Ο Μπέντο τον κάνει χειρότερο από ό,τι πραγματικά είναι

Ο Μανόλο Χιμένεθ έπαιξε χωρίς... αντίπαλο στον πάγκο και κέρδισε κατά κράτος τον Πάουλο Μπέντο, που έβγαλε τον Φορτούνη για να προωθήσει λίγο αργότερα τον... Ντα Κόστα! Οι λάθος επιλογές του Πορτογάλου σε ένα μέτριο ντέρμπι. Σχολιάζει ο Τσάρλυ.

Ο Μπέντο τον κάνει χειρότερο από ό,τι πραγματικά είναι

Ο Πάολο Μπέντο οδήγησε με τις επιλογές του τον Ολυμπιακό σε μία εμφάνιση χωρίς καμία ευκαιρία απέναντι στην ΑΕΚ.

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Προσέξτε, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την ΑΕΚ, που είχε στα δεξιά στόπερ, τον Βράνιες που φώναζε πως δεν μπορεί να παίξει την θέση με ασφάλεια. Στο κέντρο της άμυνας τους Κολοβέτσιο - Λαμπρόπουλο, δεν τους μειώνω αλλά δεν πρόκειται για δίδυμο που μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια στα μετόπισθεν, τον βαρύ Αϊντάρεβιτς, που δεν είναι καλός στο μαρκάρισμα για 55 λεπτά να είναι δίδυμο στα χαφ με τον Σιμόες. Και όμως απέναντι σε αυτήν την ομάδα δεν έκανε ούτε μία φάση. Οι φίλοι του Ολυμπιακού που έκατσαν να δουν το παιχνίδι της ομάδας τους, δεν είδαν ούτε μία σωστή επίθεση από την ομάδα τους.

Στον αγώνα με την ΑΕΚ είχαμε ακόμα μία απόδειξη πως ο Μπέντο δεν έχει επιθετικό σχέδιο, ανάλογο του συλλόγου που προπονεί και πως κάνει τον Ολυμπιακό να είναι πιο αδύναμος από ότι είναι στην πραγματικότητα.

ΑΦΗΣΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

Με την αποστολή που ανακοίνωσε στέρησε πρώτα από όλα στον εαυτό του να παρέμβει στην διάρκεια του αγώνα. Άφησε εκτός τρεις ποδοσφαιριστές με ποιότητα και προσωπικότητα. Εκτός αποστολής οι Ανσαριφάρντ, Μάριν, Καμπιάσο, αλλά και τον Τσόρι Ντομίνγκες. Όλος ο κόσμος εκτός από τον Πορτογάλο στα ελάχιστα λεπτά που μπήκε ο Ανσαριφάντ με την Οσμάλνισπορ, είδε πως είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τον Καρντόσο και απόλυτα έτοιμος να προσφέρει. Ο Πορτογάλος τεχνικός όμως θεώρησε προτιμότερο να στηρίξει τον Καρντόσο και έκοψε από την αποστολή έναν επιθετικό που θα μπορούσε να αλλάξει την εικόνα του παιχνιδιού και να προσφέρει κάτι διαφορετικό από τον Ιντέγε. Σε ένα παιχνίδι που η μπάλα δεν έφθανε μέσα στην αντίπαλη περιοχή, ο Ανσαριφάρντ έχει την δυνατότητα να την ζητήσει με κίνηση στο πλάι και να πάει να δημιουργήσει μόνος του το ρήγμα.

Είναι υπερβολικά άδικος με τον Μαρίν, ο Γερμανός ποδοσφαιριστής έχει ποιότητα, μπορεί να πάει σε ατομική ενέργεια και είναι εντελώς παράλογο το γεγονός πως συνεχώς μένει εκτός αποστολής. Επίσης δεν έχει λογική, από την στιγμή που ο Μιλιβόγιεβιτς, αποτελεί παρελθόν, πως είναι απενεργοποιημένος ο Καμπιάσο, ενώ ο Ρομαό δεν είναι σε καλή κατάσταση και μπορεί να προσφέρει πολύ λίγα πράγματα. Φανταστείτε πόσο πιο δύσκολο θα ήταν στην ροή του παιχνιδιού, να κρατήσει το 1-0 η ΑΕΚ αν ερχόντουσαν από τον πάγκο, ο Ανσαριφάντ και δύο εκ των Μάριν, Καμπιάσο.

Με την απόφαση του να έχει και τους τέσσερις εκτός αποστολής, ουσιαστικά στέρησε από τον εαυτό του το δικαίωμα να βοηθήσει την ομάδα στην ροή του αγώνα και άφησε τον Χιμένεθ να κάνει πάρτι με το κοουτσάρισμα του. Επίσης ακυρώνοντας ποδοσφαιριστές με ποιότητα και προσωπικότητα ουσιαστικά στερεί από την ομάδα του ένα όπλο της πως είναι πως διαθέτει μεγαλύτερο ρόστερ και περισσότερες λύσεις από τους αντιπάλους της, στην Ελλάδα.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΓΕ Ο ΧΙΜΕΝΕΘ

Ο Μανόλο Χιμένεθ είχε να πάρει πολλές αποφάσεις. Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού αποφάσισε να εφαρμόσει το 4-2-3-1. Να χρησιμοποιήσει τον Βράνιες στην δεξιά πλευρά που είχε το κενό και για να παίξει μέχρι τέλους το χαρτί του Αραούχο, χρησιμοποιώντας στα χαφ τον Αϊντάρεβιτς αντί του Γιόχανσον, ώστε να είναι πιο εύκολη η κάθετη μεταβίβαση.

Ήθελε να ανέβουν τα στόπερ του Ολυμπιακού ψηλά, για αυτό τον λόγο έδωσε εντολή να τους αφήσουν να κάνουν παιχνίδι και να πιέζουν πολύ τον Μάρτινς για να μην βρει ρυθμό. Οι αδυναμίες της ΑΕΚ ήταν δύο, οι οποίες φάνηκαν από την αρχή, όμως ο Ολυμπιακός δεν πίεσε, δεν είχε φρεσκάδα και δεν βοηθήθηκε από τις επιλογές του Μπέντο.

Η πλευρά των Βράνιες, Μπακασέτα ήταν προβληματική και η παρουσία του Αϊντάρεβιτς, σε συνδυασμό με την επιλογή να πιέζεται πολύ ο Μάρτινς έδωσε χώρους και εύκολες μπάλες στον Φορτούνη. Αυτά τα δύο στοιχεία υπέρ του Ολυμπιακού που παρουσιάστηκαν στα πρώτα 25 λεπτά. Στην συνέχεια η ΑΕΚ, είχε τον απόλυτο έλεγχο. Πήγε το παιχνίδι εκεί που την βόλευε, είχε περισσότερη φρεσκάδα τρεξίματα και έφερνε την μπάλα πάνω στον Φιγκέιρας που ήταν ο αδύναμος κρίκος του Ολυμπιακού.

ΑΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟ

Ο Χιμένεθ είχε αποφασίσει να ασκήσει πίεση στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Ολυμπιακού, να τραβήξει τα στόπερ ψηλά και να παίξει την ταχύτητα του Αραούχο. Κάτι που έγινε. Πήρε δύο καλές ευκαιρίες με τον Αραούχο, την πρώτη από λάθος του επόπτη, ενώ ο Μποτία έχοντας να παίξει εκτός περιοχής, αντιπάλους χαμηλά που τρέχουν την μπάλα, ως συνήθως αποβλήθηκε. Ήταν αστείο που βγήκε να κάνει και τον παραπονούμενο, όταν έδωσε το δικαίωμα να αποβληθεί από την πρώτη κίτρινη που πήρε. Η κλωτσιά στον Πατίτο ήταν αντιεπαγγελματική ενέργεια και θα μπορούσε να φέρει απευθείας κόκκινη κάρτα.

Η ΑΕΚ άξιζε την νίκη, είχε περισσότερη βοήθεια από τον προπονητή της, πάθος, μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι της. Βοηθήθηκε αρκετά από το γκολ του Αϊντάρεβιτς, που χρειάστηκε και λίγη τύχη.

ΕΠΑΙΞΕ ΣΚΑΚΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Ο Μανόλο Χιμένεθ στην επανάληψη έπαιξε σκάκι μόνος του και βοήθησε πολύ τους παίκτες του. Στο 55ο λεπτό στην θέση του τραυματία και πολύ καλού μέχρι εκείνου του σημείου Πατίτο, χρησιμοποίησε τον Γιόχανσον, αλλάζοντας την τακτική του. Έδεσε πολύ τον άξονα του, πηγαίνοντας σε 4-1-4-1, άφησε μπάλα και έδωσε ακόμα περισσότερα μέτρα στον Ολυμπιακό. Έχοντας δύο εσωτερικούς χαφ και τον Σιμόες στην θέση 6 κλείδωσε τον Φορτούνη, που τον άφησε από εκείνο το σημείο εκτός παιχνιδιού και έψαξε στην κόντρα το δεύτερο τέρμα.

Πήρε πολλά πράγματα από την δεύτερη του αλλαγή τον Χριστοδουλόπουλο. Ο Λάζαρος μπαίνοντας ξεκούραστος από τον πάγκο, είχε όμορφες ενέργειες, έβγαλε την ποιότητα του στην ντρίπλα στο 75ο λεπτό και έκανε πιο εύκολα τα πράγματα για την ομάδα του παίρνοντας την αποβολή του Μποτία.

Σαν τελευταία κίνηση στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού και βλέποντας πως με τις αλλαγές του Μπέντο, πως μόνο από τον Μανθάτη μπορεί να πάρει κάτι ο Ολυμπιακός, έφερε τον Βινίσιους μπροστά από τον Ντίντακ για τα τελευταία λεπτά, με σκοπό να κλειδώσει το 1-0, όπως και έγινε.

ΕΒΓΑΛΕ ΦΟΡΤΟΥΝΗ, ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΝΤΑ ΚΟΣΤΑ

Στο διάστημα που ο Χιμένεθ λειτούργησε σαν κανονικός προπονητής και βοήθησε την ομάδα του να κρατήσει το 1-0, ο Μπέντο έβαλε τα τρία νέα παιδιά και όταν έμεινε με δέκα έβγαλε τον Φορτούνη. Κίνηση που από την στιγμή που έμενε ένα σκάρτο τέταρτο, ο Ολυμπιακός έχανε, δεν είχε λογική. Κάτι που αποδείχτηκε λίγα λεπτά αργότερα όταν ο άνθρωπος που έβγαλε τον Φορτούνη, αποφάσισε να κρατήσει τον Μάρτινς χαμηλά και να ανεβάσει ψηλά τον Ντα Κόστα.

Συνολικά η ΆΕΚ κέρδισε απόλυτα δίκαια, είναι φανερό πως ο Μανόλο Χιμένεθ έχει φτιάξει την ψυχολογία στην ομάδα και ανεξάρτητα τι πιστεύει ο καθένας για την προπονητική του αξία, είναι κανονικός προπονητής και δεν μπορεί να μπει στο ζύγι με τους Κετσπάγια, Μοράις. Στο ντέρμπι της Κυριακής, έφερε μία νέα πρόταση, με τον Αϊντάρεβιτς που είναι καλός στην πάσα δίπλα στον Σιμόες, και τον Αραούχο στην επίθεση, κάτι που λογικά θα το ξαναδούμε. Επίσης, κοούτσαρε πολύ καλά και κλείδωσε τον παιχνίδι με την απόφαση του να παίξει 4-1-4-1 από το 55ο λεπτό.

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΟΥ ΑΡΑΟΥΧΟ

Καλύτεροι παίκτες της ΑΕΚ, στο τακτικό σκέλος ήταν οι Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Σιμόες, ανέδειξε την ανεπάρκεια του Φιγκέιρας ο Πατίτο έδωσε ώθηση ο Χριστοδουλόπουλος στο διάστημα που έπαιξε. Πολύ σημαντικό για τον Χιμένεθ πως δείχνει να βρίσκει τον εαυτό του το εργαλείο που λέγεται Σιμόες, δεν είχαν καταλάβει οι δύο προκάτοχοι του πως είναι ο πιο σημαντικός παίκτης στο ρόστερ της ΆΕΚ.

Ο Αραούχο μπορεί να μην σκόραρε, να είναι φανερό πως μπορεί να παίξει καλύτερα, αλλά τα προσόντα του επέτρεψαν στον Χιμένεθ να φτιάξει το συγκεκριμένο πλάνο. Είναι μεγάλο πράγμα για παιχνίδια που πάνω κάτω θα πάνε στα ίσα μέτρα και μπορείς να ανεβάσεις ψηλά την αντίπαλη άμυνα να έχεις ποδοσφαιριστή με την ταχύτητα του Αραούχο στην επίθεση σου, που έχει την δυνατότητα να τριπλάρει, να περάσει τον αντίπαλο στόπερ στο ένας με ένας και να συνεργαστεί με συμπαίκτες του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK