στην ίδια λογική των σχολίων μετά και από το δικό μου κείμενο, λίγες ώρες πριν από την απομάκρυνση του Μίτσελ, όταν σας ενημέρωνα πως οι κακές σχέσεις του Μίτσελ με τον Καρεμπέ και η απόφαση να βγει "εκτός κάδρου" ο Ισπανός, έχουν προεξοφλήσει τις εξελίξεις. Είναι απίστευτο να επιλέγετε κάποιοι να βρίζετε αυτούς που σας ενημερώνουν. Όταν βγαίνει μία είδηση δεν σημαίνει πως ο δημοσιογράφος θέλει να συμβεί ή προετοιμάζει τις καταστάσεις, απλά έχει την πληροφόρηση και το θάρρος να σας ενημερώνει γι' αυτές.

Να επανέλθουμε: αν ο ΠΑΟΚ δεν κέρδιζε, σήμερα θα είχε τον Βλάνταν Ίβιτς νέο προπονητή. Και αυτό θα ήταν η μεγαλύτερη αχαριστία που θα είχε κάνει ποτέ μία διοίκηση σε κάποιον προπονητή.

Έγκλημα που δεν έχει αποκτηθεί ακόμα στόπερ

Δεν είναι όμως το μοναδικό λάθος της διοίκησης του ΠΑΟΚ η μη ανανέωση, για την ακρίβεια, η διόρθωση του συμβολαίου του Αναστασιάδη. Είναι έγκλημα που μετά από τόση ταλαιπωρία που υπέστη ο ΠΑΟΚ, ξεκίνησε το 2015 και η διοίκηση δεν είχε φροντίσει να έρθει σε συμφωνία με κάποιον στόπερ. Αυτά που ακούγονται και γράφονται για τάχα μη συμφωνία του Αναστασιάδη με τον Βρύζα στις μεταγραφές, είναι "για τα θηρία". Ακόμα κι έτσι να συμβαίνει, δεν μπορεί μία διοίκηση να κάνει από μόνη της συμβόλαιο σε κάποιον κανονικό στόπερ. Δηλαδή τι θα έκανε ο Αναστασιάδης; Θα προτιμούσε στην Τρίπολη να παίξει χωρίς σέντερ μπακ;

Ο Παναθηναϊκός "έκλεισε" έγκαιρα τον Ταυλαρίδη και το έχει ήδη πιστωθεί. Για 3 παιχνίδια δεν έχει δεχτεί γκολ. Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε πως η διοίκηση του λειτούργησε με απίστευτη προχειρότητα, με ερασιτεχνισμό και δεν επένδυσε πάνω στις προοπτικές που δημιούργησε το διπλό στο "Καραϊσκάκης".

Στη Μυτιλήνη πήρε το τελευταίο "φιλί της ζωής"

Η νίκη με ηρωικό τρόπο στη Μυτιλήνη κρατά τον Άγγελο και δημιουργεί μία τελευταία ευκαιρία. Η επιστροφή Μακ, καθώς και η προσθήκη του ποιοτικού Νομπόα θα δώσουν την απαιτούμενη ποιότητα στην ανάπτυξη. Είναι κωμικό να θέλει μία ομάδα χωρίς κανέναν αξιόλογο ψηλό στόπερ να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Ο Αναστασιάδης σίγουρα από την ημέρα που ήρθε η νίκη στο "Καραϊσκάκης" έκανε πολλά λάθη, αλλά για να κερδίζει ο ΠΑΟΚ αναγκάζεται να πηγαίνει σε αλχημείες πέρα από την λογική και του βγαίνουν επειδή έχει δουλέψει πολύ με τους παίκτες του. Ο Έλληνας τεχνικός είναι ο μόνος λόγος που ο ΠΑΟΚ φέτος διεκδικεί το πρωτάθλημα. Μόνο ένας τρελός, με την καλή έννοια του όρου, θα μπορούσε να το πιστέψει ο ίδιος και να πείσει τους παίκτες του πως μία ομάδα χωρίς στόπερ, χωρίς δημιουργικό χαφ και δίχως δεξί εξτρέμ είναι ικανή να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Διαβάστε ακόμη:

Τα γαλλικά του Κάτσε και η εντολή του Άγγελου να φύγουν από το γήπεδo (VIDEOS)

Καλλονή-ΠΑΟΚ 1-2 (VIDEOS)

Ποια ποινή προβλέπεται για τον Κάτσε

News 24/7

24MEDIA NETWORK